Skleníkové plyny a jejich vliv na klima

Souhrn tématu

Diskuze na téma skleníkových plynů odhaluje, že největším přispěvatelem k oteplování není černý kouř, ale vodní pára, která má specifické vlastnosti ovlivňující skleníkový efekt. Metan, často označovaný za škodlivý plyn z chovu dobytka, je podle některých názorů spíše politickým mýtem než vědeckým faktem. Téma také zmiňuje význam léčiv z přírodních jedů a potřebu nových přístupů ve spalování pro lepší kvalitu ovzduší.
gupa
Reputace: 160
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Skleníkové plyny a jejich vliv na klima

Nový příspěvek od gupa »

Nejhorší pro oteplování není čmoud, ale vodní pára!! Ta má na určité vlnové hladině díru pro tvořící skleníkový efekt a zároveň propouští v menší míře odrazivost a ochlazování.
Prdy krav a škodlivý pro skleníkový efekt metan je dle vědy prostý nepravdivý politický příběh.

Základem léčení není ovládání jedů v životním prostředí, ale léčiv, které se z jedů z přírody použivají v mastích a přístrojech přímo nebo syntézou v reaktoru. (v kotli, reaktoru, zářiči, měřením ve sloučenině pro pacienta)

Vývojem lepšího spalování není čistší vzduch, ale jiné složení sloučeniny a jedů v reaktoru!

Čím zdravější člověk je, tím větší pacient (klient) je pro zdravotnictví. (Neplatí to náhodou obráceně?)

Toto téma vzniklo na základě odpovědi z původního vlákna: Energetika jako taková.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali!
romanf
Reputace: 33
Lokalita: BA-SC
Výkon panelů [Wp]: 5520
Kapacita baterie [kWh]: on grid
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Skleníkové plyny a jejich vliv na klima

Nový příspěvek od romanf »

asi mám zle nastavený kalendár, už je apríl??
TomHC
Reputace: 711
Lokalita: Hlohovec, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8820
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Skleníkové plyny a jejich vliv na klima

Nový příspěvek od TomHC »

Alebo ma to presmerovalo z www.lecebna-bohnice.cz 😲
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér