Dešťovka v domácnosti
Čištění vody, filtrace, čerpání vody, zařízení pro získání pitné vody, zachytávání a zpracování dešťové vody ...
-
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Re: Dešťovka v domácnosti
to nemusi byt unavene maso. Je to zvlastni ale pry kazdy narod, zeme, ma nejake ocekavani od masa a to je i barva a tou lampou to dohani. Vyrobky pak treba i dobarvi tak, aby to vypadalo jak zakaznik ceka. Je to zvraceny, ale je to tak.
-
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Což je zavádění klamu. Možná legálního, ale klamu.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
-
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Výkon panelů [Wp]: 2,0+2,25+2,25+0,9kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 11+11+16kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Potvrzuji funkci UV lampy - mám cca 3 roky u bazénu. Chemie dávám mnohem méně, není vůbec cítit, voda se udržuje mnohem snadněji, voda je lepší stabilnějněji bez výkyvů, čističku zapínám méně (cca 4h denně běží) za úplně minimální investici
Teplota vody jen z FV : Bojler 2 a Bojler 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
Porovnání všech 3 stringů : String 1 - String 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
-
Jak je na tom prakticky podle zkušenosti životnost lampy? To mne od pořízení odrazuje. Zatím mám jen technickou demineralizovanou vodu, ale pitnou bych chtěl také. Prý se musí lampa dost často měnit?
-
- Lokalita: SK-ZA
- Výkon panelů [Wp]: 6500
- Kapacita baterie [kWh]: 25
UV ziarivka vydrzi cca rok. Preto treba pri vybere pozerat na cenu ziarivky.
edit: https://www.mojavoda.sk/vodna-poradna/d ... e-naklady-
edit: https://www.mojavoda.sk/vodna-poradna/d ... e-naklady-
-
Ta žárovka je sodíková? Něco jako žárovka na horské slunko?
-
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
když už, tak rtuťová, a výbojka... Něco málo UV jde z halogenek a dnes asi nejjednodušel UV ledky...
Kdysi jsem vzal 70W E33 klasickou pouliční rtuťovku, opatrně rozmlátil sklo s luminoforem, připojil tlumivku od 80W zářivky (v nouzi stačí 100W žárovka, podobně funguje to topný těleso v horským slunku, tlumivka tam není) a spalovač kůže byl na světě... Vydrží to úplně stejně jako klasiká zářivka, tam bych se životnosti nebál. A UV led, asi nejlíp na laiexpresu...
Kdysi jsem vzal 70W E33 klasickou pouliční rtuťovku, opatrně rozmlátil sklo s luminoforem, připojil tlumivku od 80W zářivky (v nouzi stačí 100W žárovka, podobně funguje to topný těleso v horským slunku, tlumivka tam není) a spalovač kůže byl na světě... Vydrží to úplně stejně jako klasiká zářivka, tam bych se životnosti nebál. A UV led, asi nejlíp na laiexpresu...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
- Lokalita: JV od Brna
Téma "dešťovky" se tady trochu míchá s bazénem. Je třeba rozlišovat tyto dvě kategorie.
K bazénu se tady nebudu vyjadřovat i když mám určité názory a zkušenosti, ale nechci kazit původní téma.
Něco praktického k dešťovce.
Už se to tu objevilo, tak jen velice stručně. Vlastní dlouholetá zkušenost.
Poctivý filtr na vstupu. Má dvě komory spojené u dna. Do první přitéká shora voda, prochází filtrem ke dnu, kde se některé nečistoty usazují, spodem projde do druhé komory a musí nahoru přes další filtr a následně vrchem přetéká do jímky.
Jímka je zakopaná v zemi. Vrch je cca 50-70cm (musel bych jít změřit) pod zemí.
Voda po celý rok jako křišťál, bez dalších zásahů.
Filtry stačí pročistit jednou za rok, jímku jednou za 10 let.
Rozměry jímky takové, aby se voda nemohla ani při dešti, ani při velkém odběru promíchat.
Jako filtrační materiál je použit koks, který leží na kovové mříži (či sítu) na tkanině, aby nepropadaly kousky na dno filtru.
Trochu víc práce s provedením, míň starostí s údržbou.
K bazénu se tady nebudu vyjadřovat i když mám určité názory a zkušenosti, ale nechci kazit původní téma.
Něco praktického k dešťovce.
Už se to tu objevilo, tak jen velice stručně. Vlastní dlouholetá zkušenost.
Poctivý filtr na vstupu. Má dvě komory spojené u dna. Do první přitéká shora voda, prochází filtrem ke dnu, kde se některé nečistoty usazují, spodem projde do druhé komory a musí nahoru přes další filtr a následně vrchem přetéká do jímky.
Jímka je zakopaná v zemi. Vrch je cca 50-70cm (musel bych jít změřit) pod zemí.
Voda po celý rok jako křišťál, bez dalších zásahů.
Filtry stačí pročistit jednou za rok, jímku jednou za 10 let.
Rozměry jímky takové, aby se voda nemohla ani při dešti, ani při velkém odběru promíchat.
Jako filtrační materiál je použit koks, který leží na kovové mříži (či sítu) na tkanině, aby nepropadaly kousky na dno filtru.
Trochu víc práce s provedením, míň starostí s údržbou.
-
Dal jsem si tu práci a našel jak dlouho ji vlastně máme a kolik stála...
Já bych ta dvě témata (bazén a dešťovka) zcela neodděloval.
Umím si docela dobře představit, filtrovanou klasickou dešťovku - pak čistit stejně jako bazén a používat nejen pro WC ale sólo i pro jeden bojler a běžnou sprchu...
Znova přidávám i to, že naše filtrace = malá písková filtrace + pak tato UV lampa za pojená do serie na trubkách - běží celé léto max 4h denně, k tomu dávám plovák s tabletou - jedna na cca 14 dní bazén myslím 3,66m v.1,2m.
-
Teď můžu dokončit...
Takhle jsou drahé 2 kusy náhradní
Zásuvka pro bazén má chránič a spínačky, tedy se součastně zapíná motor pískové filtrace a zároveň ta UV lampa (v těch cca 4 hodinách)
Za ty roky jsem změnil pouze zakrývací folii, z původní gumové folie je teď folie dražší - taky černá - textilní nyní zespodu se stříbrnou odrazovou folií
Takhle jsou drahé 2 kusy náhradní
Zásuvka pro bazén má chránič a spínačky, tedy se součastně zapíná motor pískové filtrace a zároveň ta UV lampa (v těch cca 4 hodinách)
Za ty roky jsem změnil pouze zakrývací folii, z původní gumové folie je teď folie dražší - taky černá - textilní nyní zespodu se stříbrnou odrazovou folií
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7 Odpovědi
- 1200 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od bol-St
-