Přepínání wallboxu ostrov/síť
Diskuze ohledně rozvodů, kabeláže, způsobů využití stávajících rozvodů, vhodných průřezů dle potřebného výkonu, plánování rozvodů, atd.
-
- Lokalita: Znojemsko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5500
- Kapacita baterie [kWh]: 11
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Přepínání wallboxu ostrov/síť
no ono celkove moc automobilek nema vychytane moznost pripojit auto k treti strane ... v mem pripade je integrace do HA, ale vetsinou nejde nez jde (expirace tokenu) a mobilni aplikace je kolikrat jeste vic zalostnejsi ...
string1 - 5.5kwp 3S4P - 460wp | 3x Multiplus ii 3000VA 1F systém | Lifepo4 230AH 48V + Seplos BMS
-
tadaaaaa , jako jeste se tam nepropisuje vse, ale to uz je detail ... jen nevim zda se da nastavit ze bude brat zapojeni pred AC in (i kdyz se parametr posila spravny) tak to vypada ze je to spis za AC out
string1 - 5.5kwp 3S4P - 460wp | 3x Multiplus ii 3000VA 1F systém | Lifepo4 230AH 48V + Seplos BMS
-
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
To je pro mě poměrně dost důležitý, chtěl bych to přepínat podle SOC a pokud to bude na AC out, tak regulovat elektriku přes NODE red, abych nepřetížil měnič... Nebo má cerbo pro walbox nějaký vychytávky už vestavěný?
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
no ja nevim jestli vrm ukazuje EV charger pouze na pravo, nebo i na levo , jelikoz ma dva parametry (ja to mam nastaveny etd na AC Input)
0 = AC Input
1 = AC Output
tohle by museli rict panove co maji offiko victron WB ... no jejich offiko WB bez problemu integrujes a vidis v NR, a muzes si s nim delat co chces, menit nabijeni, udelat planovac, resit zda se ma nabijet jen kdyz je dostatek ... jako z meho pohled furt ma smysl mit WB na separatnim okruhu kam si dovalis sit/FVE z menicu a pak stykacama jen prepinat z ktereho povalis, takze pak NR ti rekne "mas malo SOC a z panelu nic netece, tak val z gridu" , tohle je muj plan (ale rizenu bude HA ne NR) ...
0 = AC Input
1 = AC Output
tohle by museli rict panove co maji offiko victron WB ... no jejich offiko WB bez problemu integrujes a vidis v NR, a muzes si s nim delat co chces, menit nabijeni, udelat planovac, resit zda se ma nabijet jen kdyz je dostatek ... jako z meho pohled furt ma smysl mit WB na separatnim okruhu kam si dovalis sit/FVE z menicu a pak stykacama jen prepinat z ktereho povalis, takze pak NR ti rekne "mas malo SOC a z panelu nic netece, tak val z gridu" , tohle je muj plan (ale rizenu bude HA ne NR) ...
-
tak propojeni s victron systemem kompletni, ale HA je "prostrednik". Je mozno to rovnou rvat z EVSE desky primo do victronu s tim vcetne moznosti zmeny nastaveni, ale pro sofistikovanejsi planovani uz pouze pres NodeRed, jelikoz ten defaultni scheduler nefunguje. Historie nabijeni a spotreba se taktez propisuje.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 1308 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od toncek22
-
- 2 Odpovědi