Optimizer rapid shutdown
Diskuze o fotovoltaických panelech – polykrystalické, monokrystalické, amorfní a jejich kombinace. Výběr, porovnání účinnosti, parametry (napětí, proud, výkon, VOC, ISC), montáž na střechu i zem, orientace a sklon. Vliv počasí (sníh, déšť, horko, kroupy, bouřky), stínění, degradace panelů (PID, LID), jištění a praktické zkušenosti z provozu.
-
- Reputace: 15
- Lokalita: Rožňava, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7700
- Kapacita baterie [kWh]: 14,3
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Optimizer rapid shutdown
Tak nejako som to pochopil ak ja len nechápem, kvôli čomu tam je spínaná tá dióda, keď by bez problémov mohla byť pripojená trvale keďže je voči panelu zapojená v závernom smere.
Ostrov 7,7kWp, 1f menič Daxtromn 10kW, LiFePo4 14,3kWh, tepelné čerpadlo LG Therma V Monobloc 9kW, ohrev vody z prebytkov, HomeAssistant
-
- Reputace: 90
- Lokalita: Znojemsko
- Výkon panelů [Wp]: 5500
- Kapacita baterie [kWh]: 26
mensi OT, ale pripomina mi to vlakna s byvalym kolegou Hypem ...
string1 - 5.5kwp 3S4P - 460wp | 3x Multiplus ii 3000VA 1F systém | Lifepo4 230AH 48V + Seplos BMS, Lifepo4 310AH 48V + Seplos BMS
-
- Reputace: 145
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Na 1000V odolnost zalití předpokládám, to není překážka. Naposledy to byla deska z invertorové pračky a jedna krabička co živí xenonové žárovky. Je na to několik jednoduchých postupů podle vrstev které jsou i pod tmely, ale chce to čas. Prostě pitva. Největší lov jsou samozřejmě proklenuté programovací pojistky v mikrokontroléru a stažení firmware. Ale to je jiný level do kterého se určitě hned tak nedostanu.Mex píše: pát črc 11, 2025 6:02 pmS tou pitvou mrtvého optimizéru by to bylo asi slabší. Bude to celé zalité do nějaké houževnaté zalévací hmoty a bude to bez označení.
Jednak proto, aby to bylo chráněno proti povětrnosti.
Ale i proto, aby to toho nikdo moc nelezl.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz
-
- Reputace: -3
- Lokalita: Levice
- Výkon panelů [Wp]: 10000
Materiál je na ceste, borec tam meral 0V takže žiadna dioda, takže nahodime odskusame a skonstatujeme
-
- Reputace: 15
- Lokalita: Horná Nitra
- Výkon panelů [Wp]: 5330
- Kapacita baterie [kWh]: 6
na odpojenie celého stringu napr. takéto niečo: https://moreday.en.made-in-china.com/pr ... vtdd3e2227
to Tigo na jednom panely celý string nerozpojí ako tu už bolo viacej krát písané
to Tigo na jednom panely celý string nerozpojí ako tu už bolo viacej krát písané
-
- Reputace: -3
- Lokalita: Levice
- Výkon panelů [Wp]: 10000
Činu už určite nie, aj dvojnásobné predimenzovanie sklamalo
-
- Reputace: 206
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Ale tady žádné velké napětí není. Na bezpečné oddělení by stačila ta plastová krabička.gupa píše: pát črc 11, 2025 8:20 pmNa 1000V odolnost zalití předpokládám, to není překážka. Naposledy to byla deska z invertorové pračky a jedna krabička co živí xenonové žárovky. Je na to několik jednoduchých postupů podle vrstev které jsou i pod tmely, ale chce to čas. Prostě pitva. Největší lov jsou samozřejmě proklenuté programovací pojistky v mikrokontroléru a stažení firmware. Ale to je jiný level do kterého se určitě hned tak nedostanu.
V celém tom optimizéru není nikdy víc než nějakých 100V.
Ono je klidně možné, že tam vůbec nebudou běžné součástky. Dělají toho mraky, takže je možné, že si nechávají zapouzdřit třeba procesory do svých vlastních pouzder. A ty se nedozvíš ani co to jo, natož abys z toho nějak vybagroval firmware.