Pylontech

Souhrn tématu

Baterie Pylontech US2000B a US3000 Plus mají podobnou cenu za kWh, přičemž US2000B ve třech kusech nabízí výhodu snadnější výměny vadného bloku. Pro správné balancování článků se doporučuje aktivní balancer Servtec 1A, který je speciálně navržený pro tyto baterie a umožňuje přesné měření i ovládání přes Bluetooth. Problémy s vadnými články mohou způsobovat přebíjení a rychlý pokles stavu nabití, což balancer částečně řeší, ale ne vždy zcela. Doporučuje se pravidelná kontrola a případná výměna slabých článků pro bezpečný a efektivní provoz.
TomHC
Reputace:971
Lokalita: Hlohovec, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8820
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Lokalita:Hlohovec, SRSystémové napětí:48VVýkon panelů [Wp]:8820 Kapacita baterie [kWh]:30

Re: Pylontech

Nový příspěvek od TomHC »

Zjavne má ten článok výrazne vyšší vnútorný odpor, preto sa tak správa. Jedine vymeniť, ak by si našiel nejakú šrot pylontech.
Hlavný spotrebič: VW ID.4 | 2x MUST PH1800 5.5kW + GWL-SUN2000, 9kWp V+J+Z | 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A | SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT... | HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485).
Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
Martas74
Reputace:0

Nový příspěvek od Martas74 »

Soban píše: čtv říj 01, 2026 6:39 pm
Právě jaký jsi použil balancer?

Nebylo by vhodné tam vyměnit celou BMS bakom tak zachraňoval ty pylontechy.
BMS funguje bez problémů. Ale kvůli balancování jsem koupil aktivní balancer Servtec 1A. Ten je dělaný speciálně na tyhle baterky. Vymyšlené pěkně, čistá práce. Usazení na sloupky na původní desku, dají se tam krasně měřit články multimetrem na spešl konektoru. Pěkný a podrobný návod, Bluetooth a ovládání mobilem. Ale prostě to už vypadá jen a jen na problémy, článek je háji. I při poměrně malém nabíjecím proudu jde do overvoltage. Nabít se to celé dá, Pomalu, ale nejde s tím už normálně pracovat. Při vybíjení zase vystřelí pod 40%SOC rychle dolů a sundá SOC. Asi by se dalo omezit výrazně proudy a provozovat nějakou dobu, ale to je skoro lepší nechat pracovat dvě zdravé baterie.A nebo mi něco uniká a nemám ponětí co.
silverfox
Reputace:5
Lokalita: Západní Čechy
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 14,4
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Lokalita:Západní ČechySystémové napětí:48VVýkon panelů [Wp]:14,4 Kapacita baterie [kWh]:30

Nový příspěvek od silverfox »

Zdravím, na kolik Vás vyšel Servtec včetně poštovného?