Pylontech

Souhrn tématu

Uživatelé diskutují o výhodách a nevýhodách baterií Pylontech US3000 Plus a US2000B, přičemž preferují variantu US2000B kvůli snadnější výměně jednotlivých bloků. Probírá se také problematika balancování článků, rozdíl mezi BMS a aktivním balancerem a možnosti jejich kombinace. Dále se řeší zkušenosti s firmwarem, správným nastavením a doporučení pro bezpečné dobíjení a případnou výměnu BMS, včetně praktických tipů a odkazů na instruktážní videa.
silverfox
Reputace: 5
Lokalita: u Plzně
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Pylontech

Nový příspěvek od silverfox »

To není BMS, ale aktivní balancer, teoreticky můžete použít i Dally 1A balancer, jediným "problémem" je současné připojení původní BMS a aktivního balanceru (pokud nechcete pájet přímo na články),oni to mají vyřešené buď tou deskou vpravo na odkazu z Vašeho příspěvku nebo "redukcí" z prvního mého odkazu výše
Valdano
Reputace: 238
Lokalita: Česká Lípa

Nový příspěvek od Valdano »

Přesně tak, to na co odkazoval Martas74 není BMS, ale pouze aktivní balancer a je to tam i jasně napsané "Active Cell Balancer", který je určen jen na zlepšení možnosti balancování. Zásadní rozdíl mezi BMS a balancerem je v tom, že balancer nedokáže baterii odpojit v kritických situacích. Nicméně i když použije ten aktivní balancer tak bude záležet jak moc bude ten či onen článek v tom či onom Pylontechu už zdegradován. Pokud se problémy projevují delší dobu tak může být některý z článků natolik zdegradován, že ani odkazovaný aktivní balancer pak nepomůže.
silverfox
Reputace: 5
Lokalita: u Plzně
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9600
Kapacita baterie [kWh]: 16

Nový příspěvek od silverfox »

Zde https://www.wattuneed.com/en/logs-pylon ... ct-h7B45hT popis balancování údajně přímo od výrobce Pylontechu. Za mě mají ty doporučené proudy dost vysoké (BMS nestačí "pálit" napětí u rychleji nabitých článků)