Žvanírna 2
Nezařaditelné
-
Re: Žvanírna 2
D02d není moc dobrej tarif na spot. Lepší je aspoň D25d. Ale záleží, jaké dostaneš časy spínání nízkého tarifu.
-
- Lokalita: Lašská brána Beskyd
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 9kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 20kWh
No, já nevím? Mně vychází zatím nejlíp vše narvat, když svítí, do baterek a postupně to prodávat ženě za teplé jídlo, čisté talíře, čisté oblečení atd. a to vše bez distribučních poplatků ...
Jinak máme D25d, takže když nesvítí a baterky jsou dole, tak teplá voda a další servis z DS v době NT.
Jinak máme D25d, takže když nesvítí a baterky jsou dole, tak teplá voda a další servis z DS v době NT.
SkyFVE 9 kWp (ve výstavbě) na výzkumné "chytré" chatě. 1x MPPT EASun 8048 80A, 2x MPPT EASun 6048 60A, Li-Ion 3x 12s 156Ah (20,6 kWh/44V), APC Smart-UPS 5kVA, SkyPowerBox LF 4810 1kVA + Siemens Logo! + Dell Optiplex 3040 Micro (Proxmox: HA, Node-RED, InfluxDB, Grafana, MQTT)
-
- Lokalita: Žabčice
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Kapacita baterie [kWh]: 12
- Chci prodávat energii: ANO
- Chci/Mám dotaci: NE
není. ale v porovnání s D57d jsem do ročního doběru z DS 1,6Mwh na stejno. tam zase hodně dělá 40tka jistič. Aji s 32A to pořád vychází D02d vs D57d stejně. Parita je 1,6Mwh. Tím že nemám v plánu nabíjet ze sítě za účelem prodeje tak ani nemám v plánu víc odebrat. Oproti loňsku mám o 8kwp větší výkon tak si myslím že do konce roku zase tepelko lépe pokryju takže toto je cíl. Tedy maximum co bych chtěl odebrat.
Zkusím ještě dát do tabulky D25d co to řekne. NT by samozřejmě vycházelo do vysokých cen a ne do nízkých.
Vzhledem k tomu že jsem doteď platil nějakých 8,2 vč dph + jistič tak si nepohorším ani s D02d
-
- Lokalita: Žabčice
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Kapacita baterie [kWh]: 12
- Chci prodávat energii: ANO
- Chci/Mám dotaci: NE
Ano tohoto cíle jsem dosáhl již před nějakou dobou pak to začala být trošku nuda. Tak jsem si vytýčil další cíl a to neplatit za všechny energie nic. Což mě zabavuje už třetím rokem. Začalo to zateplením, ve dvou etapách 30kwp a TČ voda voda. Vzhledem k tomu že kontejnerová baterka nebo pískové úložiště jsou nerealizovatelný tak jediná možnost byla zřídit výrobnu a prodávat elektřinu, jen mě sere že jsem o jeden jediný den schytal povinnost mít licenci.
Tak teď už si jen hraju s efektivitou ...