Proxmox - SmartHome system
Home Assistant, Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
-
- Lokalita: Stredocesky kraj
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 11250
- Kapacita baterie [kWh]: 9.6
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Proxmox - SmartHome system
Aha. To som nepoznal.
No, priznam sa ze ja sa snazim najst si cas sa od influxu odstrihnut uplne, pretoze obcas potrebujem nejaky measurement premenovat, alebo zlucit s inym (ked omylom nieco premenujem v loxone, tak mam potom 2 measurementy a preseknutu historiu) a vzdy je to pita a musim si na to programovat jednoucelove scripty co to z tade nejak vydoluju a naleju naspat v inej forme. Prejdem pravdepodobne na timescaledb, ale tam bohuzial nie je tak pekna podpora pre autocomplete v query editore v grafane Clovek si proste nevyberie.
No, priznam sa ze ja sa snazim najst si cas sa od influxu odstrihnut uplne, pretoze obcas potrebujem nejaky measurement premenovat, alebo zlucit s inym (ked omylom nieco premenujem v loxone, tak mam potom 2 measurementy a preseknutu historiu) a vzdy je to pita a musim si na to programovat jednoucelove scripty co to z tade nejak vydoluju a naleju naspat v inej forme. Prejdem pravdepodobne na timescaledb, ale tam bohuzial nie je tak pekna podpora pre autocomplete v query editore v grafane Clovek si proste nevyberie.
30*375 Wp JJZ, 2xXTM4000, 2xVT-80, 2xUS5000
-
- Lokalita: Lašská brána Beskyd
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 20kWh
Re: Proxmox - SmartHome system
Tak funkční InfluxQL příkaz na smíchání dvou balíků dat (historických a nových) jsem sice nenašel, ale našel jsem šikovnou utilitku influx_inspect
https://docs.influxdata.com/influxdb/v1 ... x_inspect/
https://docs.influxdata.com/influxdb/v1 ... th--import
a k tomu tenhle příklad exportu/importu:
trochu jsem si to upravil (to by mi šlo)
Rpi:
Proxmox LXC influxDB
a výsledkem je kompletní "smíchaná" databáze s celou historií v novém influxDB proxmox LXC kontejneru na Dellu
PS: Moje stařičké RPi při tom exportu málem vyplivlo duši. Práce přes 2 hodiny. Asi nikdy nepochopím, jak to RPi mohlo udržet celou dobu ty tuny dat kozistentní a ještě k tomu na SD kartě? Nicéně dokázalo zvládnout i svůj poslední důležitý úkol a může se nechat hybernovat pro svědectví budoucím generacím, že i malý dokáže velké věci.
https://docs.influxdata.com/influxdb/v1 ... x_inspect/
https://docs.influxdata.com/influxdb/v1 ... th--import
a k tomu tenhle příklad exportu/importu:
Kód: Vybrat vše
influx_inspect export -compress -datadir /var/lib/influxdb/data -waldir /var/lib/influxdb/wal -out /root/1.gz
influx_inspect export -compress -datadir /var/lib/influxdb/data -waldir /var/lib/influxdb/wal -out /root/2.gz
influx -import -compressed=true -path=/root/1.gz
influx -import -compressed=true -path=/root/2.gz
Rpi:
sudo influx_inspect export -compress -datadir /var/lib/influxdb/data -waldir /var/lib/influxdb/wal -database temp -out /mnt/shared/samba/backup_influx/temp1.gz
influx_inspect export -compress -datadir /var/lib/influxdb/data -waldir /var/lib/influxdb/wal -database temp -out /mnt/shared/samba/backup_influx/temp2.gz
influx -execute 'DROP DATABASE "temp"'
influx -import -compressed=true -path=/mnt/shared/samba/backup_influx/temp1.gz
influx -import -compressed=true -path=/mnt/shared/samba/backup_influx/temp2.gz
PS: Moje stařičké RPi při tom exportu málem vyplivlo duši. Práce přes 2 hodiny. Asi nikdy nepochopím, jak to RPi mohlo udržet celou dobu ty tuny dat kozistentní a ještě k tomu na SD kartě? Nicéně dokázalo zvládnout i svůj poslední důležitý úkol a může se nechat hybernovat pro svědectví budoucím generacím, že i malý dokáže velké věci.
SkyFVE 8 kWp (ve výstavbě) na výzkumné "chytré" chatě. 1x MPPT Epever XTRA4415N, 1x MPPT EASun 8048 80A, 2x MPPT EASun 6048 60A, Li-Ion 3x 12s 156Ah (20,6 kWh/44V), Victron Atlas 48/1600, SkyPowerBox LF 4810 1kVA, APC SmartUPS 5kVA + Siemens Logo! + Dell Optiplex 3040 Micro (Proxmox: HA, Node-RED, InfluxDB, Grafana, MQTT)
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 26 Odpovědi
- 1980 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od dusanmsk
-
- 42 Odpovědi