Ethernet po AC síti

Souhrn tématu

Uživatel sdílí zkušenost s TP-Link Powerline AC ethernet adaptérem PA8010P, který po více než čtyřech letech provozu zaznamenal poruchu způsobenou nafouklými kondenzátory. Problém se projevil výpadkem komunikace v síti, oprava byla jednoduchá a levná. Diskutuje se také o životnosti a provozních podmínkách těchto zařízení, včetně tepelného zatížení a pravidelného odpojování pro lepší funkčnost.
gupa
Reputace:177
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Ethernet po AC síti

Nový příspěvek od gupa »

Zakoupil jsem pro mladýho mezi router a jeho výpočetní hromadu tp link powerline ac ethernet PA8010P. V 2/2022. Před týdnem, tj. po 4 letech a asi 4 měsících nepřetržitého provozu se na méně ochlazovaném kusu z páru nafoukly sekundární elektrolytické dva v páru zapojený vedle sebe kondenzátory 1000μF/6,3V na napájení k mikrokontroléru. Závada se projevila tak, že se v tplink rozhraní tpPLC ukázalo zařízení asi na 30 sekund a potom zamrzla komunikace. Výměna a oprava asi za 10Kč plus doprava k nejbližšímu prodejci elytů. Nebyly obláčky ani tepelné deformace zařízení.

Druhé zařízení je vpořádku asi a protože je pravidelně odpojováno ze zásuvky kvůli konzervativnímu režimu, který si vyžaduje diagnóza co má mladý od porodu.
TP-Link TL-PA8010P Powerline ethernet_ Starter Kit s průchozí zásuvkou (1200 Mbp.png
tpPLC.png
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.czAť ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali! Nový a aktuálně platný je termín v diskuzích na Seznam.cz mediokratická totalita.
Mex
Reputace:418
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Re: Ethernet po AC síti

Nový příspěvek od Mex »

Docela brzo.
Pokud to jsou 105° kondenzátory, tak by to odpovídalo životnosti při 65°C.
A tolik tam snad nebude.
Není-li uvedeno jinak, všechny moje posty jsou AI-free.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.
Atman
Reputace:56
Lokalita: Śenkvice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 16100
Kapacita baterie [kWh]: 43
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od Atman »

Mám tie tp-link powerlinky doma tiež, hrejú dosť, takže ma to asi v blízkej budúcnosti čaká.
spolu 16,1kWp - JVV 2,2kWp sklon 45°, JJZ 4,9kWp sklon 55°, JJZ 4,4kWp sklon 24°, bifaciálna pergola 4,6 kWp 9°
Victron Easysolar 5000/48V + Epever Ipower plus 5000/48V iba na vyťažovanie TUV, ÚK, bazén + ďalší 5kW Ipower záloha a príprava na nabíjanie elektromobilu.
Victron Bluesolar MPPT 150/35, 2x Smartsolar 250/85. Lifepo4 48V/840Ah - 43kWh -3x16x 280Ah spolu na Victron Smartshunte.
kuba47
Reputace:52
Lokalita: Krušné hory
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od kuba47 »

To je ještě dobrý. Těch levnějších modelů jsem kdysi koupil asi 5 sad a do roka jsem všechno vyházel. Kdyby to fungovalo, tak to hodně věcí usnadní, ale neměl jsem už trpělivost zkoušet jiný model/výrobce.
Mex
Reputace:418
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Nový příspěvek od Mex »

Vrták a nadělat do futrálu větrací otvory?
Není-li uvedeno jinak, všechny moje posty jsou AI-free.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.