A zase ten dojezd

Souhrn tématu

Fórum se věnuje tématu opakujících se cyklů prosperity a úpadku, které ovlivňují sílu a odolnost generací. Diskutuje se o tom, proč „zase ten dojezd“ není jen otázkou fyzické vzdálenosti, ale i společenské vůle a schopnosti překonávat nepohodlí. Uživatelé reflektují, jak současná společnost čelí slabším jedincům a jak je důležité neztrácet odhodlání a sílu v těžkých časech.
Kajap
Reputace:15
Lokalita: Okoli

Re: A zase ten dojezd

Nový příspěvek od Kajap »

Pokud to je jen nějaký názor, že stát krade, no tak na to si založ nějaký vlastní vlákno za mě státní zaměstnanci jsou povětšinou lehko živkx a nehodlám se k tomu vyjadřovat

Ale kdo krade tak jsou lidi, protože stát tak to jsou občané, území a nějaká moc, pokud si to pamatuju ze školy … demokratický svobodný stát jako takový přece moc kract nemůže, jak by to udělal ? :-)))

Já rozhodně nemám důvod stát obhajovat ale taky si nemyslím že by tu bylo nějak speciálně těžko ve srovnání s většinou téhle planety, spíše výrazně nadprůměrně…

A bohužel to generuje výrazně podprůměrné jedince v čase, neschopné individua, sdružující se typicky na levicových diskusích typu novinky cz, Facebook, brečící na cokoliv, bez zkušenosti s čímkoliv :-(

A když se řekne, méně zákonů a méně regulace dotací a dávek a všeho, tak by v tomhle blahobytu už většina lidí pochcípala - jak jsou oslabení blahobytem.

Cykly se opakuji, těžké časy generují silné jedince a naopak - anebo někdo nesouhlasí?
Vertikal
Reputace:9
Lokalita: Raškovice
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od Vertikal »

Cykly se opakuji, těžké časy generují silné jedince a naopak - anebo někdo nesouhlasí?
Možná by bylo vhodné definovat co je to silný jedinec.
Kajap
Reputace:15
Lokalita: Okoli

Nový příspěvek od Kajap »

Když byl šejk Rašíd dotázán na budoucnost Dubaje, odpověděl:
* „Můj dědeček jezdil na velbloudu.“
* „Můj otec jezdil na velbloudu.“
* „Já jezdím v Mercedesu.“
* „Můj syn jezdí v Land Roveru.“
* „Můj vnuk bude jezdit v Land Roveru.“
* „Ale můj pravnuk bude muset znovu jezdit na velbloudu.“

Vysvětlení cyklu prosperity:
Na otázku, proč by se to mělo stát, šejk Rašíd dodal vysvětlení, které je často citováno spolu s původním výrokem:
* Těžké časy vytvářejí silné muže.
* Silní muži vytvářejí snadné časy.
* Snadné časy vytvářejí slabé muže.
* Slabí muži vytvářejí těžké časy.
Tato slova slouží jako moudrost o křehkosti prosperity a potřebě neustálého úsilí a odolnosti, aby se zabránilo úpadku. Poukazují na to, že každá generace musí být vychovávána jako „válečníci, ne paraziti“, aby si udržela úspěch, kterého dosáhly předchozí generace.

Silný. Odolný vůči reálnýmu světu? Ne silný ve smyslu tlustý:)

Bo v ktere době historicky bylo 71 pohlaví a 54,3% mužů (NÚDZ 2024) v 25 letech panici a 40-50% dětí na základce na antidepresivech? Mam dojem že jsou generace čím dál slabší…
Vertikal
Reputace:9
Lokalita: Raškovice

Nový příspěvek od Vertikal »

Já to vidím jinak a minimálně ve střední Evropě už nepotřebujeme drsné muže, co se nerozbrečí. A pak má každý jiné přednosti, více vlídnosti, pochopení, ochoty...
ChlapeczDediny
Reputace:178
Lokalita: Juh BBSK
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 3100
Kapacita baterie [kWh]: 30

Nový příspěvek od ChlapeczDediny »

Jo, kavárničky mají své kouzlo 😂
Modulárna rozšíriteľná FVE pod kopcom: 3s2p Amerisolar 285 = 1,7 kWp JJV + 3s2p 240 = 1,4 kWp ZJZ, Epever 5420AN, Epever 6420AN, 12 kWh 14s100p LiIon 18650 + JK BMS 200A, 18 kWh CATL 14s3p LiIon 115Ah +JBD BMS 60A, Epever iPower 5 kW
Naša dôchodková reforma, naša sebestačnosť
unicast
Reputace:553
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 49

Nový příspěvek od unicast »

Vertikal píše: sob zář 12, 2026 8:24 pm
Já to vidím jinak a minimálně ve střední Evropě už nepotřebujeme drsné muže, co se nerozbrečí. A pak má každý jiné přednosti, více vlídnosti, pochopení, ochoty...
Ať se klidně rozbrečí, to není podstatné. Důležité je, že rozhodně potřebujeme takové, kteří se nehroutí pro kraviny, dokáží věci dotahovat do konce, nevyděsí je trocha vlastního nepohodlí a velmi dobře vědí, že právě vůle je to, čím se odlišují ti hodnotní od, s prominutím, sraček.