JK BMS - komunikace na mobil stav výzkumu bluetooth extender

Souhrn tématu

Diskuze se zaměřuje na možnosti přenosu dat z JK BMS na mobilní telefon, zejména přes Bluetooth a ethernetové adaptéry. Uživatelé sdílejí zkušenosti s různými přístupy, včetně využití ESP32, webových rozhraní a Home Assistant integrace. Problémy s oficiální aplikací a nedostatečnou podporou výrobce vedou k hledání alternativních řešení pro spolehlivý vzdálený přístup ke stavu baterie.
Radar
Reputace:55

Re: JK BMS - komunikace na mobil stav výzkumu bluetooth extender

Nový příspěvek od Radar »

HW RPI5 v krabicích dorazil...
Složeno, nakonfigurováno, HA jede, Tailscale taky.
Integrace dalšího postupně, jak bude pridavan HW elektrárny.
Mám doma Shelly EM, tak jeho integraci použiji na pokusy s grafanou.
Takže nějaká evoluce probíhá :-)
Integrovat JK BMS a vymýšlet blbosti s ESP bude další level
poloostrov v módu AC IGNORE
VICTRON system 3F, 3x3000VA + 1F GTI GWL 2000W posila na AC OUT.
6kWp pole 8° západní pultová střecha + MPPT 150/100
3kWP pole 75° jižní fasáda + MPPT 150/45
Baterie LIFEPO4 16S, EEL V5 DIY BOX 280Ah (JK INVERTER BMS)
glottis
Reputace:520
Lokalita: okolí Mělníka
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 30

Nový příspěvek od glottis »

s esp a bms pak zacni pres BT. Je to nenjjednodusi na start
mpcz
Reputace:7

Re: JK BMS-komunikace na mobil stav výzkumu bluetooth extender

Nový příspěvek od mpcz »

screen.png
Zdravím, po čase mi to nedalo a zkusil jsem udělat to, co se mi zdálo nejjednodušší. Adaptér, který se připojí na BT JK-BMS, tak, jako mobil a současně vytvoří webovou stránku, stejnou jako původní design JK, jsme na ni zvyklí. Dovolil jsem si tam přidat jen pár drobností: RSSI BT a RSSI wifi. Vypisuje to jen ty potřebné věci, zbytek nechám na blízký kontakt. Výhodu toho řešení vidím v tom, že se mohu podívat do baterie odkudkoliv ve světě a bez těch cloudů, někdy dokonce placených a dosti nespolehlivých. Druhá a hlavní výhoda je ta, že to funguje i u baterií, které jsou zalepeny a nedá se tedy dostat dk serial konektoru. Třetí výhoda je to, že celá montáž spočívá pouze v přiložení krabičky k BMS a to je vše.
Pomíjím složitost HA, která je opravdu jen pro silné povahy. Pokud by o tom někdo pochyboval, ať zkusí udělat montáž z HA a poté tuto verzi. Několik hodin oproti 3 minutám. Mě se to nepodařilo rozchodit vůbec, hlavně z důvodu nervového vysílení s těmi šílenými kmpilacemi a baličkováním atd.
Komunikace přes serial z JK-BMS a opět na webový server je již dávno vyřešena, ale nepodařilo se mi rozchodit jeden přepínač. Řekl bych, že to ani nejde, protože to nepodporuje ten jejich firmware. Ta jejich podpora je velmi iluzorní, nikdy na nic nereagovali, tak jsem to nechal tak.
Řekl bych, že žádná technická podpora není, protože ta jejich APP má jednu kritickou chybu, která způsobí za určitých podmínek okamžitý pád aplikace, což reportuje hodně uživatelů. Přestože jsem poslal do JK podrobný popis chyby, neráčili se ani ozvat, natož chybu opravit. Práce opravy odhaduji na pár minut. Jen info: tu chybu tam mají úplně zpočátku, zkoušení starších verzí nic neřeší. mpcz, 24may2026
TomHC
Reputace:898
Lokalita: Hlohovec, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8820
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od TomHC »

Kto sa s HA raz skamaráti, tak je doplnenie JK BMS s ESP32 práca na 5 minút. 😎
Hlavný spotrebič: VW ID.4 | 2x MUST PH1800 5.5kW + GWL-SUN2000, 9kWp V+J+Z | 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A | SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT... | HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485).
Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér