Tepelne cerpadlo-zkusenost

Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
hoja1
Reputace: 1
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Tepelne cerpadlo-zkusenost

Nový příspěvek od hoja1 »

Dobrý den měl bych prosbu našel jsem si tepelko na alegru:https://allegro.cz/produkt/tepelne-cerp ... m80x1-r14-

a můj úmysl je takový že bych přitápěl v přechodným období do topení.Mám 3kw měnič který by ho krmil ale jde mi o to jestli jde odpojit přídavné vyhřívání.Chtěl bych vědět jestli si jednotka nějak nekontroluje funkčnost patrony kyž bych ji odpojil na svorkovnici.
Pawel
Reputace: 61

Nový příspěvek od Pawel »

Měl by jste si ověřit ten odkaz.
soami
Reputace: 87
Lokalita: Posázaví
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od soami »

Pokud je to https://allegro.cz/produkt/tepelne-cerp ... 3603065796 tak to je zřejmě on-off bez invertoru a pochybuji, že 3kW měnič zvládne proudovou špičku při zapnutí. Navíc jsou s tím spojené další věci, jako regulace atd. K tomu chybí podrobnější popis zapojení. Patrona lze odstavit téměř vždy - buď v menu, nebo má samostatné napájení.
soami

ElektroEzs píše: čtv srp 21, 2025 8:05 pm
Tak mi to nedalo a ted jsem se sel podivat na magnet a tohle tam bylo po necelem roce. Akorat mi teda ty sitka prijdou dost hruby co myslite?
Pustil jsem ten Caleffi čistič do okruhu a po 24h to vypláchlo cca 1cm3 bordelu do odkalovacího filtru - to je překvapivě dost na alpex+měď. Hodně Fe šupin na magnet, což bude pozůstatek Aku a teplovodního krbu, který jsem před lety provozoval. Nechám to cirkulovat týden. Pak nová náplň, inhibitor+biocid. A topná sezóna může začít.
ElektroEzs
Reputace: 60
Lokalita: okolí Teplic
Výkon panelů [Wp]: 8340
Kapacita baterie [kWh]: 14,4

Nový příspěvek od ElektroEzs »

Ja porad vaham zda ten inhibitor a biocid davat na 800L vody uz to neni par korun😀Pisou 1L na 200L to je 4000,- biocid a 4000 za inhibitor😀
1: JZ 5460 Wp Ja Solar, JV 960 Wp Leapton, SV 1920 Wp Leapton, MPPT 250/100, MPPT 150/35, MPPT 150/45, 2x parallel Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + SmartShunt 500A

2: JZ 3600 Wp Canadian Solar, V 1800 Wp Canadian Solar, MPPT 150/70, MPPT 150/35, Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + BMV700
hoja1

soami píše: sob srp 30, 2025 9:50 pm
Pokud je to https://allegro.cz/produkt/tepelne-cerp ... 3603065796 tak to je zřejmě on-off bez invertoru a pochybuji, že 3kW měnič zvládne proudovou špičku při zapnutí. Navíc jsou s tím spojené další věci, jako regulace atd. K tomu chybí podrobnější popis zapojení. Patrona lze odstavit téměř vždy - buď v menu, nebo má samostatné napájení.
Děkuji za odpověď je to to čerpadlo co jsem myslel ale že je to on-off mě ani nenapadlo.Myslel jsem si že dnes se prodávají už jen invertorové jednotky.Co se týče regulace tak uvažuju jen na přitápění v přechodných obdobích a to bych řešil jan nastavení na určitou teplotu.Počítal jsem s přitápěním jen v plusových teplotách a zbytek bych dotopil plynem.Pokusím se napsat výrobci jestli je to invertor a pak se rozhodnu.Prozatím děkuji hoja1
unicast
Reputace: 352
Lokalita: JV od pekla :)
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 33

Nový příspěvek od unicast »

V popisu zmiňují "použití dvourotačního kompresoru DC", což znamená, že tam nějaký invertor asi je a že to s tím náběhovým proudem možná nebude tak strašné.
soami

Podle specifikace https://online.fliphtml5.com/tvoyd/urgr/#p=108 se příkon mění, takže to je invertor. Přitápění znamená, že bude najíždět do max. výkonu - než se dosáhne požadovaná teplota. Ten měnič bude pouze pro TČ?
hoja1

Ano ten měnič bude jen pro to čerpadlo teď na něm jedou 2 klimy ale vadí mi že na podzim nebo z jara je na wc nebo koupelně zima proto bych chtěl ovlažit celý dům.Klimy na rychlé přitopení jsou OK ale když se vic ochladí tak se teplo nedostane všude.Zapojovat bych chtěl sám proto hledám nejnižší cenu protože asi moc nepočítám s nějakou zárukou.Určitě by se mi libilo nějaké chytré ovládáni ale na tu alektroniku se necítím.Pročítám si vše forum a s otevřenou hubou hledím co vše dokážete.
soami

Nedávno tady byly lepší nabídky TČ. To Rotenso je podezřele levné, i když je to Čína. Zkus si prohledat nějaké reference. I přes nízkou cenu to s návratností proti plynu nemusí být tak dobré - i když je to 🔮jak to bude s plynem za rok. Ovládání je Tuya, takže nějaká možnost řízení tam je. Případně to má dry contact pro on/off, takže podmínky spínání/vypínání lze vyhodnocovat z externí regulace.
kkristian
Reputace: 15
Lokalita: Galanta
Výkon panelů [Wp]: 5730
Kapacita baterie [kWh]: 14,3

Nový příspěvek od kkristian »

Toho rotensa by som sa nebal,je to len dalsi Midea klon.
6x Longi 370 JV+ 6x Longi 370 JZ 4440 Wp, 3x430 Longi JZ 1290 Wp | Victron 150/35 MPPT | Must PV1800 Pro 5,2 kW | 16x LiFePo4 280Ah
hoja1

Oni na Alegru s těmi cenami dost hýbou nedávno jsem stejné viděl za 39000.Klimu jsem taky koupil za 10000 a za týden byla stejná za 15000.Podívám se ještě po dalších ale ta by mi stačila aspoň doufám.
mirekcafa
Reputace: 31
Lokalita: českotřebovsko

Nový příspěvek od mirekcafa »

soami píše: ned srp 31, 2025 11:36 am
To Rotenso je podezřele levné, i když je to Čína. .
Vypadá to spíš že je to polská výroba.
https://rotenso.com/cs/o-nas-2/
Měnič Easun SMX II 5,6 Kw, 8x Huasun HTJ 445Wp stříbrný rám, bifaciální, Lifepo4 16x 105 AH JK BMS
duchodce
Reputace: 0

Nový příspěvek od duchodce »

navázal jsem kontakt s čínským zástupcem Nulite , tak ho můžeme zkusit otestovat v pomoci pro tuto značku. Pokud někdo něco, tak na SZ. Mám od něho i přímo nabídku, ale zatím sem to neštudoval.......Možná to pak sem dám.....
hoja1

Taky bych řek že to montují poláci ale střeva budou z číny. Mám od nich klimatizaci a jede v pohodě a ti ji mám umístěnou na pudě a měl jsem obavy jestli se tam v létě neuvaří ale jede a to tam je kolikrát kolem 50 stupňů.Jen se mi ji nepovedlo připojit k wifi.prostě nevytvoří AP ale to je asi moje neznalost.Díval jsem se i na 10KW čerpadla ale to mi asi neutáhne měnič.