Odpojovat baterie polyntech Force H2 na zimu ?
Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie
-
Odpojovat baterie polyntech Force H2 na zimu ?
Loňskou zimu jsem měl problém s bateriemi polyntech Force H2.
V PV Masteru jsem nastavil, aby zůstali nabité na 60 % a při výpadku elektřiny mohli přes backup napájet spotřebiče až do 20 % kapacity. Baterie se asi z důvodu vlastní spotřeby BMS postupně vybíjeli až na kritických 6 % kdy se začala baterie dobíjet ze sítě (standardní dobíjení baterií probíhá bohužel jen z FV panelů).
Vzhledem k tomu, že v prosinci a v lednu stejně nedocházelo k nabíjení baterií. není vhodnější baterii nabít na 75 % a na prosinec a leden ji odpojit od střídače aby nedocházelo k vybíjení až na kritických 6 % ?
V PV Masteru jsem nastavil, aby zůstali nabité na 60 % a při výpadku elektřiny mohli přes backup napájet spotřebiče až do 20 % kapacity. Baterie se asi z důvodu vlastní spotřeby BMS postupně vybíjeli až na kritických 6 % kdy se začala baterie dobíjet ze sítě (standardní dobíjení baterií probíhá bohužel jen z FV panelů).
Vzhledem k tomu, že v prosinci a v lednu stejně nedocházelo k nabíjení baterií. není vhodnější baterii nabít na 75 % a na prosinec a leden ji odpojit od střídače aby nedocházelo k vybíjení až na kritických 6 % ?
-
Re: Odpojovat baterie polyntech Force H2 na zimu ?
Co to máš za měnič? Standartně si na zimu zapnu ups mod, baterie se udržuje sama pořát nabitá a když vypnou proud je k dispozici většinou celá baterie
-
Co máš za měnič a jak je velká baterie ?
FV 3,57 Kwp měnič GW3648D-ES bat 4x pylontech us2000 .FV 2 Kwp měnič GW5048 D-ES bat 3x pylontech us2000
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Jsou dva režimy:
a) Vypnout to.....
To znamená dobiji baterie na 80% a vše povypínám, měnič a i baterie mají na sobě nějaký vypínač ne?
b) Nevypínám.....
potom nastavím měnič aby fungoval pouze jak panely něco dávají, případně ho přepnu na režim jako UPS....
a) Vypnout to.....
To znamená dobiji baterie na 80% a vše povypínám, měnič a i baterie mají na sobě nějaký vypínač ne?
b) Nevypínám.....
potom nastavím měnič aby fungoval pouze jak panely něco dávají, případně ho přepnu na režim jako UPS....
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8 Odpovědi
- 909 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od berry
-