Atrea DUPLEX 380 ECV5.RD5, rada ohledně komunikace

Souhrn tématu

Uživatel hledá zkušenosti a rady ohledně připojení a komunikace s jednotkou Atrea DUPLEX 380 ECV5.RD5, zejména s regulací RD5. Má problém s nalezením IP adresy a připojením přes router či přímo. Diskuze obsahuje tipy na možné chyby v napájení přes RJ45 a doporučení, jak jednotku správně nastavit bez ovladače či dotykového panelu.
ojkos
Reputace:0

Atrea DUPLEX 380 ECV5.RD5, rada ohledně komunikace

Nový příspěvek od ojkos »

Dobrý den,

chtěl jsem poprosit zdejší osazenstvo , zda někdo nemá zkušenost s Atrea DUPLEX 380 ECV5.RD5...hlavně tedy s regulací RD5. Ideálně postup jak se s jednotkou spojit. Mám pouze jednotku..zatím na stole v dílně, připojené napájení a když zkouším napřímo nebo i skrze router spojit se s rekuperaci na její Ip nedaří se mi to. Jednoduše nevidím její IP/mac. Není tam nějaký chyták?

Jednotka se , když je zapnutá jednou za čas roztočí na max a pak je zas klid. Ovladač nebo touch nemám.

Díky za každé nasměrování radu..

O.
Přílohy
20260331_190131.jpg
gupa
Reputace:171
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Atrea DUPLEX 380 ECV5.RD5, rada ohledně komunikace

Nový příspěvek od gupa »

Píšou že nesmí být na rj45 napájení. Není to napájení tedy přítomno přes jiný přípoj např. z AP nebo převodníku, nebo i jiného převodníku který se stará o jeden z roznosů signálu?
1164.pdf — Mozilla Firefox.png
jaké jsou napájecí piny u RJ45 - Hledat Googlem — Mozilla Firefox.png
https://www.luftuj.cz/gallery/downloads/1164.pdf
1164.pdf
(5.92 MiB) Staženo 2 x
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.czAť ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali!
Mogul
Reputace:62
Lokalita: Litoměřice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 19640
Kapacita baterie [kWh]: 48k
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Atrea DUPLEX 380 ECV5.RD5, rada ohledně komunikace

Nový příspěvek od Mogul »

ojkos píše: čtv dub 02, 2026 9:11 pm
Dobrý den,

chtěl jsem poprosit zdejší osazenstvo , zda někdo nemá zkušenost s Atrea DUPLEX 380 ECV5.RD5...hlavně tedy s regulací RD5. Ideálně postup jak se s jednotkou spojit. Mám pouze jednotku..zatím na stole v dílně, připojené napájení a když zkouším napřímo nebo i skrze router spojit se s rekuperaci na její Ip nedaří se mi to. Jednoduše nevidím její IP/mac. Není tam nějaký chyták?

Jednotka se , když je zapnutá jednou za čas roztočí na max a pak je zas klid. Ovladač nebo touch nemám.

Díky za každé nasměrování radu..

O.
Hele... já si myslím, že když přestřihneš ten červený, tak to možná přestane blikat....