Malý sinus měnič do auta pro zásuvku zapalovače

Souhrn tématu

Uživatelé diskutují o malých sinusových měničích do auta, které lze zapojit přímo do zásuvky zapalovače. Ideální jsou pro spotřebiče do 100–150 W, například pro čištění auta ozonem bez nutnosti tahat kabely. Doporučují se měniče s dostatečným výkonem, protože některé spotřebiče, jako ledničky, vyžadují vyšší startovací proud, který levnější měniče nemusí zvládnout.
glottis
Reputace:538
Lokalita: okolí Mělníka
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 30

Malý sinus měnič do auta pro zásuvku zapalovače

Nový příspěvek od glottis »

cus, nema nekdo ozkouseny maly stridac do auta? Cisty sinus, klidne i do 100-150 W, neco, co se da do zasuvky zapalovace. Libilo by se mi neco do Tesly, ale i jinam, kdyz si cistim auto ozonem. Nemuset tahat kabel. Nejake tipy?
Kajap
Reputace:0
Lokalita: Okoli

Re: Malý sinus měnič do auta pro zásuvku zapalovače

Nový příspěvek od Kajap »

100 bylo málo pro můj Ozonizer, bere přes 100 asi 110 nebo tak nejal a můj starý APC auto/letadlo to nedal

Tak jsem koupil za cca 600,- 500Watt a pohoda. Neni to sinus. A ledničku (má psáno 90, po rozběhu bere měřených 30 W) nerozběhne. Asi při startu bere hodně moc udává se tak 20 násobek.:: Sinus by to možno dal.

Neboli, ne konkrétní spotřebič ke kterému znáš přesné parametry a ptát se na invertor je tak trochu vtip. Podle mě spolehlivě jedině odzkoušet protože se předem nedá ani odhadnout :-) anebo pořádně předimenzovat. Lednická je extrém, tam je potřeba těch 20 krát více

Mám ještě něco malýho kde tvrdili snad 100 W no ale to nedá ani náhodou… zvládne to tak 50 W maximálně, jinak se to hrozně hřeje, je to pasivní
glottis
Reputace:538
Lokalita: okolí Mělníka
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 30

Re: Malý sinus měnič do auta pro zásuvku zapalovače

Nový příspěvek od glottis »

hmm tak ten muj taky pise 100W na stitku. Nemeril jsem to tak 100 by asi malo bylo. Tak silnejsi. Nejake tipy?