Zapojenie Akumulacnej nadrze
Souhrn tématu
Autor sdílí své zkušenosti s rozšířením topení o akumulační nádrž, kterou plánuje zapojit s kotlem na dřevo a fotovoltaickými panely. Popisuje výzvy při instalaci, řešení s trojcestným ventilem, čerpadly a automatickými odvzdušňovači. Součástí jsou i schémata zapojení a tipy na správné propojení komponent pro lepší využití energie a komfort v domácnosti.
- Migel
- Reputace:366
- Lokalita: Pod Karpatmi
Re: Zapojenie Akumulacnej nadrze
Kurenie je z vacsej casti dokoncene a odskusane..Este chyba zaizolovat potrubia a dokablovat elektriku pre kotol a bojlerovy okruh.Kedze som nechcel mat v pivnici viacej rozvadzacov tak som sa rozhodol ze elektroniku TC a kurenia dam do jedneho rozvadzaca.
Zapojenie je nasledovne a konecne: Ak by chcel niekto aj pdf....: Bojler som nakoniec zapojil na akumulacku a pridal mu vlastne cerpadlo, tym som vyriesil problem s prepinanim ako privodu tak aj spiatocky medzi kotlom a TC.Takto sa teraz bude ohrievat len s AN.Spiatocka bojlera ide do hornej polovice AN kedze voda z bojlera sa vracia pomerne horuca.
To obehove cerpadlo s tym 3CV ventilom je poistka aby ked vypadne prud ked bude TC prepnute na DS a bude sa kurit kotlom, tak UPS ten 3CV prepne na to cerpadlo a podla vonkajsej teploty sa v casovych intervaloch bude spustat iba cirkulacny zalozny okruh TC aby voda nezamrzla.
Nemam moc casu toto leto akosi a preto nestiham ani davat prispevky ako pokracujem a uz vobec nie statistiky vyroby a spotreby.Ale mam to aspom pofotene elektromery a dopisem to na papier a snad v septembri mi vyda trochu casu.. Tam kde je spolocne sanie ako pre TC a kotol tak aj vytlak TC a kotol, tak som sa rozhodol urobit s 2" priemeru akusi redukciu aby sa obehove cerpadla TC a kotla nebili o prietok keby boli napojene s rovnakeho potrubia ako su samostane okruhy.Tak je to nakreslene aj v scheme.
Zapojenie je nasledovne a konecne: Ak by chcel niekto aj pdf....: Bojler som nakoniec zapojil na akumulacku a pridal mu vlastne cerpadlo, tym som vyriesil problem s prepinanim ako privodu tak aj spiatocky medzi kotlom a TC.Takto sa teraz bude ohrievat len s AN.Spiatocka bojlera ide do hornej polovice AN kedze voda z bojlera sa vracia pomerne horuca.
To obehove cerpadlo s tym 3CV ventilom je poistka aby ked vypadne prud ked bude TC prepnute na DS a bude sa kurit kotlom, tak UPS ten 3CV prepne na to cerpadlo a podla vonkajsej teploty sa v casovych intervaloch bude spustat iba cirkulacny zalozny okruh TC aby voda nezamrzla.
Nemam moc casu toto leto akosi a preto nestiham ani davat prispevky ako pokracujem a uz vobec nie statistiky vyroby a spotreby.Ale mam to aspom pofotene elektromery a dopisem to na papier a snad v septembri mi vyda trochu casu.. Tam kde je spolocne sanie ako pre TC a kotol tak aj vytlak TC a kotol, tak som sa rozhodol urobit s 2" priemeru akusi redukciu aby sa obehove cerpadla TC a kotla nebili o prietok keby boli napojene s rovnakeho potrubia ako su samostane okruhy.Tak je to nakreslene aj v scheme.
JZ-2s5p 3,8kWp >> Epever 8415 AN
JV-2s3p 2,7kWp >> Epever 6415 AN
2x Victron MP2 5000V/A paralelne
3x GWL SUN-2000G paralelne
48V 760Ah/35kWh Li-ion
a stále v štádiu budovania
(rozširovania)
48V 760Ah/35kWh Li-ion
- luky
- Reputace:103
- Lokalita: za Berounem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5000
- Kapacita baterie [kWh]: 12
Tyhle automatický odvzdušňováky mě potrápily. Nakonec se vyplatilo je v místech, kde je horká voda (nad kotlem a na AKU), dát na 1m dlouhé potrubí. Jinak časem zarostou a začnou kapat nebo přestanou odvzdušňovat.
mobilní elektrárna:viewtopic.php?t=4597, 290Wp mono, Winston 12V/130Ah, Victron MPPT 75/15, Victron inverter 12/250VA, Victron charger 20A, Orion 30A
domácí elektrárna:viewtopic.php?t=6898, FV 5kWp, LiFe 48V/120+120Ah, Axpert King 48/5000 + PCM60X + EPever
domácí elektrárna:viewtopic.php?t=6898, FV 5kWp, LiFe 48V/120+120Ah, Axpert King 48/5000 + PCM60X + EPever
- Migel
- Reputace:366
- Lokalita: Pod Karpatmi
Za 11rokov mi odisiel iba jeden nad kotlom aj to som tam mal iny ako tam je teraz.Teraz je tam Flamco.
Raz za cas treba po tych odvzdusnovakoch pobuchat s niecim kovovym nech sa otrasie plavacik a dosadacia ploska.Inak sa daju pekne rozobrat a vypucovat.Samozrejme tam musi mat ale clovek spetny ventil pod nim..
Raz za cas treba po tych odvzdusnovakoch pobuchat s niecim kovovym nech sa otrasie plavacik a dosadacia ploska.Inak sa daju pekne rozobrat a vypucovat.Samozrejme tam musi mat ale clovek spetny ventil pod nim..
JZ-2s5p 3,8kWp >> Epever 8415 AN
48V 760Ah/35kWh Li-ion
(rozširovania)
48V 760Ah/35kWh Li-ion