Už udělal někdo z BEVu či ELMu traktor?
Souhrn tématu
Ve fóru se diskutuje o tom, zda už někdo z BEVu nebo ELMu udělal traktor, který by využíval moderní technologie jako baterie LiFePO4 a fotovoltaiku. Uživatelé sdílejí zkušenosti s přestavbami vozidel na malé traktory vhodné pro práci na pozemku, zmiňují možnosti robotických traktůrků a výměny baterií. Téma se dotýká i využití umělé inteligence a soběstačnosti v zemědělství s obnovitelnými zdroji energie.
- gupa
- Reputace:175
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Re: Už udělal někdo z BEVu či ELMu traktor?
Toto je nádhera, šest bloků 48V, mělká orba (podmítka) na baterii a příjezd a odjezd celkem asi 4x25m, což je 1ár. Odběr při orbě 180A
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.czAť ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali! Nový a aktuálně platný je termín v diskuzích na Seznam.cz mediokratická totalita.
- Sylar
- Reputace:6
- Lokalita: Piestany
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 30000
- Kapacita baterie [kWh]: 130
Ďakujem za info ja som ani nevedel co to je len som to dostal ako prácu, inak keby niekto chcel z toho original motor , mám:)gupa píše: pon kvě 11, 2026 8:50 amSylar:To je KMZ-02 předělaný na elektřinu. Bravo!
Měl jsem čest ho mít, je to ruský malotraktor, dvouválec, 600cm3, žere jak benzin, tak asi po 6ti hodinách magneto ožere i svíčky. Jinak miniaturní hydraulika kat1, uzávěrka diferenciálu a dělené brzdy a reduktory náhonu jak má i velký traktor, převodka řízení, přední vývod na nářadí, zadní samozřejmostí. Mám naněj a leží mi doma, na zakázku dělaný ještě kultivátor coby nářadí. (slupice s rádly na rámu)
Už jsem naněm viděl motor z malucha, nové dvouválce, hatze, ale elektromotor asi z auta ještě ne. Vyžaduje vyšší otáčky okolo 3500ot/min., takže nějaký starý nafťák do 1600ot./min. není dobrá volba. Je to silný stroj a slušná převodovka a velmi dobrý základ pro robotiku.
KMZ-02 malotraktor - Hledat Googlem — Mozilla Firefox.png
Nieje tam motor z auta je to bežný qs 138 90h standardne ho dávam do stvorkoliek .
Jedine co ma na tom traktore sklamalo bola hlučnosť prevodovky ale ked sa zatazila hneď bola tichsia,,teraz maká niekde na Morave...
- gupa
- Reputace:175
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
A jaký je regulátor jestli se mohu zeptat.
Jinak motor, napadá mne že ho stačí dát na bazoš nebo asi nejlépe nasetraktory.sk
Jinak motor, napadá mne že ho stačí dát na bazoš nebo asi nejlépe nasetraktory.sk
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.czAť ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali! Nový a aktuálně platný je termín v diskuzích na Seznam.cz mediokratická totalita.