Zapojenie Akumulacnej nadrze

Souhrn tématu

Uživatel sdílí své zkušenosti s rozšířením topení o akumulační nádrž, kterou plánuje napojit na kotel Viadrus U26 a fotovoltaické panely. Popisuje zapojení oběhových čerpadel, trojcestného ventilu a řešení přepínání mezi zdroji tepla. Součástí jsou i schémata zapojení a fotografie, které pomáhají lépe pochopit celý systém a jeho funkčnost.
Migel
Reputace:365
Lokalita: Pod Karpatmi

Re: Zapojenie Akumulacnej nadrze

Nový příspěvek od Migel »

Kurenie je z vacsej casti dokoncene a odskusane..Este chyba zaizolovat potrubia a dokablovat elektriku pre kotol a bojlerovy okruh.Kedze som nechcel mat v pivnici viacej rozvadzacov tak som sa rozhodol ze elektroniku TC a kurenia dam do jedneho rozvadzaca.
Zapojenie je nasledovne a konecne:
IMG_0824.jpeg
Ak by chcel niekto aj pdf....:
Kúrenie.pdf
(86.99 KiB) Staženo 3 x
Bojler som nakoniec zapojil na akumulacku a pridal mu vlastne cerpadlo, tym som vyriesil problem s prepinanim ako privodu tak aj spiatocky medzi kotlom a TC.Takto sa teraz bude ohrievat len s AN.Spiatocka bojlera ide do hornej polovice AN kedze voda z bojlera sa vracia pomerne horuca.
To obehove cerpadlo s tym 3CV ventilom je poistka aby ked vypadne prud ked bude TC prepnute na DS a bude sa kurit kotlom, tak UPS ten 3CV prepne na to cerpadlo a podla vonkajsej teploty sa v casovych intervaloch bude spustat iba cirkulacny zalozny okruh TC aby voda nezamrzla.

Nemam moc casu toto leto akosi a preto nestiham ani davat prispevky ako pokracujem a uz vobec nie statistiky vyroby a spotreby.Ale mam to aspom pofotene elektromery a dopisem to na papier a snad v septembri mi vyda trochu casu..
Sodomagomora ;-)
Sodomagomora ;-)
Skuska nahrievania AN
Skuska nahrievania AN
002AC687-B62D-458D-9862-A50ABB60CDC1.jpeg
7E666CD1-1A1C-49D6-9C06-2ED7C2A718FB.jpeg
Zatial provizorka izolacka ;-)
Zatial provizorka izolacka ;-)
IMG_0826.jpeg
IMG_0830.jpeg
IMG_0831.jpeg
IMG_0832.jpeg
IMG_0833.jpeg
IMG_0834.jpeg
Tam kde je spolocne sanie ako pre TC a kotol tak aj vytlak TC a kotol, tak som sa rozhodol urobit s 2" priemeru akusi redukciu aby sa obehove cerpadla TC a kotla nebili o prietok keby boli napojene s rovnakeho potrubia ako su samostane okruhy.Tak je to nakreslene aj v scheme.
IMG_0835.jpeg
IMG_0836.jpeg
JZ-2s5p 3,8kWp >> Epever 8415 AN
JV-2s3p 2,7kWp >> Epever 6415 AN
2x Victron MP2 5000V/A paralelne
3x GWL SUN-2000G paralelne

48V 760Ah/35kWh Li-ion
a stále v štádiu budovania :repair:(rozširovania)