Ceny elektromobilů

Souhrn tématu

Diskuze se zaměřuje na ceny elektromobilů, zejména na náklady spojené s výměnou bateriových modulů po uplynutí záruky, která obvykle trvá 8 let nebo 160 tisíc km. Uživatelé sdílejí reálné zkušenosti s opravami a výměnami, včetně konkrétních cenových nabídek na modely VW ID.3 a ID.4. Dále se řeší problematika záručních podmínek a jejich dodržování ze strany výrobců, což je důležité pro každého, kdo uvažuje o koupi ojetého elektromobilu.
Mogul
Reputace: 62
Lokalita: Litoměřice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 19640
Kapacita baterie [kWh]: 48k
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Ceny elektromobilů

Nový příspěvek od Mogul »

JirkaE píše: sob úno 28, 2026 6:40 pm
Asi by to chtělo nějaký link, protože slova : ,, Plno lidí na FB " nebo ,, jedna paní povídala " není úplně ideální argument - nic ve zlém 😉
Má pravdu předseda. Už v roce 22 vyšla výměna jednoho modulu na desítky tisíc (skorem ke stovce za jediný modul). Jak to bude v roce 26? Řekl bych, že o fous horší :roll:

https://youtu.be/RlUCQdRhpt0?t=169
JirkaE
Reputace: 303
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38

Nový příspěvek od JirkaE »

Většina výrobců (i koncern samotný) jede / poskytuje na 8let záruku nebo 160t.km - víc se k tomu nechci vyjadřovat 😉

Na FB kvůli tomu nepolezu a registrovat se nyní nebudu, členů ve FB skupinách o BEV - je asi 10.000x víc, než registrovaných e-aut v ČR - zřejmě to bude podle toho vypadat i v těch samotných skupinách ;)

Pokud stojí výměna článku po 8 letech nebo 160t.km desítky tisíc Kč - pak nevím co na to říct - sem si na 1000% jistý že to už budu mít v té době nejméně druhého - E-transita :lol:

Pak snad jedině doporučuji Emanovi, aby si nekupoval 7let starou (se 150t.km) e-škodovku (dotaženou z DE) 😉 protože další rok už bude výměna reálná... :dontknow:
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4

Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ

Domovské vlákno : Jirkova FVE Spirály v bazaru : Spirály 55V Je tam i ten test ;)
eman
Reputace: 314
Lokalita: Praha

Nový příspěvek od eman »

To jsou auta v záruce. Proto tam píšu, že se ze záruk vykrucují. Ostatně i náš korporát má záruční podmínky tlusté jak Bilble Kralická a často se stydím, s čím pošlou zákazníka do háje, ikdyž jde o evidentní výrobní vadu.

Mimochodem, kolegovi se teď vysypala DSG převodovka u Kodiaka a taky to byla výrobní vada. Fuck off zákazníku, zaplať 40tis. za opravu. Přes nějakého známého sehnal přesné znění škodováckého bulletinu pro servisy, že se tahle závada vyskytuje a najednou Škodovka vadu uznala a poslala.....díly zdarma, ovšem mnohem menší set za 9tis. Jsou vyčůraný jak díra do sněhu...
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
Valdano
Reputace: 253
Lokalita: Česká Lípa

Nový příspěvek od Valdano »

Podle informací na FB stála výměna jednoho modulu baterie na ojetém VW ID.3 mimo záruku 108t Kč (realizováno na podzim 2025). Někdo tam dál zmiňuje, že si jeho známý nechal udělat nabídku na výměnu jednoho modulu baterie u VW ID.4 také mimo záruku a nabídli mu to už za cenu 170k Kč.
JirkaE
Reputace: 303
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38

Nový příspěvek od JirkaE »

Aha... A proč byl mimo záruku ? Když se začal vyrábět 2019 a první zákazník dostal první auto 2020 ? A záruka je stejná, tedy 8let nebo 160t.km ?

,, Někdo tam zmiňuje...? " Valdano je záruku ověřených fakt a encyklopedických znalostí... 😉

Podle informací na FB ? To je nějaká nová verze zastoupení koncernu a zákaznické linky ?
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4

Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ

Domovské vlákno : Jirkova FVE Spirály v bazaru : Spirály 55V Je tam i ten test ;)
Valdano
Reputace: 253
Lokalita: Česká Lípa

Nový příspěvek od Valdano »

U toho VW ID.3 je tam jasně uvedeno, že mělo najeto okolo 200t km. Předpokládám, že ten s tím VW ID.4 to buď jen zkoušel jakou cenu aktuálně nabídnou a nebo už s tím měl reálně najeto víc než těch 160t km, protože záruka 8 let platí jen za předpokladu, že není najeto víc než 160t km. Samozřejmě každý sám si může požádat o cenovou nabídku za mimozáruční výměnu jednoho modulu baterie pro kontrolu a uvidí co mu nabídnou. ;)
TomHC
Reputace: 798
Lokalita: Hlohovec, SR
Výkon panelů [Wp]: 8820
Kapacita baterie [kWh]: 30

Nový příspěvek od TomHC »

Aj tak je vtipné, že tú chybovú hlášku spôsobuje rozbalancovanie o nejaké mV. Poliaci alebo rusi by to otvorili, zmerali, ručne vybalancovali a zlepili dokopy :)
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér