Malý sinus měnič do auta pro zásuvku zapalovače
Souhrn tématu
Uživatelé diskutují o malých sinusových měničích do auta, které lze zapojit přímo do zásuvky zapalovače. Ideální jsou pro spotřebiče do 100–150 W, například pro čištění auta ozonem bez nutnosti tahat kabely. Doporučují se měniče s dostatečným výkonem, protože některé spotřebiče, jako ledničky, vyžadují vyšší startovací proud, který levnější měniče nemusí zvládnout.
- glottis
- Reputace:538
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 30
Malý sinus měnič do auta pro zásuvku zapalovače
cus, nema nekdo ozkouseny maly stridac do auta? Cisty sinus, klidne i do 100-150 W, neco, co se da do zasuvky zapalovace. Libilo by se mi neco do Tesly, ale i jinam, kdyz si cistim auto ozonem. Nemuset tahat kabel. Nejake tipy?
- Kajap
- Reputace:0
- Lokalita: Okoli
Re: Malý sinus měnič do auta pro zásuvku zapalovače
100 bylo málo pro můj Ozonizer, bere přes 100 asi 110 nebo tak nejal a můj starý APC auto/letadlo to nedal
Tak jsem koupil za cca 600,- 500Watt a pohoda. Neni to sinus. A ledničku (má psáno 90, po rozběhu bere měřených 30 W) nerozběhne. Asi při startu bere hodně moc udává se tak 20 násobek.:: Sinus by to možno dal.
Neboli, ne konkrétní spotřebič ke kterému znáš přesné parametry a ptát se na invertor je tak trochu vtip. Podle mě spolehlivě jedině odzkoušet protože se předem nedá ani odhadnout
anebo pořádně předimenzovat. Lednická je extrém, tam je potřeba těch 20 krát více
Mám ještě něco malýho kde tvrdili snad 100 W no ale to nedá ani náhodou… zvládne to tak 50 W maximálně, jinak se to hrozně hřeje, je to pasivní
Tak jsem koupil za cca 600,- 500Watt a pohoda. Neni to sinus. A ledničku (má psáno 90, po rozběhu bere měřených 30 W) nerozběhne. Asi při startu bere hodně moc udává se tak 20 násobek.:: Sinus by to možno dal.
Neboli, ne konkrétní spotřebič ke kterému znáš přesné parametry a ptát se na invertor je tak trochu vtip. Podle mě spolehlivě jedině odzkoušet protože se předem nedá ani odhadnout
Mám ještě něco malýho kde tvrdili snad 100 W no ale to nedá ani náhodou… zvládne to tak 50 W maximálně, jinak se to hrozně hřeje, je to pasivní
- glottis
- Reputace:538
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 30
Re: Malý sinus měnič do auta pro zásuvku zapalovače
hmm tak ten muj taky pise 100W na stitku. Nemeril jsem to tak 100 by asi malo bylo. Tak silnejsi. Nejake tipy?