Infrapanel + FVE

Popis a ukázky systémů určených pro vytápění či ohřev vody, které jsou určeny pro výrobu tepla a nevyrábí elektrickou energii.
Pawel

Re: Infrapanel + FVE

Příspěvek od Pawel »

Jelikož výměna suchého tělesa není tak komplikovaná tak se dají použít tělesa třeba z bojlerů ze sběrného dvora. Jsem z malého města občas nějaké donesu kdyby někdo v okolí potřeboval. Osobně nepoužívám.
Kostěj
Lokalita: Dobrovicko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9200
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Příspěvek od Kostěj »

unicast píše: stř říj 23, 2024 7:06 pm
Kdybych něco kupoval teď, tak třeba zde: https://botland.cz/odporove-draty/16666 ... 78257.html
Tak jsem na to koukal cenově, mám spirály s 0.8mm drátem, potřebná délka by mne v Botlandu vyšla asi na 220Kč, tedy spíš dvě cívky á 163Kč. Ty dvě spirály stály v Nadetě (02/23) 916Kč. Kdybych měl keramiku, byla by to možnost, i když nevím, jak dobře se motá z drátu spirála. Druhá věc byla, že jsem nemusel pracně počítat proudovou zatížitelnost drátu a teplotní zatížitelnost keramiky, prostě jsem to obšlehl z té z Nadety, jen jsem upravil délky.
kiksa
Lokalita: Benešov
Výkon panelů [Wp]: 11900
Kapacita baterie [kWh]: 19,6

Příspěvek od kiksa »

Náhodou jsem v bazaru našel velmi zachovalé elektrické akumulačky za parádní cenu. Pán jich má ještě 5 a prodává za 1000 Kč.
Kdyby měl někdo zájem, tak tady je ODKAZ. Ty dvoje už jsem vzal já, myslím, že je to super nákup...
11,9 kWp (J+JZ+SV), AKU Lion 14s -385 Ah (19,6 kWh).
MPP Solar PIP 5048MS, 2 x Epever Ipower Plus 5000.
Vytěžování: kaskáda 3 x Kybosův vytěžovač + Athom Homey (smart home).
Monitoring FVE pomocí Athom Homey Pro.
viki

Příspěvek od viki »

Ahojte, mate tip na funkcne elektricke rohoze pod dlazbu? Prave vyberam na temperovanie do par miestnosti a bez realnej skusenosti som odkazany na promo materialy hornbachu a podobnych predajcov.
Dakujem.
cipis
Lokalita: blízko Brna

Příspěvek od cipis »

infra jeseník a ty fenix LDTS 160 W/m2
a koukám, že maj zrovna v akci rozbalené

nivelačka Thermo S300
lepidlo C2TES1

to už si najdi, kde mají nejlevněji

Podklad (beton) natři penetračkou na beton (primer alfa), rohož přilep, kde se ti to nebude zdát, tak přilep další páskou (stačí maskovací na malování, proto (nejen) ta penetrace, aby se to pěkně přilepilo), zalej nivelačkou a dávej bacha, aby ti to nevyplavalo. No a na to venkovní flexibilní lepidlo je podmínkou.
Lepidlo 10 zubem, dlaždice lehce máznout, a budeš to mít jak od profíka. Doporučuji takové ty šroubovací udělátka https://eshop.deejayspeed.cz/nivelacni- ... 7f7883d2dc
Jinak ten borec má YT kanál, kde popisuje a ukazuje spoustu věcí, vřele doporučuji shlédnout, opravdu to pomohlo.

Nezapomeň na dva husí krky, jeden na teplotní čidlo (tj. žádný ostrý lom, aby se to tam dalo pak zasunout) cca. 50 cm od kraje zdi, těsně pod rohož (ne tam, kde bude drát), druhý na samotný přívod. Oboje musíš dotáhnout k termostatu. To teplotní čidlo je jako havarijní, jinak si to ovládáš samozřejmě dle chutí třeba prostorovým. Já jsem u posledních instalací udělal jako havarijní samostatný mechanický termostat s kapilárou. Termostat pak stačí obyčejný či cokoliv, co chceš použít, aniž by to pamatovalo na to, že musí hlídat samotnou teplotu pod dlaždícemi.
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
viki

Příspěvek od viki »

Ahoj, dakujem za rychlu a vycerpavajucu reakciu. Nastudujem si to. Ako sa z tych 0,5m robia sirsie pasy? len ich paralelne spojim, alebo sa daju nejako prehybat, tj. kupim 0,5x15m a spravim z toho 1,5m x 5m ?
cipis

Příspěvek od cipis »

To je kabel přilepený páskou na síťku. Takže si to stříháš, tu síťku, ne kabel :D
Dáváš 5 cm od kraje, jedeš v tom půlmetrovém pásu, na konci nastřihneš síťku a stočíš se o 180° a pokračuješ zase zpátky. A tak dále ...
Když ti to už nevyjde na celou šířku, tak nastříháš síťku tak, aby byl kabel na pásku té síťky a dojedeš to jakože samostatným kabelem.
V těchto částech to ale chce dodatečně ještě přilepit, protože to rádo vyplave. A to přetáčení směru toho kabelu opatrně, aby se neudělal hrbol a také to nečučelo ven z nivelačky.

Ten kabel je dvojlinka, na konci spojený, takže se nemusíš vracet zpátky.

Nedávej to tam, kde bude nábytek, pokud ten nábytek nemá vysoké nohy. Tj. třeba v kuchyni rozhodně ne pod chladničku, myčku, ...

A rozhodně si to několikrát vyfoť, s metrem! Odpor změř před instalaci, po položení rohože, po zalití a po položení dlažby.
A hlavně pak nezačni topit na plné kule, chce to trošku nájezd.
1 kW "nabíječka" 24 V
viki

Příspěvek od viki »

Kabel v umysle strihat nemam :-) dik za informacie. Bude to v otvorenych priestoroch, aby som nekuril pod nabytkom a kuchynskou linkou. Nastudujem.
Predpokladam ze ked si odporucil kabel tak topne folie za vhodne nepovazujes.
cipis

Příspěvek od cipis »

Pod dlažbu rozhodně ne.
Jo, a na dlažbu si kup alespoň poloprofi řezačku. Je to sice několik tisíc, ale ušetří to tunu času a i materiálu.
1 kW "nabíječka" 24 V
kodl69
Lokalita: severně od Brna
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh

Příspěvek od kodl69 »

Lepení té rohože je dycky pakárna. Nakonec mám variantu takovou, že to chytám k podkladu tavnou pistolí, i když mám napenetrovanej beton až do leskle lepkava, tak ty samolepky to moc nedávají. Potom když to začne v nivelačce plavat, tak honem založit laví s pivem, zavařeninou, kladivem a pod je dost zoufalství :) Poslední kus jsem udělal tak, jako bych dělal zateplení - nanesl jsem zubovkou hustší lepidlo a plastovým hoblem do toho rohož s kabelem zatlačil, na další vrstvu už jsem lepil dlažbu.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.