JK BMS komunikace přes TTL 485 serial ONLY! NO BT!
Souhrn tématu
Diskuse se zaměřuje na komunikaci s BMS JK JIKONG výhradně přes TTL serial 485 bez použití Bluetooth. Uživatelé sdílejí zkušenosti s připojením, správným zapojením RX a TX, rychlostí přenosu a problémy s dokumentací. Cílem je jednoduché a spolehlivé řešení monitoringu baterií s minimálními náklady a bez komplikací spojených s bezdrátovou komunikací.
- Mex
- Reputace:364
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: JK BMS komunikace přes TTL 485 serial ONLY! NO BT!
Sakra, já už jsem fakt starej a nehodím se do dnešní moderní doby.
Já ještě pořád postaru když chci vědět třeba jaké je kde napětí, jaký kde teče proud nebo co je kde zapojené, tak si to změřím.
Místo abych to moderně řešil diskusemi na Facebooku a žhavil AI.
Jak nemoderní...
Já ještě pořád postaru když chci vědět třeba jaké je kde napětí, jaký kde teče proud nebo co je kde zapojené, tak si to změřím.
Místo abych to moderně řešil diskusemi na Facebooku a žhavil AI.
Jak nemoderní...
- glottis
- Reputace:491
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 30
dvakrat jsem se podival o stranku zpatky a nezjistil na co reagujes.
- Forrest
- Reputace:6
- Lokalita: Ústeckoorlicko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 900
- Kapacita baterie [kWh]: 2,4
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
To tu nechci spamovat, ale ... Na ten UART si musim sehnat JST‑PH / HY2.0, 6pin - female. Je možný, že mě to nechodilo kvuli "nekontaktu"... Ale tady se ztrácím, protože jeden píše že je to RS485, druhý, že UART.. a tak jsem z toho blázen. Dle manuálu je to takto:
Na tom UART (P4) je RS232 a VCC je něco málo přes 11V a tedy lze jen "odposlouchávat". Na tom Display Interface (P5) je RS485 - napětí jsem neměřil, mám tam origo tlačítko, nebudu to používat.
Dále pak je použitelné CAN/RS485-1, kde je zapojení (1,8) RS485- B1 (2,7) RS485-A1 (3,6) GND a zde je tedy krom čtení i zápis.
Aby to fungovalo, tak převodník UART na RS 485, třeba MAX485 jednu část do ESP32 druhou do RJ45 RS485..
Máte někde změřený, kde se dá "ukradnout" napájení pro ESP, resp něco méně než 48V? Jako stepdown můžu dát přímo z baterie...
Každopádně jsem to uchodil přes extra ESP (BT) dle odkazu a jde tam i zápis, takže zatím neřeším kabel
.
Na tom UART (P4) je RS232 a VCC je něco málo přes 11V a tedy lze jen "odposlouchávat". Na tom Display Interface (P5) je RS485 - napětí jsem neměřil, mám tam origo tlačítko, nebudu to používat.
Dále pak je použitelné CAN/RS485-1, kde je zapojení (1,8) RS485- B1 (2,7) RS485-A1 (3,6) GND a zde je tedy krom čtení i zápis.
Aby to fungovalo, tak převodník UART na RS 485, třeba MAX485 jednu část do ESP32 druhou do RJ45 RS485..
Máte někde změřený, kde se dá "ukradnout" napájení pro ESP, resp něco méně než 48V? Jako stepdown můžu dát přímo z baterie...
Každopádně jsem to uchodil přes extra ESP (BT) dle odkazu a jde tam i zápis, takže zatím neřeším kabel
Měnič China SAmoDoMo 1,5 kW a již 900Wp na rotátoru jménem "slunečnice"
- Mex
- Reputace:364
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Já jsem byl vždy zastáncem toho, aby člověk citoval na co reaguje.glottis píše: pát bře 20, 2026 4:28 pmdvakrat jsem se podival o stranku zpatky a nezjistil na co reagujes.
Ale několikrát jsem byl důrazně poučen cipisem, že je to špatně, že když se reaguje na předchozí post, tak se necituje a proto je tam i citovací klikátko vypnuté.
Reagoval jsem na velké diskuse o 5V-tolerant nebo netolerant.
- cipis
- Moderátor
- Reputace:960
- Lokalita: blízko Brna
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 13+ kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 40+26
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Jenže ty nereaguješ na předchozí post, v tom se píše o odporech. A vzhledem k tomu, že jsi necitoval, tak to působí zmateně, když reaguješ na příspěvky o pár výš ...
16+ kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ, 2700 Wp mikroinvertory
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,2 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,2 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.