Společné bateriové uložiště pro FVE s připojením k DS a Off-Grid
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
- Valdos62
- Reputace: 0
- Lokalita: Lanškroun
- Systémové napětí: >48V
- Kapacita baterie [kWh]: 25
Společné bateriové uložiště pro FVE s připojením k DS a Off-Grid
Vážení, prosím o radu.
Mám nainstalovanou FVE 9,6kw s připojením k DS s uložištěm 10kwh, které jsem rozšiřil na 25kwh.
Plánuji na garáži postavit Off-Grid s výkonem 5kw (1fáze) pro wallbox atd.
Dotaz: můžu využít stávající uložiště 25kwh pro FVE a Off-Grid (tzn. společná baterka) a jak na to?
Předem děkuji za užitečné rady.
Mám nainstalovanou FVE 9,6kw s připojením k DS s uložištěm 10kwh, které jsem rozšiřil na 25kwh.
Plánuji na garáži postavit Off-Grid s výkonem 5kw (1fáze) pro wallbox atd.
Dotaz: můžu využít stávající uložiště 25kwh pro FVE a Off-Grid (tzn. společná baterka) a jak na to?
Předem děkuji za užitečné rady.
-
- Reputace: 228
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: Společné bateriové uložiště pro FVE s připojením k DS a Off-Grid
Tak především bys měl napsat co máš za měnič a baterku (jestli HV nebo LV). A co plánuješ na ten off-grid.
Pokud by oba měniče byly stejného druhu (oba HV nebo LV), tak by se to snad dalo nějak řešit. V případě HV by ten hlavní řídil nabíjení, ten pomocný by jel v režimu "olovo", tedy jen podle napětí.
Ale úplně triviální to nebude.
S LV baterkou by to bylo asi jednodušší.
Mimochodem do budoucna plánuju (možná) taky něco podobného. Jen malé měniče pro HV baterky jsou dost drahé a potřebují vyšší napětí stringů, tedy dost dlouhý string. Já mám HV baterku.
Pokud by oba měniče byly stejného druhu (oba HV nebo LV), tak by se to snad dalo nějak řešit. V případě HV by ten hlavní řídil nabíjení, ten pomocný by jel v režimu "olovo", tedy jen podle napětí.
Ale úplně triviální to nebude.
S LV baterkou by to bylo asi jednodušší.
Mimochodem do budoucna plánuju (možná) taky něco podobného. Jen malé měniče pro HV baterky jsou dost drahé a potřebují vyšší napětí stringů, tedy dost dlouhý string. Já mám HV baterku.