LF měniče úprava
Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
-
Re: LF měniče úprava
Tak tento týden mě došel měnič LF 24V 5000W a po nahlédnutí dovnitř jsem byl mile překvapen. Měl jsem nachystané feritové jádro, ale výrobce mě předběhnul a začal je tam montovat. Spotřeba naprázdno 0,9A, což vychází na nějakých 23W
-
Ano po mých několika urgencích a výměnách e-mailů s výrobcem, začali aspoň takhle, i když je to stejně ještě špatně.
Ale aspoň něco.
Ale aspoň něco.
Pravda a Láska zvítězí!.
-
mateji vy mě bavíte.
adam78: kde jste objednával, podělte se cena? Ten přívod tím jadérkem min ještě jednou protáhněte(lépe dvakrát), pokud je to možné.
adam78: kde jste objednával, podělte se cena? Ten přívod tím jadérkem min ještě jednou protáhněte(lépe dvakrát), pokud je to možné.
On grid 8kwp (35 x renesola 235W + Sunny TRIPOWER 8000TL) PV-log
off grid chata 3 x 240w Epsolar + 10 x 220w Victron Energy SmartSolar 250/60 PJ 5000W LF 24V
off grid chata 3 x 240w Epsolar + 10 x 220w Victron Energy SmartSolar 250/60 PJ 5000W LF 24V
-
objednával jsem přes ebay, ten samý prodejce co je uveden v tomto vláknu, šlo to z Irska a stálo mě to 550 USD celkem. díky za tip, zkusím to ještě protáhnout.
matěji, díky a doufám, že vaše další úpravy se brzy objeví ve výrobě
matěji, díky a doufám, že vaše další úpravy se brzy objeví ve výrobě
-
Jj.Na me 5kw se to podařilo 2krát. Pokud použili stejny kroužek melo by to vyjít, tak tak..sice to už o moc nespadne ale každá mA dobrá.
Okolo 11kWp, soustava několika měničů krmící soustavu několik bojlerů.
-
tak se mě podařilo to ještě jednou protáhnout, na těsno, ale vyšlo to. Proud klesl na 0,8, takže dobrý
Taky jsem zkoušel rozchodit nabíječku, ale nějak se mě to nedaří. Mám připojenou baterku, vypnu měnič, připojím 220V kabel, zapnu měnič, ale nic se neděje, Ledka nabíjení baterie se nerozsvítí. Zkoušel jsem baterku vybít na cca 22V (24V LiFePO), měnič dokonce spustil low voltage alarm, ale nabíjet to nezačalo. netušíte někdo jak to zprovoznit?
Taky jsem zkoušel rozchodit nabíječku, ale nějak se mě to nedaří. Mám připojenou baterku, vypnu měnič, připojím 220V kabel, zapnu měnič, ale nic se neděje, Ledka nabíjení baterie se nerozsvítí. Zkoušel jsem baterku vybít na cca 22V (24V LiFePO), měnič dokonce spustil low voltage alarm, ale nabíjet to nezačalo. netušíte někdo jak to zprovoznit?
-
Blbá otázka. Ten otočný přepínač máš ve správné poloze? Tuším, že v nějaké poloze je nabíječ vypnut. Sám nabíječku nepoužívám.
On grid 8kwp (35 x renesola 235W + Sunny TRIPOWER 8000TL) PV-log
-
ten bych měl mít správně, je v poloze 1 nebo 6, nevím přesně, protože se to nedá poznat...
zkusím s tím ještě pokroutit jestli to něco udělá...
zkusím s tím ještě pokroutit jestli to něco udělá...
-
Na te "tyčince" prepinace je zarez, který je z jedné strany podelny po celé delce. To je vlastně ryska.V tom navodu jsou popsané ty stupně nabíjení. Myslím 9 je off.
-
Adam78: Napětí sítě je v pořádku? Pokud je nad 250V nabíječka nejede.
Pravda a Láska zvítězí!.
-
napětí sítě je v pořádku, 240V max... v tom to asi nebude
-
Viem ze moja otazka bude trochu mimo ale je teoreticka moznost zapnut na PJ podsvietenie displeja natrvalo? alebo to ovladat vypinacom? Vzdy ked idem okolo tak ma zaujima aktualna spotreba a musim tukat do tych tlacidiel neriesili ste to uz niekto?
+- 25kWp, 53V 700Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000+Victron quattro 15.000, 5x Victron 250/100, https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780 KIA EV6
-
Taky jsem nad tim uvažoval. .No zbastlit de vše. .udělat vyvod od diod asi nebude problém. Možna ze nekdo vi víc a napíše
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Já teda mám 8kW 48V, na prázdno cca 1,5-1,7A, dokonce si občas foukne ventilátor mezi trafy. Ferity tam jakýsi jsou, ale příjde mi 80W v klidu jako dost velká spotřeba. Watmetr na měniči je "tuningářskej" stejně jako tachometry VW - ukazuje o 20 procent víc než watmetr do zásuvky.... Pokud je na vstupu 50A a 52V, jak může být výstupní výkon 2,65kW?
Zajímalo by mě, na kolik by se to dalo v té 8 kW verzi srazit, a jestli by nebylo řešením odpojovat jedno trafo (samozřejmě primár i sekundár. Zatím jsem to netestoval s víc než 3 kw, ale ta 15A skleněná pojistka navýstupu mi nedá spát...
Zajímalo by mě, na kolik by se to dalo v té 8 kW verzi srazit, a jestli by nebylo řešením odpojovat jedno trafo (samozřejmě primár i sekundár. Zatím jsem to netestoval s víc než 3 kw, ale ta 15A skleněná pojistka navýstupu mi nedá spát...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
staci podla fotky na dosku LCD prispajkovat rezistor od cca 500ohm pre silnejsi podsvit az do 3kohm pre slaby podsvit.MareC3k píše:...moznost zapnut na PJ podsvietenie displeja natrvalo?
Povodna intenzita podsvitu displeja ani cas pri zatlaceni tlacitok zostava nezmenena.
-
Nemění se náhodou trimrem VR1 jen kontrast displeje?djpeto píše:staci podla fotky na dosku LCD prispajkovat rezistor od cca 500ohm pre silnejsi podsvit az do 3kohm pre slaby podsvit.MareC3k píše:...moznost zapnut na PJ podsvietenie displeja natrvalo?
Povodna intenzita podsvitu displeja ani cas pri zatlaceni tlacitok zostava nezmenena.
-
Takze, kedze mam k dispozici noveho PJ 5000W LF ktoreho si zrejme necham, tak mi nedalo a rozobral som ho a tak Vam chcem sem napisat zmeny oproti minulemu roku co som postrehol, kedze aj tamtie som mal rozobrate.
Tak mozem povedat ze cinania nespia a inovuju, ci uz upravy spotreby narazdno, tak aj ine vychytavky.
Ako vidno na fotkach cinania si asi konecne vzali k srdcu matejove rady a zacali davat tmivku uz do kazdeho noveho menica, nieje tych zavitov tam vela, ale spotreba je lepsia... Je tam jeden zavit.
Ked sa porovnaju dosky oboch menicov, tak vidno ze dodali napr. Dalsi modul hore na dosku, predpokladam ze riesi rozsah vstupneho napatia menica.
Dalsia velka a vitana zmena, upravili prednu stranu a hlavne dali namiesto zasuvky konecne svorky na priame pripojenie kablov, to je fakt dobra vec, lebo cez zastrcky to bolo onicom, takze vytana zmena!
Vidim ze predna stena sa upravila a urobili aj dierku do ktorej presne vojde jack 3,5, takze sa to da pekne vyuzit ako konektor na dialkove zapinanie po prerabke... Tak isto aj vstup na kabel pre nabijackubje s kritkou, este keby konecne dali nejake ine puzdra a poistky, snad raz....
Vrch trafa uz nieje len oblepeny lepiacou paskou ale je volny a cidlo teploty na trafo pekne zaliali.
Inak trafo mam pocit ze je trosku vacsie ako v predoslej serii, ale neviem to na 100% odhadnut s fotky, toto trafo ma priemer 16cm.
Celkovo mam dojem ze cinania dostavaju rozum a aj nieco vyvijaju a prerabaju, takze som rad.
Asi ho zapojim na chatu a otestujem, takze budeme vediet viac.
Takze celkovy dojem mam taky, ze cinania nespia, ale aspon nieco urobili... Vela slnka prajem.
Odoslane s Lenovo Vibe Z Pro
Tak mozem povedat ze cinania nespia a inovuju, ci uz upravy spotreby narazdno, tak aj ine vychytavky.
Ako vidno na fotkach cinania si asi konecne vzali k srdcu matejove rady a zacali davat tmivku uz do kazdeho noveho menica, nieje tych zavitov tam vela, ale spotreba je lepsia... Je tam jeden zavit.
Ked sa porovnaju dosky oboch menicov, tak vidno ze dodali napr. Dalsi modul hore na dosku, predpokladam ze riesi rozsah vstupneho napatia menica.
Dalsia velka a vitana zmena, upravili prednu stranu a hlavne dali namiesto zasuvky konecne svorky na priame pripojenie kablov, to je fakt dobra vec, lebo cez zastrcky to bolo onicom, takze vytana zmena!
Vidim ze predna stena sa upravila a urobili aj dierku do ktorej presne vojde jack 3,5, takze sa to da pekne vyuzit ako konektor na dialkove zapinanie po prerabke... Tak isto aj vstup na kabel pre nabijackubje s kritkou, este keby konecne dali nejake ine puzdra a poistky, snad raz....
Vrch trafa uz nieje len oblepeny lepiacou paskou ale je volny a cidlo teploty na trafo pekne zaliali.
Inak trafo mam pocit ze je trosku vacsie ako v predoslej serii, ale neviem to na 100% odhadnut s fotky, toto trafo ma priemer 16cm.
Celkovo mam dojem ze cinania dostavaju rozum a aj nieco vyvijaju a prerabaju, takze som rad.
Asi ho zapojim na chatu a otestujem, takze budeme vediet viac.
Takze celkovy dojem mam taky, ze cinania nespia, ale aspon nieco urobili... Vela slnka prajem.
Odoslane s Lenovo Vibe Z Pro
Najprv sa učíme chodiť a hovoriť, neskôr sa učíme sedieť a držať hubu... :stupidme:
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Já mám PJ8000W z druhé pol. 2014, trafa jsou už tyhle zalitý, ale se zásuvkama, takže pozvolná evoluce. Akorát ta spotřeba na prázdno 1,7A při 53V je celkem dost na to, abych to mohl nechat v zimě zaplý celej den...Pomůže přidat tlumivek? Co by to mělo být za materiál? (železoprach nebo ferit?)
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
Dakujem velmi pekne, dnes som to takto prepojil, paradne to funguje som spokojny
djpeto píše:staci podla fotky na dosku LCD prispajkovat rezistor od cca 500ohm pre silnejsi podsvit az do 3kohm pre slaby podsvit.MareC3k píše:...moznost zapnut na PJ podsvietenie displeja natrvalo?
+- 25kWp, 53V 700Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000+Victron quattro 15.000, 5x Victron 250/100, https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780 KIA EV6
-
MareC3k -možem poprosiť aký presne rezistot ste použil,kedže ste spokojný a ten sa spajkuje na dosku toho displea?
Povodna intenzita podsvitu displeja ani cas pri zatlaceni tlacitok zostava nezmenena.-ale prečo,ved displej je stále podsvietený,možete mi prosím dať odpoved,dakujem.Som rád,že sa vám to podarilo.
Povodna intenzita podsvitu displeja ani cas pri zatlaceni tlacitok zostava nezmenena.-ale prečo,ved displej je stále podsvietený,možete mi prosím dať odpoved,dakujem.Som rád,že sa vám to podarilo.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 25 Odpovědi
- 1275 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od gupa
-
- 36 Odpovědi