Výměna elektroměru za 4Q

Souhrn tématu

Diskuze se věnuje výměně elektroměru za 4Q, která umožňuje využívat výhodnější tarify a šetřit na elektřině například přes noční provoz spotřebičů. Uživatelé sdílejí zkušenosti s distributory jako ČEZ a EON, kteří mají odlišný přístup k instalaci a správě chytrých elektroměrů. Zákonný termín pro povinnou výměnu elektroměrů s ročním odběrem nad 6 MWh je do 30.6.2027, po kterém lze v případě nesplnění podat stížnost na ERÚ.
soami
Reputace:112
Lokalita: Posázaví
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Výměna elektroměru za 4Q

Nový příspěvek od soami »

Tak snad žijeme v ČR a máme nějaké zkušenosti, ne? Termín do 30.6.2027 znamená k 30.6.2027. Stejně jako "úřad má povinnost odpovědět do 30 dní", ve skutečnosti znamená "za 30 dní" 😃Ne že bych potřeboval změnu měření, ale já tedy nevidím ani ty měsíční automatické odečty. Pořád zadávám měsíční samoodečty sám. @camel1cz kde vidíš ty odečty, nebo kam ti to ČEZ posílá?
Valdano
Reputace:278
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Výměna elektroměru za 4Q

Nový příspěvek od Valdano »

ČEZ Distribuce je prostě "lemra líná". Data by měly být k dispozici v rámci Portálu naměřených dat, ale k datům se nedostanete dokud máte nastaveno C4.
Měsíční odečty možná camel1cz chodí emailem.

EON také průběžně mění elektroměry za chytré a k naměřeným hodnotám můžete přistupovat například z počítače přes webové rozhraní Energie24 nebo si můžete nainstalovat do mobilu mobilní aplikaci. EON s tím zkrátka nedělá takové cavyky jako ČEZ Distribuce. Holt ne nadarmo se říká "když dva dělají totéž není to totéž".