RS-232 Multiplexer
Home Assistant, Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
-
RS-232 Multiplexer
Ahoj,
nema nekdo tip na to kde zakoupit rozumne RS232 multiplexer?
Zadani je jednoduche, mam jeden kanal RX/TX ( da se rict jako master) a nekolik RX/TX jako slavu. Master vzdy posle prikaz a slave na to odpovi. nenastane, ze by slav vysilal sam o sobe.
Predstava je takova, ze par ridicima bitama prepnu na kterej slave se pripoji na masterovo RX/TX.
Nic kloudnyho sem nenasel, a bastlit se mi s tim nechce.
Diky.
Zadani je jednoduche, mam jeden kanal RX/TX ( da se rict jako master) a nekolik RX/TX jako slavu. Master vzdy posle prikaz a slave na to odpovi. nenastane, ze by slav vysilal sam o sobe.
Predstava je takova, ze par ridicima bitama prepnu na kterej slave se pripoji na masterovo RX/TX.
Diky.
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
-
-
Re: RS-232 Multiplexer
to to rozhodi na vsechny, ja potrebuju vzdy spojeni je s jednim
-
A to je problém? Pokud je koncové zařízení adresovatelné, tak přijme zprávu, zjistí, že není pro něj a nic nedělá. Pokud zjistí, že je s jeho adresou, provede instrukci a vrátí výsledek, který přepínač přepošle do řídícího systému. Provozoval jsem takhle zařízení na sběrnici RS-485 a fungovalo to korektně.dumi píše:to to rozhodi na vsechny, ja potrebuju vzdy spojeni je s jednim
-
- Lokalita: Žabčice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Kapacita baterie [kWh]: 12
- Chci prodávat energii: ANO
- Chci/Mám dotaci: NE
Prakticky jsi popsal ja funguje modbus. Na 485 to point to multipoint funguje bez problemu. Na 232 by teoreticky melo fungovat taky tak.dumi píše:Ahoj,
Diky.
Pokud nic nenajdes tak zkusit prevest na 485
https://www.banggood.com/cs/10pcs-TTL-t ... rehouse=CN
-
Ano, zarizeni ktere maji 485 na modbusu mam, ale tyhle krabicky maj bohuzel jen 232, takze tam mi prevodnik na modbus nepomuze :-/
-
- Lokalita: Žabčice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Kapacita baterie [kWh]: 12
- Chci prodávat energii: ANO
- Chci/Mám dotaci: NE
prevodnik to neni na modbus ale na rs485 . Ja provozuju modbus i na rs232 ale zatim jsem nemel potrebu tam pripojovat vice slavu.