Počasí
Obecná diskuze na téma soběstačnost s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
- JirkaE
- Reputace: 85
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 2,0+2,25+2,25+0,9kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 11+11+16kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Počasí
Dodatečný edit :
Má to přesný hotový displej, nezávislý na čemkoliv, běží i nezávisle na pomocném napětí a udrží se i na FV i s pamětí a ráno znova naběhne...
- lze integrovat do HA se vzhledem jaký kdo chce.
Já zatím používám pouze jednoduchou webovku i když to má svá negativa - obvzlášť s prvním připojením a pak s tou vypadávající wifi.
Snad se jednou dopracuji k HA taky. Mám už doma celou základní sadu, jen se tomu vyhýbám (přiznávám že trochu i bojím)
Jednou to přijde
Jardův návod je ale i pro dřevo jako já - dostatečný https://github.com/Jaroslav-Dvorak/D69_ ... ctions.txt
Pro HA :
https://github.com/Jaroslav-Dvorak/D69_ ... n_yaml.txt
Má to přesný hotový displej, nezávislý na čemkoliv, běží i nezávisle na pomocném napětí a udrží se i na FV i s pamětí a ráno znova naběhne...
- lze integrovat do HA se vzhledem jaký kdo chce.
Já zatím používám pouze jednoduchou webovku i když to má svá negativa - obvzlášť s prvním připojením a pak s tou vypadávající wifi.
Snad se jednou dopracuji k HA taky. Mám už doma celou základní sadu, jen se tomu vyhýbám (přiznávám že trochu i bojím)
Jednou to přijde
Jardův návod je ale i pro dřevo jako já - dostatečný https://github.com/Jaroslav-Dvorak/D69_ ... ctions.txt
Pro HA :
https://github.com/Jaroslav-Dvorak/D69_ ... n_yaml.txt
Bojler 1 nyní na zimu z DS.
Teplota vody jen z FV (předehřev) : Bojler 2 a Bojler 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
Porovnání všech 3 stringů : String 1 - String 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
-
- Reputace: 942
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
a ještě co je to za měřák? Právě chci něco takovýho vytvářet, ale možná by bylo jednodušší to koupit hotový
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
- TomHC
- Reputace: 278
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Výkon panelů [Wp]: 5520
- Kapacita baterie [kWh]: 14
Ten návod má toľko krokov, že by som to v polovici vzdal.
Veď toto dokáže PZEM-017 za 12€, síce bez displeja, ale zapojím ho za prepäťovku a čítam buď cez RS485 alebo wifi..
viewtopic.php?t=12453
Veď toto dokáže PZEM-017 za 12€, síce bez displeja, ale zapojím ho za prepäťovku a čítam buď cez RS485 alebo wifi..
viewtopic.php?t=12453
2x MUST PH1800 5.5kW, 8.85kWp V+J+Z, 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh), BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 01/2025 = 8.8 MWh AC
- JirkaE
Zkoušel jsem hned několik návodů - I TEN TVŮJ TomHC
Jenže HA nyní nemám, a jediné co jsem rozhýbal je to, co jsem zveřejnil... Ten Tvůj se mě rozhýbat nepovedlo.
Ale mým cílem byl stejně funkční displej a jednoduché přihlášení na wifi - což doposud nemám.
Pro dědečky kteří již integrovat do HA nebudou a přesto chtějí měřit a někde to i vidět - třeba ten svůj ohřev vody a úsporu
Respektive mám tady 17 verzí u kterých se to nepovedlo (nebo shořely, nebo měli velký odběr, nebo falšovali a ukazovali jiná čísla)
To je měřák od Jardy (viz předchozí odkazy) a měřák Mutusoft.cz ( http://mutusoft.cz/kitpages ) a ještě se povedla jedna komerční verze.
Jenže i tak je to v obou případech natolik složité připojit, že to stejně žádný děda na druhý straně země - nezvládne.
Už jsem Ti jednou odpovídal na tuto otázku kompletně s detaily před časem.
Je to měřák z ALI v několika možných verzích 20A / 50A a 100A. https://de.aliexpress.com/item/10050048 ... ry_from%3A
Tu úpravu dělal Jarda ale je zveřejněné i schema na webu hezkyden.cz a podle Jardy to dokáže každý kdo umí držet pájku v ruce (kromě mě)
Cílem té úpravy je odstranění chyby HHHHH která zničí celkový stav a objeví se na displeji když FV nabíhá nebo končí to znamená posunutí momentu startu měřáku + vypnutí a taky odesílání dat přes wifi.
Ten měřák samotný ale tou úpravou ztratí svojí původní přesnost - odchylka se zvětší podle výkonu FV o 1-3%
Vzhledem k tomu, co jsem tady na webu již viděl, troufnu si říct, že tu úpravu zvládne polovina z Vás - kluků šikovných
Já né, to je pro mě jiný level tyhle malé součástky já si to musím zaplatit a koupit hotové.... Nejsem tak šikovný.
- TomHC
- Reputace: 278
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Výkon panelů [Wp]: 5520
- Kapacita baterie [kWh]: 14
Dnes to vyšlo
2x MUST PH1800 5.5kW, 8.85kWp V+J+Z, 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh), BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 01/2025 = 8.8 MWh AC
- JirkaE
Tady je sice zatažené, ale konečně se již přestala vracet ta příšerná mlha, tak to něco dává.
Loni jsem měl za leden cca 120kWh za LEDEN na 2kWp stringu, jsem zvědavý jak to bude letos
Už by to mohlo začít malinko víc svítit
Loni jsem měl za leden cca 120kWh za LEDEN na 2kWp stringu, jsem zvědavý jak to bude letos
Už by to mohlo začít malinko víc svítit
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 1492 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mypower.cz
-