A zase ten dojezd

Souhrn tématu

Fórum se věnuje tématu dojezdu nejen v přímém smyslu, ale i jako metaforě pro cykly prosperity a úpadku společnosti. Diskutuje se o tom, jak těžké časy formují silné jedince, zatímco blahobyt může vést k oslabení generací. Součástí je i kritika státu a jeho vlivu na občany, kteří jsou často obviňováni nesprávně, zatímco skuteční viníci zůstávají mimo dohled. Celkově téma reflektuje obavy z budoucnosti a potřebu odolnosti v proměnlivém světě.
Kajap
Reputace:14
Lokalita: Okoli

Re: A zase ten dojezd

Nový příspěvek od Kajap »

Pokud to je jen nějaký názor, že stát krade, no tak na to si založ nějaký vlastní vlákno za mě státní zaměstnanci jsou povětšinou lehko živkx a nehodlám se k tomu vyjadřovat

Ale kdo krade tak jsou lidi, protože stát tak to jsou občané, území a nějaká moc, pokud si to pamatuju ze školy … demokratický svobodný stát jako takový přece moc kract nemůže, jak by to udělal ? :-)))

Já rozhodně nemám důvod stát obhajovat ale taky si nemyslím že by tu bylo nějak speciálně těžko ve srovnání s většinou téhle planety, spíše výrazně nadprůměrně…

A bohužel to generuje výrazně podprůměrné jedince v čase, neschopné individua, sdružující se typicky na levicových diskusích typu novinky cz, Facebook, brečící na cokoliv, bez zkušenosti s čímkoliv :-(

A když se řekne, méně zákonů a méně regulace dotací a dávek a všeho, tak by v tomhle blahobytu už většina lidí pochcípala - jak jsou oslabení blahobytem.

Cykly se opakuji, těžké časy generují silné jedince a naopak - anebo někdo nesouhlasí?
Vertikal
Reputace:9
Lokalita: Raškovice
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od Vertikal »

Cykly se opakuji, těžké časy generují silné jedince a naopak - anebo někdo nesouhlasí?
Možná by bylo vhodné definovat co je to silný jedinec.
Kajap
Reputace:14
Lokalita: Okoli

Nový příspěvek od Kajap »

Když byl šejk Rašíd dotázán na budoucnost Dubaje, odpověděl:
* „Můj dědeček jezdil na velbloudu.“
* „Můj otec jezdil na velbloudu.“
* „Já jezdím v Mercedesu.“
* „Můj syn jezdí v Land Roveru.“
* „Můj vnuk bude jezdit v Land Roveru.“
* „Ale můj pravnuk bude muset znovu jezdit na velbloudu.“

Vysvětlení cyklu prosperity:
Na otázku, proč by se to mělo stát, šejk Rašíd dodal vysvětlení, které je často citováno spolu s původním výrokem:
* Těžké časy vytvářejí silné muže.
* Silní muži vytvářejí snadné časy.
* Snadné časy vytvářejí slabé muže.
* Slabí muži vytvářejí těžké časy.
Tato slova slouží jako moudrost o křehkosti prosperity a potřebě neustálého úsilí a odolnosti, aby se zabránilo úpadku. Poukazují na to, že každá generace musí být vychovávána jako „válečníci, ne paraziti“, aby si udržela úspěch, kterého dosáhly předchozí generace.

Silný. Odolný vůči reálnýmu světu? Ne silný ve smyslu tlustý:)

Bo v ktere době historicky bylo 71 pohlaví a 54,3% mužů (NÚDZ 2024) v 25 letech panici a 40-50% dětí na základce na antidepresivech? Mam dojem že jsou generace čím dál slabší…