Nová FVE na platformě VICTRON 3F 3x3000VA

Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
rva
Reputace: 751
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Nová FVE na platformě VICTRON 3F 3x3000VA

Nový příspěvek od rva »

Reputace: 12
Lokalita: Rožňava, SR
Výkon panelů [Wp]: 7700
Kapacita baterie [kWh]: 14,3

Nový příspěvek od Aldron »

Výborný nástroj pre plánovanie FVE. Simulácia ongrid FVE dá človeku predstavu, koľko sa z panelov maximálne dá vyťažiť v jednotlivých mesiacoch. Pri offgrid sa zase dá pohrať s kapacitou batérie a optimalizovať ju. Pre presnejšiu simuláciu je dobré nahrať si tam vlastný profil hodinovej spotreby domácnosti. Formát súboru je popísaný v manuáli na webe simulátora.
Ostrov 7,7kWp, 1f menič Daxtromn 10kW, LiFePo4 14,3kWh, tepelné čerpadlo LG Therma V Monobloc 9kW, ohrev vody z prebytkov, HomeAssistant
wacko
Reputace: 0
Lokalita: Ostravsko

Nový příspěvek od wacko »

A tam se bere i vliv počasí nebo je to ideální slunečný stav? A jak dělat simulaci pro daný den s hodinovým přehledem? Chtěl bych nasimulovat string na zimu (jižní fasáda).
Aldron
Reputace: 12
Lokalita: Rožňava, SR
Výkon panelů [Wp]: 7700
Kapacita baterie [kWh]: 14,3

Nový příspěvek od Aldron »

Až do takých detailov to nie je. Simulátor berie namerané dáta za posledných x rokov a zohľadňuje okolitý terén. Akurát treba na mape označiť lokalitu. Výstupné dáta sú za jednotlivé mesiace ak keď samotné výpočty samozrejme prebiehajú s vysokou pravdepodobnosťou po dňoch.
Ostrov 7,7kWp, 1f menič Daxtromn 10kW, LiFePo4 14,3kWh, tepelné čerpadlo LG Therma V Monobloc 9kW, ohrev vody z prebytkov, HomeAssistant