FW JK BMS JK-PB2A16S20P
Souhrn tématu
Uživatelé diskutují o BMS PB2A16S20P s firmwarem 19.27, kde dvě novější zařízení nezobrazují stav nabíjení a čas nabíjení. Problém je pravděpodobně způsoben rušením od MP2 během provozu, které se neprojevuje při nabíjení přes MPPT regulátor. Doporučují se podložky pod flexi měděné propoje a odrušení silových vodičů. Dále se řeší galvanické jevy na spojích Al-Ni a Al-Cu a vhodnost materiálů pro flexi propoje v bateriích.
- leoshavla
- Reputace:76
Re: FW JK BMS JK-PB2A16S20P
Pro nás pružináře jsou flexi propoje dost důležité, když 16S v řadě chodí o 2mm.
Hliníkové se flexi asi nedělají.
Až budu dělat druhou baterku tak dám Cupal, ale nic to nemění na tom, že to kolísání napětí není způsobeno špatným spojem na baterii.
Když jsem složil baterku vloni v listopadu tak jsem ji nabíjel a balancoval MPPT a žádné kolísání se nedělo.
A to kolísání jsem zaznamenal hned když jsem připojil MP2.
Hliníkové se flexi asi nedělají.
Až budu dělat druhou baterku tak dám Cupal, ale nic to nemění na tom, že to kolísání napětí není způsobeno špatným spojem na baterii.
Když jsem složil baterku vloni v listopadu tak jsem ji nabíjel a balancoval MPPT a žádné kolísání se nedělo.
A to kolísání jsem zaznamenal hned když jsem připojil MP2.
1. Jih 300Wp, J-Z otočný 300Wp, 12V Carspa 1500W, 2x MPPT Victron 100/20, Lifepo4 105+135Ah 
2. JZ 8 kWp sklon 15st.solárni přístřešek stř. krytina 18x JA Solar Bifacial , 2x Multiplus 5000, 2x MPPT Victron 150/85, vyhřívaný bat.box 16x Lifepo4 LF304Ah JKBMS 200A V15, Cerbo GX, SmartShunt 300A
2. JZ 8 kWp sklon 15st.solárni přístřešek stř. krytina 18x JA Solar Bifacial , 2x Multiplus 5000, 2x MPPT Victron 150/85, vyhřívaný bat.box 16x Lifepo4 LF304Ah JKBMS 200A V15, Cerbo GX, SmartShunt 300A
- Valdano
- Reputace:275
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: FW JK BMS JK-PB2A16S20P
Stačí pod flexi měděné propoje na článcích dát tyto podložky. Nicméně tento problém bude spíš v tom rušení od MP2, protože když ho odstavíte a nabíjíte baterku MPPT regulátorem, jak jste zmínil, tak se to neděje a nabíjecí proud jde přes stejné spoje na baterii. Děje se to tedy jen za provozu MP2 a s tím to tedy bude i souviset. Otázkou je jestli se to zlepší až vyzkoušíte to odrušení na silových vodičích od baterky k MP2.