Prísny zákaz rýchlych elektrických kolobežiek na Slovensku od septembra 2026

Souhrn tématu

Od září 2026 platí na Slovensku přísný zákaz provozu elektrických koloběžek, které překračují rychlost 25 km/h. Porušení tohoto pravidla může vést k vysokým pokutám a zabavení koloběžky policií. Diskuze také zmiňuje aktuální nabídku zakázaných modelů v obchodech a různé názory uživatelů na rychlost a technické parametry e-koloběžek.
Franta2776
Reputace:649

Re: Prísny zákaz rýchlych elektrických kolobežiek na Slovensku od septembra 2026

Nový příspěvek od Franta2776 »

A kdyby to nestačilo můžete objednat tady:
32540Wp, 90ks vakuové trubice jihozápad, (Lifepo4 16S 1100Ah, trakční gel 800Ah), Deye 15kW LV,MPPT 150/85, 150/100 BMWi5
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
gupa
Reputace:189
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Prísny zákaz rýchlych elektrických kolobežiek na Slovensku od septembra 2026

Nový příspěvek od gupa »

Mex píše: sob srp 29, 2026 8:29 pm

Takže moment motoru je zde totéž jako moment, který na klikách dokáže vyvinout cyklista.
A to si myslím že je omyl. Moment motoru nemít za momet výstupní hřídele.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.czAť ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali! Nový a aktuálně platný je termín v diskuzích na Seznam.cz mediokratická totalita.
Mex
Reputace:461
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Nový příspěvek od Mex »

unicast píše: sob srp 29, 2026 9:00 pm
... Ale překvapuje mne, že nemáš problém koukat po té herce z MF a při tom se bojíš kola od šváry. Že bys někde v hloubi myšlenek doufal, že to kolo z MF bude takový křáp, že Tě od něčeho takového odradí? :)...
Nojo, máš pravdu. Mám k tomu takový ambivalentní vztah.
Jako když nějaký chlap touží po ženské, ale současně se ji bojí oslovit.

U toho kola z Mountfieldu mě na tom lákaly 2 věci: jednak jak to bylo levné. Že to bylo prakticky za cenu levného biokola.
A ještě se mi pohledově líbilo.

A pak to, že to bylo bez baterky a byla by pro mě výzva tu potřebu originální baterky nějak odrbat.
Nastudoval jsem si jak ta baterka musí komunikovat, a byl jsem připravený udělat k tomu simulátor té baterky.
A jako skutečné baterky v první etapě použít baterky z nářadí Parkside, kterých mám dost.

Prostě potřebuju nějakou výzvu. A to odrbání baterek by pro mě byla výzva.
Koupit si to hotové výzvou není.

Je to tak i s tou jízdou na kole. Buď biokolo, kde je výzvou to, že to dokážu dát.
Nebo když pak e-kolo, tak nějaké dravé, aby tam zase byla radost z rychlosti.
Nějaké e-kolo, na kterém pojedu stejně jako na biokole a ono mi akorát vyhladí kopce, to pak pro mě představuje to zlenivění, kterého se bojím.
I když uznávám, že by mi to občas ulehčilo život.
Není-li uvedeno jinak, všechny moje posty jsou AI-free.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.