Clanky z mivvyenergy

pavur
Reputace: 0

Clanky z mivvyenergy

Nový příspěvek od pavur »

Zdravím Power komunitu,
prosím objednával z vás niekto v poslednej dobe články z mivvyenergy.cz?

Objednal som Svolt 62Ah 48 ks a na mnohých článkoch prelepené QR kódy, pôvodné nečitateľné, tam kde sa podarilo prečítať QR kód tak články sú z Jún-Augusta 2023.
Máte niekto skúsenosti s článkami skladovaných takto dlho, napätie majú takmer všetky okolo 3,24 - 3,25V. Tvarovo v pohode, žiadna známka delaminácie-nafúknutia ... .
Vyhovujú mi že do pôvodného batery boxu mi krásne vlezú ako pôvodne 16S baterky. Vyhovuje mi že ich môžem v originál batery boxe vymeniť za ktorú koľvek baterku. Ale ak to skladovanie 2+ roky bude znamenať problém tak to vrátim a kúpim iné články aj keď z nich už nebude baterka kompatibilná s pôvodnými baterkami.
Díky za odpoveď.
TomHC
Reputace: 566
Lokalita: Hlohovec, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8820
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Clanky z mivvyenergy

Nový příspěvek od TomHC »

Sľubovali v popise produktu, že sú ešte čerstvé, teplé a chrumkavé z fabriky, nie staršie ako transport + 7 dní? 🔮
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
Soban
Reputace: 289
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16

Nový příspěvek od Soban »

Tak stáří u li něco moc nevadí, tam jde o to aby při skladování nekleslo na článku napětí a tím se nezničil.

Jinak přelepený QR konzultuj s prodejcem mi to těžko vyřešíme.
3,6kWp ::pv:: | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt*
Valdano
Reputace: 203
Lokalita: Česká Lípa

Nový příspěvek od Valdano »

Obecně dlouhodobé skladování klidně i déle než 2 roky není u LiFePo4 článků nic významného. Když nejsou používány a při uskladnění jsou udržovány v rozumných mezích zbytkového náboje mohou vydržet klidně i 20 let nebo i déle. Mivvyenergy na svém webu uvádí, že všechny články kontrolují a měří. Pokud to tedy nejsou jen plané řeči, tak to všechno zřejmě prošlo jejich diagnostickým centrem a zřejmě naměřili bezproblémové hodnoty. Otázkou je jestli jste ke každému článku z té sady co jste u nich koupil dostal i protokol o měření?
Mivvyenergy píše:
Ovšem v mivvy nejsme jen prodejci baterií a příslušenství od renomovaných světových výrobců. Osobně dohlížíme na prvotřídní kvalitu dodávaných bateriových článků. Každý prismatický trakční článek měříme z hlediska napětí i kapacity přímo v našem diagnostickém a výrobním centru v Blovicích u Plzně.
Naposledy upravil(a) Valdano dne stř říj 01, 2025 5:34 pm, celkem upraveno 2 x.
Franta2776
Reputace: 363

Nový příspěvek od Franta2776 »

Nkon prodává články staří i 2 roky se slevou okolo 15-20%. Sám jsem takové koupil. Pokud by prodejce nereagoval na slevu. Vrátil bych to.
Kdo platí ten rozhoduje😂
18190Wp=13500Wp jihovýchod 27x500Wp, 4690Wpjihozápad Leapton 14x335Wp, cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad, Lifepo4 17Sx260Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
Valdano

Dost se divím, že testovací centrum Mivvyenergy články s těmi viditelně poškozenými QR kódy vůbec pustilo k zákazníkovi když má Mivvyenergy možnost články osadit vlastními QR kódy. :uh:

Takže je to jejich blbost když to neudělali pořádně tak si po nich vyžádejte výměnu.

Nicméně pokud jde o QR kódy obecně o těch se tu už psalo hodně a je celkem známá věc, že žádný ani ten nepoškozený QR kód a s datem výroby klidně z minulého týdne není 100% zárukou kvality článku a dokonce ani toho, že je skutečně originální, protože neexistuje způsob jak 100% ověřit, že QR kód na článku není třeba jen pouhá kopie originálního QR kódu z jiného článku stejného typu. Různé dekodéry QR kódů článků totiž v reálu ověřují jen to zda odpovídá struktura složení kódu, ale to není ověření pravosti jako takové. Stačí znát popis složení struktury QR kódu nebo si vhodně poupravit či dokonce zkopírovat nějaký existující ze stejného typu článku a nikdo nic nepozná pokud se originální QR odstraní trochu více profesionálněji. Některé články mohou výrobci prodejcům dodávat dokonce i rovnou bez QR kódů s tím, že příslušný prodejce si pak vytvoří vlastní QR kód, který na takové články dá a může pak přiložit i vlastní protokol o měření pokud ho provádí.

Tyhle SVOLT články zřejmě Mivvy koupilo od nějakého méně solidního dodavatele, ale i samo Mivvy dle mého názoru udělalo chybu v tom, že to pustilo dál bez slevy a s patřičným zdůvodněním.
Naposledy upravil(a) Valdano dne stř říj 01, 2025 5:51 pm, celkem upraveno 1 x.
Mex
Reputace: 252
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Nový příspěvek od Mex »

Za mě: stáří 2 roky není pro dobře skladované LFP články nic dramatického.
Ale co podle mě dramatické je, to jsou přelepené QR kódy.
Takže za stáří bych jim dal možná 1-, ale za ty QR by měli dostat za 5 a ještě k tomu trest 100x napsat "Nebudu šidit zákazníky" a nechat to doma podepsat rodičům.
Valdano

I když to na kvalitu článku nemusí mít žádný vliv, tak to jen tak pustit neměli. Takové postupy pak prodejci jen kazí dobré jméno. Právě proto se dost divím tomu, že to Mivvy pustilo k zákazníkovi bez upozornění a případné slevy. Asi na tom testovacím centru museli mít nějaký velký flám. :lol:
JirkaE
Reputace: 222
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38

Nový příspěvek od JirkaE »

No - zveřejněním zrovna tady - jim to mohlo uškodit asi hodně... :fuuu:

Asi to chtělo nejdřív řešit jen s prodejcem :dontknow:

Ale tohle je za hranou, přelepené qr čistý podvod na úrovni čínského bezejmeného prodejce
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4

Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
Kajap
Reputace: 1
Lokalita: Okoli

Nový příspěvek od Kajap »

pavur píše: stř říj 01, 2025 3:32 pm
Zdravím Power komunitu,
prosím objednával z vás niekto v poslednej dobe články z mivvyenergy.cz?

Objednal som Svolt 62Ah 48 ks a na mnohých článkoch prelepené QR kódy, pôvodné nečitateľné, tam kde sa podarilo prečítať QR kód tak články sú z Jún-Augusta 2023.
Máte niekto skúsenosti s článkami skladovaných takto dlho, napätie majú takmer všetky okolo 3,24 - 3,25V. Tvarovo v pohode, žiadna známka delaminácie-nafúknutia ... .
Vyhovujú mi že do pôvodného batery boxu mi krásne vlezú ako pôvodne 16S baterky. Vyhovuje mi že ich môžem v originál batery boxe vymeniť za ktorú koľvek baterku. Ale ak to skladovanie 2+ roky bude znamenať problém tak to vrátim a kúpim iné články aj keď z nich už nebude baterka kompatibilná s pôvodnými baterkami.
Díky za odpoveď.
Jednak si to mohl vyfotit abychom si to tak dokázali představit jak to asi tak vypadá :) A druhak jsi mohl se zeptat U prodejce
Valdano

Ty QR kódy nemusel ani upravit nikdo z Mivvy, protože to takto už mohli dostat od dodavatele, ale primárně si toho měli u Mivvy všimnout, pokud to bylo u více článků v té sadě a nepouštět to dál k zákazníkovi aniž by o tom předem informovali o co jde s nabídkou případné slevy podobně jako to dělají na NKONu. Pokud by o tom byl zákazník předem informován tak by to bylo na jeho volbě zda si vezme články s takto upravenými QR kódy a nebo ne.
TomHC
Reputace: 566
Lokalita: Hlohovec, SR
Výkon panelů [Wp]: 8820
Kapacita baterie [kWh]: 30

Nový příspěvek od TomHC »

a) z nkon.nl spokojne kupujeme B grade s vybrúsenými kódmi vo veľkom a bez problémov
b) čo bolo na mivvy QR kódoch? Možno link na výsledok merania?
c) ak na webe nebolo uvedené že sú 2025, tak si nemožno asi nárokovať rok 2025
d) ak je ku nim protokol a spĺňajú všetky parametre, nie je dôvod na reklamáciu. Ale určite sa dajú vrátiť do 14 dní, ak sa to kupujúcemu nepáči
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér