Zabranit pretokom
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
Zabranit pretokom
Dobry den
Mam v plane 20kwp elektrarnu na firme, chcem zamedzit pretokom do distribucnej siete na jednotlivych fazach.
Viete mi poradit co najefektivnejsoe riesenie aby som elektraren vyuzil?
Napada mi asymetricky menic alebo 3 jednofazove.
Ako sa to da este riesit ak vobec?
Mam v plane 20kwp elektrarnu na firme, chcem zamedzit pretokom do distribucnej siete na jednotlivych fazach.
Viete mi poradit co najefektivnejsoe riesenie aby som elektraren vyuzil?
Napada mi asymetricky menic alebo 3 jednofazove.
Ako sa to da este riesit ak vobec?
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Zabranit pretokom
Ostrov prostě přetoky neudělá.
Ovšem na firmu kde je odběr a přes den je spíš vhodný ongrid, protože stejně asi budeš potřebovat DS protože by jsi to asi vše neutáhnul z panelů.
Takže na přetoky se zatím vykašli a třeba rozhodnout podle spotřeby co vlastně stavět.....
Ovšem na firmu kde je odběr a přes den je spíš vhodný ongrid, protože stejně asi budeš potřebovat DS protože by jsi to asi vše neutáhnul z panelů.
Takže na přetoky se zatím vykašli a třeba rozhodnout podle spotřeby co vlastně stavět.....
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
Málo informací... proč 20 kWp? Odpovídá to požadovanému výkonu, nebo na víc není místo? Jaký je požadovaný výkon, nebo jaká zařízení to má napájet? Baterie ano/ne? Záleží na charakteru odběru, jak píše Soban.
Takhle naslepo bych nejspíš šel cestou např. 3x Victron MultiPlus 5000 VA s omezením přetoků do DS. Co nebudou stíhat měniče, tak se docucne ze sítě, a nastaví se tak, aby zpátky nešlo nic. Můžou se i přidat baterie a na výstup zálohovaný z baterie se mohou dát např. světla, kamery atd.
Takhle naslepo bych nejspíš šel cestou např. 3x Victron MultiPlus 5000 VA s omezením přetoků do DS. Co nebudou stíhat měniče, tak se docucne ze sítě, a nastaví se tak, aby zpátky nešlo nic. Můžou se i přidat baterie a na výstup zálohovaný z baterie se mohou dát např. světla, kamery atd.
3800 Wp (10s Elerix 380 Wp) | Deye SUN-8K-SG04LP3-EU | olovo mix 492Ah/48V
Domovské vlákno: FVE Pojizeří, povinná četba: Victron Wiring Unlimited
Domovské vlákno: FVE Pojizeří, povinná četba: Victron Wiring Unlimited
-
Je to stanica STK s odberom 13MWh rocne a chcel by som pokryt co najviac spotrebu pocas dna.
-
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
nejlevnejsi je klidne 3 grid-tie stridace s limiterem a bez baterii