Mraznička pri štarte zhodí monitor
Souhrn tématu
Uživatel řeší problém, kdy mraznička při zapnutí kompresoru způsobuje krátkodobé zhasnutí monitoru připojeného na stejnou elektrickou větev. Diskutují se možnosti odrušení mrazáku pomocí filtrů nebo tlmivek a kvalita komponent v monitorech. Někteří doporučují reklamaci monitoru, pokud problém přetrvává, a upozorňují na možné poklesy napětí při rozběhu kompresoru.
- TomHC
- Reputace:906
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Mraznička pri štarte zhodí monitor
Netipuj gupa! Zásuvkové okruhy mám CYKY-J 3x 2.5, zrovna tento v pracovni je asi 7 metrov od rozvádzača. Levná čučbedna je UMAX, Acer alebo nejaká
s TN panelom. iiYama bola etalón pre grafikov ešte s CRT monitormi, tento nie je síce nejaká raketa pre grafikov, ale stál 260€, nie 60€.
Hlavný spotrebič: VW ID.4 | 2x MUST PH1800 5.5kW + GWL-SUN2000, 9kWp V+J+Z | 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A | SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT... | HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485).
Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
- gupa
- Reputace:177
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Ten monitor má mít podle vidu aktivní filtr, asi jde do kopru nebo je něco v kelu. Kondy by měly mít asi 400V, pokud při špičce neudrží tento filtr na kondech za usměrňovačem napětí, nějaký pasiv na vstupu jen oddálí nějaký zmar který příjde. Toto je z jednoho videa nějaké 27" dané značky.
Nejde mi sem vložit soubor z típnutí obrazovky ani zip. Zde je odkaz, ten zatzím funguje:To nám ten den pěkně začíná.
A normální monitory vždy byly od 10kKč nahoru. Pro fotografy od 30-40kKč nahoru. Takovým těm prodejním lžím se lehko věří aby se zvýšil prodej. Na daném videu třeba odešla dioda. Jde o součástky a jejich kvalitu tz. grade. Na levných součástkách po zapnutí výkonu pro přenos signálů (frekvence rozlišení) za chvilku do roka něco odejde.
Edit: Nechci opakovat zde v dobré víře sdělenou dobrou radu, ale reklamoval bych ho nebo ho vrátil ať vrátí prachy, když ti ho dvakrát vrátí po reklamaci že je OK. Ale nevím jestli o takové dobré radě jsi ochoten přemýšlet.
Nejde mi sem vložit soubor z típnutí obrazovky ani zip. Zde je odkaz, ten zatzím funguje:To nám ten den pěkně začíná.
A normální monitory vždy byly od 10kKč nahoru. Pro fotografy od 30-40kKč nahoru. Takovým těm prodejním lžím se lehko věří aby se zvýšil prodej. Na daném videu třeba odešla dioda. Jde o součástky a jejich kvalitu tz. grade. Na levných součástkách po zapnutí výkonu pro přenos signálů (frekvence rozlišení) za chvilku do roka něco odejde.
Edit: Nechci opakovat zde v dobré víře sdělenou dobrou radu, ale reklamoval bych ho nebo ho vrátil ať vrátí prachy, když ti ho dvakrát vrátí po reklamaci že je OK. Ale nevím jestli o takové dobré radě jsi ochoten přemýšlet.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.czAť ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali! Nový a aktuálně platný je termín v diskuzích na Seznam.cz mediokratická totalita.
- TomHC
- Reputace:906
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Tak som sa po dlhej dobe k tomu dokopal, zapojil a funguje, už je všetko OK
Ešte som aj krabičku vytlačil, už je to v nej zatvorené.
Hlavný spotrebič: VW ID.4 | 2x MUST PH1800 5.5kW + GWL-SUN2000, 9kWp V+J+Z | 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A | SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT... | HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485).