Výměna elektroměru za 4Q
Souhrn tématu
Diskuze se věnuje výměně elektroměru za 4Q, která umožňuje využívat výhodnější tarify a šetřit na elektřině například přes noční provoz spotřebičů. Uživatelé sdílejí zkušenosti s distributory jako ČEZ a EON, kteří mají odlišný přístup k instalaci a správě chytrých elektroměrů. Zákonný termín pro povinnou výměnu elektroměrů s ročním odběrem nad 6 MWh je do 30.6.2027, po kterém lze v případě nesplnění podat stížnost na ERÚ.
- soami
- Reputace:112
- Lokalita: Posázaví
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Výměna elektroměru za 4Q
Tak snad žijeme v ČR a máme nějaké zkušenosti, ne? Termín do 30.6.2027 znamená k 30.6.2027. Stejně jako "úřad má povinnost odpovědět do 30 dní", ve skutečnosti znamená "za 30 dní"
Ne že bych potřeboval změnu měření, ale já tedy nevidím ani ty měsíční automatické odečty. Pořád zadávám měsíční samoodečty sám. @camel1cz kde vidíš ty odečty, nebo kam ti to ČEZ posílá?
- Valdano
- Reputace:278
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Výměna elektroměru za 4Q
ČEZ Distribuce je prostě "lemra líná". Data by měly být k dispozici v rámci Portálu naměřených dat, ale k datům se nedostanete dokud máte nastaveno C4.
Měsíční odečty možná camel1cz chodí emailem.
EON také průběžně mění elektroměry za chytré a k naměřeným hodnotám můžete přistupovat například z počítače přes webové rozhraní Energie24 nebo si můžete nainstalovat do mobilu mobilní aplikaci. EON s tím zkrátka nedělá takové cavyky jako ČEZ Distribuce. Holt ne nadarmo se říká "když dva dělají totéž není to totéž".
Měsíční odečty možná camel1cz chodí emailem.
EON také průběžně mění elektroměry za chytré a k naměřeným hodnotám můžete přistupovat například z počítače přes webové rozhraní Energie24 nebo si můžete nainstalovat do mobilu mobilní aplikaci. EON s tím zkrátka nedělá takové cavyky jako ČEZ Distribuce. Holt ne nadarmo se říká "když dva dělají totéž není to totéž".