Malý sinus měnič do auta pro zásuvku zapalovače

Souhrn tématu

Uživatelé hledají malý sinusový měnič do auta s výkonem kolem 100–150 W, který lze zapojit přímo do zásuvky zapalovače. Ideální je pro napájení zařízení jako ozonizér při čištění auta, například v Tesle, bez nutnosti tahat kabely. Diskuze upozorňuje na potřebu dostatečného výkonu a kvality sinusového průběhu pro spolehlivý provoz, přičemž některé levnější měniče nemusí zvládnout ani udávaný výkon.
glottis
Reputace:538
Lokalita: okolí Mělníka
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 30

Malý sinus měnič do auta pro zásuvku zapalovače

Nový příspěvek od glottis »

cus, nema nekdo ozkouseny maly stridac do auta? Cisty sinus, klidne i do 100-150 W, neco, co se da do zasuvky zapalovace. Libilo by se mi neco do Tesly, ale i jinam, kdyz si cistim auto ozonem. Nemuset tahat kabel. Nejake tipy?
Kajap
Reputace:0
Lokalita: Okoli

Re: Malý sinus měnič do auta pro zásuvku zapalovače

Nový příspěvek od Kajap »

100 bylo málo pro můj Ozonizer, bere přes 100 asi 110 nebo tak nejal a můj starý APC auto/letadlo to nedal

Tak jsem koupil za cca 600,- 500Watt a pohoda. Neni to sinus. A ledničku (má psáno 90, po rozběhu bere měřených 30 W) nerozběhne. Asi při startu bere hodně moc udává se tak 20 násobek.:: Sinus by to možno dal.

Neboli, ne konkrétní spotřebič ke kterému znáš přesné parametry a ptát se na invertor je tak trochu vtip. Podle mě spolehlivě jedině odzkoušet protože se předem nedá ani odhadnout :-) anebo pořádně předimenzovat. Lednická je extrém, tam je potřeba těch 20 krát více

Mám ještě něco malýho kde tvrdili snad 100 W no ale to nedá ani náhodou… zvládne to tak 50 W maximálně, jinak se to hrozně hřeje, je to pasivní
glottis

hmm tak ten muj taky pise 100W na stitku. Nemeril jsem to tak 100 by asi malo bylo. Tak silnejsi. Nejake tipy?
rva
Reputace:973
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 62
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od rva »

Není pro elektrovozítka alternativou pořídit si adaptér v2l?

Je, ale ja potrebuju elektriku uvnitr pro ten ozonator, ne venku. To si muzu koupit plochy kabel a privrit ho do dveri :)

Pro teslu snad ani nic oficialniho neni a riskovat nejake kraceni zaruky uplne nepotrebuju.