Spor s ČEZ Distribuce (muj cez)

Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
jahodovák
Příspěvky: 1944
Registrován: ned dub 02, 2017 3:45 pm
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od jahodovák »

redcrown píše:
Matess píše:
dumi píše:Tak kdyz si k sousedovi natahnes vlastni draty pres svuj a jeho pozemek, je tomu cezu nebo eonu velky kulovy.

Tak mi to prijde logicke.
Bohužel, v momentě kdy opustíte svůj pozemek je to distribuce. Pokud takto připojíte souseda a zjistí to, tak dostanete k zaplacení distribuční poplatky, buď podle měření elektroměru, nebo podle průřezu vodiče.

Je to reálná zkušenost známého co má vodní elektrárnu... prodával sousedovi elektřinu za 1,5kč za kWh (soused se dostal do finančních problémů a neměl na elektřinu) a něco přes 2kč za kWh musel zaplatit distributorovi za distribuci a to ještě byl rád, že to neplatil průřezem vodičů.

EDIT: a oni to zjistí, když sousedovi zmizí odběr...
Hledal bych daleko pragmatičtější pohled.
"EDIT: a oni to zjistí, když sousedovi zmizí odběr..." zjistit můžou co chtějí, snad není povinnost odebírat proud z veřejné sítě. To už by byl vrchol. Svítit může třeba z 9V baterie koupené v drogerii, hřebíku v citrónu, odběrem z baterie elektromobilu nebo z centrály.....
Jestli mám mezi sousedem nataženou hadici s vodou nebo drát pro elektřinu nebo snad soukromý drátový telefon, do toho je každému HOVNO! Dokonce ani nemá nikoho co zajímat, jestli mu odvezu kolečko králičího hnoje.
"to ještě byl rád, že to neplatil průřezem vodičů"
a jak by asi zjistili, jaké tam vedou dráty? To by je tam asi někdo musel pustit, haha. Na prohlídku zahradních drátů žádný soudce příkaz k prohlídce nenapíše, tomu nevěřím. Obzvlášť pokud nikomu nevzniká škoda.
Nezkoušejte mi vysvětlit, že je někomu něco do soukromých drátů po našich pozemcích. Co jimi teče a samozřejmě že za to soused nic neplatí, do toho je každému taky hovno.
S tím bych se já nikdy nesmířil....
Ono pokud dodáváš i do sítě,nebo to máš na dotaci,tak tam je to možná jiné,neznám ty podmínky ke kterým se zavazuješ.O ostatním je dobře se tu moc nerozepisovat a tím dávat návod na co se mají případně zaměřit,nebo jít zrovna na konkrétní místo....jak říkali na vojně nepřítel nikdy nespí,asi převzato od věřících... ;)
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
Uživatelský avatar
NOPARasito
Příspěvky: 2590
Registrován: čtv črc 19, 2018 12:14 am
Bydliště: Vidiek, Trhanova Lhota

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od NOPARasito »

jahodovák píše:Jak jsem tak koukal,jsme do toho tlačeni,v akčním letáku lidl mají rychrovarku s příkonem přez3 kw...ještě nedávno byla 2,2 kw maximum...ono ted je taková doba,ted hned ,proč chvilku počkat a plánovat,to už vůbec ne...a pak pěkně sednout a ......
To jo a pak paradox u vysavačů. Udělají 700W sráče co již tak nesají, ale u starých byl sice příkon klidně 2,2kW, ale použití v max. výkonu bylo nárazové, většinou to člověk používal z 5ti stupňové regulace na rychlost 2-3, když potřeboval dal 5.
Teď můžeš jet jen na 1-2(vůči starému) a když chceš přidat nejde to, takže o to vysáváš déle a použiješ dokonce více energie. Ale možná jim jde o souběhy domácností, jinak bych to nepochopil jak to obhájit. :wall:
jahodovák
Příspěvky: 1944
Registrován: ned dub 02, 2017 3:45 pm
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od jahodovák »

A co třeba toto,sedí jich tam moc a jelikož nemají nic na práci,tak si dali závazek,že na...rou co nejvíce lidí a zároven tím vypadají pěkně že něco dělají,případně to dostali úkolem a pokud tam chtějí setrvat,musí místo zastupovat lidi,kteří je volili,pěkně šlapat v řadě,nebo hezky zpět do normálního života ale už bez štědrého platu...co se tam vymýšlí,to snad ani normálního člověka nemůže napadnout...ale nezoufejme,jejich konec se blíží,nejsmutnější na tom ale je,že to neodnesou jen oni ale částečně podle svého uvědomění i my...
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od youda »

Co to tady čtu - 3kW rychlovarná konvice z Lidlu?
No to je fakt mazec. Kterej normální (i nenormální člověk) potřebuje takový dělo?
3kW rychlovarka, to je topný těleso jak do bazénu.

A co bojlery - nepotřebujeme rychlovarný bojlery? Třeba 3x20kW, ať se to nahřeje za 5 minut?

Už se nemůžu dočkat, až budou mít v Lidlu akci na holící strojky. Jaký asi budou mít příkon? Jako kombajn? :shock:
Naposledy upravil(a) youda dne čtv bře 05, 2020 11:22 pm, celkem upraveno 2 x.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
ikovlabs
Příspěvky: 569
Registrován: úte črc 22, 2014 6:14 pm

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od ikovlabs »

JJ model GILOTINA vyresi problem fousu a vlasu navzdy .. :-)
ikovlabs
Příspěvky: 569
Registrován: úte črc 22, 2014 6:14 pm

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od ikovlabs »

Dnes jsem mel rozhovor s panem technikem z CEZ a poslal mi dokonce vzor technicke zpravy - no elaborat na 5 stranek s grafama a schematama.Pozaduji JENOM - hlidani frekvence +-2Hz s nasledkem odpojeni FVE,rizeni vykonu (respektive vyp/zap FVE) extra signalem z HDO(jo pane dame tam nejaky relatka a ze mate DS skrin 20 metru daleko na hranici pozemku a draty v zemi -- hmm to je mi fakt lito ),hlidani napeti a rizeni jaloveho vykonu,definovane spozdeni nabehu vykonu po obnoveni DS - jak toho dosahnout vseho u modraska uz mi neporadil.Ze ma modrasek registraci do Zelene usporam a splnuje normy pozadovane v zadosti - no jo ale mi pozadujeme jeste neco extra pane....Toz tak tu zijem
Uživatelský avatar
tomas
Příspěvky: 2573
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od tomas »

youda píše: Samozřejmě, pokud se systém pokusí ojebat soukromník, tak vždy dostane přes prsty od monopolu. A pokud na to monopol nepřijde sám, tak se vždy najde jiný soused, který to nabonzuje zatepla. V ČR je bonzování fenomén už od druhé světové války, že?

Proti systému lze bojovat pouze jeho vlastními prostředky:
V rámci našich předpisů ještě existují pojmy Lokální Distribuční Soustava a Uzavřená Distribuční Soustava. LDS se hojně využívá v rámci office buildingů a velkých nákupních center, kde se celý areál připojí přes transformátor a měření, ale jednotlivý nájemci prostor už následně platí EE jako jednu z položek na faktuře za nájem a nemají ani elektroměr distributora.

Pro soukromníka je to nepoužitelné, ale pokud bych například stavěl megalomanský bytový komplex, nebo obecní větrný park, tak bych vytvoření LDS viděl jako jednu z možností, jak celkově snížit náklady. Obec by vlastnila větrníky, obyvatelé by svoje střechy posázely soláry a silová elektřina by se pro celou LDS nakupovala zvenku centrálně.
Youdo nevím jak s UDS, ale o několik LDS se ve firmě staráme a není to tak jednoduché. Třeba u měření typu C (to má většina odběratelů) kdy klasický distributor dělá odečty minimálně jedenkrát za rok dle vyhlášky 82/2011 Sb, tak tyto typy měření máme v LDSkách také, ale prostě OTE i ERÚ nám řeklo ne ročně, vy budete dělat odečty a vyplňování výkazů měsíčně i přesto že ostatní distributoři je dělají ročně. Tak teď montujeme dálkové odečty na všechny elektroměry a to co mají ostatní distributoři pro zákazníky volitelné a zpoplatněné, my musíme dělat zákazníkům standartě a bez poplatku. Takže LDSky jsou ještě více hlídané než klasické DS kde jsou převážně roční odečty.
Také ten ČEZký podvod s 3 fázováním měřením energie způsobuje dost komplikací a provozovatelé LDSsek jej zpravidla svým zákazníkům v rozporu s vyhláškou nedávají. Jednak z toho důvod že tyto elektroměry se takto podvodně naprogramované a v provedení na DIN lištu nevyrábějí a také že to způsobovalo zvláště v LDSkách kde byly kogenerace nesmyslnost výkazů pro OTE. Účinnost distribuce vycházela více jak 100% a překonali jsme tak díky tomu podvodu supravodiče :yes:

Jinak musím říct že mít LDSku třeba v nějakém obchodním centru je asi sen každého rentiéra. Ty distribuční poplatky jsou tu na NN síti strašně vysoké a distribuce předražená, zvláště když se jedná o sítě které nevyžadují žádnou velkou údržbu. Že se až divím, že se lidé v panelácích nedohodnou na neudělají si vlastní LDS i s FVE na střeše nebo i kogenerací. V panelácích dokonce to hlavní stoupačkové vedení k elektroměrům na patrech často ani není distributora, ale těch obyvatel, takže vytlačit distributora k patě domu by bylo docela jednoduché, protože ten tam ani nepodniká na vlastním zařízení a neopravuje ho. Na duhou stranu kdyby se to asi více rozmohlo, tak to asi ERÚ vybraným LDS distributorům ještě více nějak znepříjemní, to tam oni umí na to tam jsou odborníci.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od brumlaj »

jahodovák píše:....... v akčním letáku lidl mají rychrovarku s příkonem přez3 kw...ještě nedávno byla 2,2 kw maximum... ......
Ona rychlovarka je v době indukce jaksi zase naštěstí passé. (žádní vocasi na lince, vnoučci v relativním bezpečí.....) To bylo první co letělo z vokna když jsem si tu indukci pořídil.
xmasin píše:............. Otázka je, komu dnes stačí 1x25A. ......
všem kdo nemaj doma dřevařskou či kovoobráběcí manufakturu.

Jinak doma distribuce 1x25A D25d, indukce, pračka, myčka, elektromobil, žehlička, normální baba doma i s fénem a 3 bojlery 800W/80l, 1kW/35l a 1,7kW/100l. Bez výpadku z přetížení přes to, že v 2013 vyměněn ITV jistič za "normální B".
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
dumi
Příspěvky: 2037
Registrován: stř zář 05, 2018 8:38 pm

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od dumi »

Brumlaji, zasadne s tebou nesouhlasim.

Nemam doma drevarskou ani kovovyrobu a presto musim.rict, ze s 1x25A bych nevysel. Mam 3x16A a obcas je to na knop. Nerikam ze porad, ale casto.
Napriklad:
mycka 3kW, konvice 2kW. Tohle kdy pustim naraz tak bych na 25A koncil.

A kde mam rezervu na vyrivku 2kW, saunu 6kW bojler k saune 2x2kW. A obcas 2x2700W pec.

Tepelne cerpadlo sem do toho radeji nepocital. :-) ano asi nejsem bezny vzorek, ale zas tak moc nevybocuju. :-)

A indukci nemam, mam.starou dobrou sklokeramiku, na.indukci nefunguji stare dobre smaltove hrnce. :-)
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
jahodovák
Příspěvky: 1944
Registrován: ned dub 02, 2017 3:45 pm
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od jahodovák »

Ono vše je o prioritách,s tím co mám,bych klidně vystačil i s menším ale nemohl bych využívat vše co vlastním,zatím mě ta cena za jistič nijak neomezuje v normálním životě,tak to neřeším,ale chystám se na situaci až už to pro mě nebude únosné,nebo se změní situace.Různých náznaků je dost,tak proč nejednat tak,jak mi to vyhovuje i s dodržováním pěkně vypečenejch zákonů,ne nadarmo se říká že vše jednou končí a pak začíná něco další a je jen na nás aby to nebylo horší než doposud...a jedno pořekadlo říká,chytrému napověz a hloupého kopni...
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
matobabetak
Příspěvky: 534
Registrován: čtv pro 01, 2016 10:54 am

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od matobabetak »

to len ja mam najmensi istic 1x16A a som spokojny :shock:
[6x235W poly, axpert 2,4kw,lion samsung sdi 24V 190Ah, 10x 1kwh 18650 bloky, total 15kwh, rashberyy pi4, ICC, zaloha kipor 3kw elektrocentrala
https://pvoutput.org/list.jsp?id=84584&sid=74995
Uživatelský avatar
beethowen
Příspěvky: 874
Registrován: pát čer 23, 2017 7:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od beethowen »

dumi píše:Brumlaji, zasadne s tebou nesouhlasim.

Nemam doma drevarskou ani kovovyrobu a presto musim.rict, ze s 1x25A bych nevysel. Mam 3x16A a obcas je to na knop. Nerikam ze porad, ale casto.
Napriklad:
mycka 3kW, konvice 2kW. Tohle kdy pustim naraz tak bych na 25A koncil.

A kde mam rezervu na vyrivku 2kW, saunu 6kW bojler k saune 2x2kW. A obcas 2x2700W pec.

Tepelne cerpadlo sem do toho radeji nepocital. :-) ano asi nejsem bezny vzorek, ale zas tak moc nevybocuju. :-)

A indukci nemam, mam.starou dobrou sklokeramiku, na.indukci nefunguji stare dobre smaltove hrnce. :-)
Taky jsem si to myslel, že s 1x25A nevystačím. A jde to a není problém. Už to tak mám více než rok. Zatím se neodehrál jedinný výpadek na hl. jističi.
Provozuji: tepelné čerpadlo, indukci, pračka, myčka, sušička a spousty jiných žroutů. Je pravda, že to chce trochu zpracovat ženskou. Ale stejně, když nemá svůj den, tak na to kašle.
Jinak na indukci běžně používám smaltované hrnce. Problém je pouze s hliníkovým nádobím, nebo když je nějaká tenká nerez.
Ono totiž jistič 25A reálně na tepelné spoušti udrží 28-30A trvale, když je odběr potřeba vyšší (většinou v zimě, protože se topí), tak vlivem nízkých teplot ještě o kus více, takže při 0°C to je už 32A.
A na takových 10min, což stačí třeba na ohřev vody v pračce, to za těchto podmínek podrží klidně 40A.
Jasné, že to není ideální, ale distributor ti na jedné fázi nedá víc než 25A. Kdyby mě dali 32A, budu plně spokojený a rád bych jim to zaplatil. Takto se to musí případně vyřešit jinak. 8-)
U tebe tomu rozumím, máš tam tu saunu, pec, atd. Ale tam potom 3x16A může být paradoxně horší řešení, protože když se ti na fázi něco potká, tak to potom shodí jenom ta jedna fáze i když celkový možný příkok je větší než na 1f.
Více třeba tady: http://www.oez.cz/uploads/oez/files/ks/ ... _cz_sk.pdf
Naposledy upravil(a) beethowen dne pát bře 06, 2020 9:02 pm, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
youda
Příspěvky: 3074
Registrován: stř dub 27, 2016 12:12 am

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od youda »

Kolegové,

vy co píšete, že máte z DS přípojku 1x16A popřípadě 1x25A, předpokládám správně že:
- máte ještě FVE, která je schopná vykrýt špičky
- máte také jiný zdroj topení, než jen přímotopy, tepelná čerpadla, elektrokotle
Je to tak?

Díky,
Youda
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
beethowen
Příspěvky: 874
Registrován: pát čer 23, 2017 7:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od beethowen »

youda píše:Kolegové,

vy co píšete, že máte z DS přípojku 1x16A popřípadě 1x25A, předpokládám správně že:
- máte ještě FVE, která je schopná vykrýt špičky
- máte také jiný zdroj topení, než jen přímotopy, tepelná čerpadla, elektrokotle
Je to tak?

Díky,
Youda
Já mám jediný zdroj tepla tepelné čerpadlo, když nepočítám el. topné žebříky v koupelnách.
Je pravda, že mám slušně zatepleno a TČ s invertorem.
Jinak vše jako jiná běžná moderní domácnost. Nemám žádné motory, čerpadla, atd., tam by mohl být potom problém. Ale taky jde řešit pomocí softstartérů.
Mám momentálně 1ks 4kw Axperta, takže to je max výkon z FVE.
Z DS za optimálních podmínek, jak jsem výše psal, tak teoreticky až 9,2kW.
Ale na FVE to chce doma jistou kázeň.
Už se těším na 2ks XTM 4000, pokud to klapne.
PavelR
Příspěvky: 3119
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od PavelR »

youda: mam 3f 25A, pouzivam jen jednu fazi pro jednoduchost. Motory mam celkem 3 - ale vsechny by sly prehodit na 1f kdybych prechazel na 1f pripojku. ano netopím el. Tepelne cerpadlo budiz ale palit elektrinu kterou vyrabi konvencni zdroje s tak malou ucinnosti opet zpet na teplo me prijde divny. jako nouzove, nebo nejakej malej primotopek na par hodin za rok ok, ale jako primarni topeni pro barak za me ne.
FVE nepokryva spicky bud fve nebo ds. Halt nezapinam vse naraz a nepripadam si ze jsem omezeny ...
Uživatelský avatar
volente
Příspěvky: 2413
Registrován: stř srp 20, 2014 1:01 am
Bydliště: Brno - venkov

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od volente »

Nemám saunu, rychlovarku jsem si sehnal 1200W, bojler 1500W, troubu neošálím (no ošálil jsem, ale nebylo to úplně ono, fyzika nepustí), vychovaná manželka a přednostní relé je řešení které používám. Rozežrané spotřebiče jako fén 1800W, nebo sušička na prádlo 3000W nemáme a ani po nich moje žena netouží. Holt jsme ta starší generace.
A možná je to dobře, já jako dítě jsem vyrůstal v nájemním bytě kde tekla teplá voda jednou za týden, a manželka na pavlačovém bytě kde si tu vodu musely i sami ohřát v lázeňských kamnech který si sami koupili. Třeba proto nejsme tak rozežraní jako dnešní generace.
Naposledy upravil(a) volente dne pát bře 06, 2020 10:23 pm, celkem upraveno 1 x.
5,5kWp - 4x Solartec mono 180Wp +¨6x IBC 155Wp poly + 10x Solea 170Wp mono + 6x Husinage HSG 190Wp + 6x Calyxo 70Wp amorf vertikálně (JV), 2x ZN ShineSolar poly 250Wp + 2x 260Wp poly (JZ), Epever LS 3024B, Epever LS 2024B, MakeSkyBlue 20A, eSmart 3 - 60A, 19 kWh Li-Ion, Axpert MSXE PF1, 24V/3,0kW, Axpert MSXE 24V/2,4kW.
daffyx
Příspěvky: 94
Registrován: ned lis 04, 2018 8:33 pm

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od daffyx »

rokytna píše:
daffyx píše:Používají na trafech VN/NN měridlo cca v cenové relaci 10 tis.
Tady v JM kraji se nasazuje toto http://www.e-mega.cz/?pg=meg44 (a varianty). A tohle se obvykle neplete.
Ano, přesně o tom mluvím :-D sice verze LCD a ne na din
daffyx
Příspěvky: 94
Registrován: ned lis 04, 2018 8:33 pm

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od daffyx »

xmasin píše:
jmachi88 píše:Skvělé téma. pravé režim to same..nechteji mi dovolit 1f 5kW a je možné jen 3,7kW. :-D
Obávám se, že neuspěješ. Já to dotáhnul až k ERÚ a ten se postavil za distributora. Podle jejich výkladu to co je v panelech můžeš poslat do sítě a šmytec. Nebrali ohled na to, že mám panely východ/západ a tudíž nikdy nemůžou dodat stejný výkon jako kdyby byly na jih. A to jsem jim to doložil výpočtem z PVGIS. Takže to řeším Kingem a nahlášenou online UPS.
Ohledně Online UPS, ale jak zde bylo psáno, UPS je spotřebič, je to za měřením a co.
Ale to jsme zase u toho cancu od ERU atd. 3faz 10kW ups a co, při kvalitě sítě mám dělat co. Prý mikro výpadky jsou pro ochranu sítě!
Matess
Příspěvky: 1524
Registrován: pon zář 09, 2013 5:16 pm
Lokalita: Šumperk
Bydliště: Šumperk

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od Matess »

redcrown píše:
Matess píše:
dumi píše:Tak kdyz si k sousedovi natahnes vlastni draty pres svuj a jeho pozemek, je tomu cezu nebo eonu velky kulovy.

Tak mi to prijde logicke.
Bohužel, v momentě kdy opustíte svůj pozemek je to distribuce. Pokud takto připojíte souseda a zjistí to, tak dostanete k zaplacení distribuční poplatky, buď podle měření elektroměru, nebo podle průřezu vodiče.

Je to reálná zkušenost známého co má vodní elektrárnu... prodával sousedovi elektřinu za 1,5kč za kWh (soused se dostal do finančních problémů a neměl na elektřinu) a něco přes 2kč za kWh musel zaplatit distributorovi za distribuci a to ještě byl rád, že to neplatil průřezem vodičů.

EDIT: a oni to zjistí, když sousedovi zmizí odběr...
Hledal bych daleko pragmatičtější pohled.
"EDIT: a oni to zjistí, když sousedovi zmizí odběr..." zjistit můžou co chtějí, snad není povinnost odebírat proud z veřejné sítě. To už by byl vrchol. Svítit může třeba z 9V baterie koupené v drogerii, hřebíku v citrónu, odběrem z baterie elektromobilu nebo z centrály.....
Jestli mám mezi sousedem nataženou hadici s vodou nebo drát pro elektřinu nebo snad soukromý drátový telefon, do toho je každému HOVNO! Dokonce ani nemá nikoho co zajímat, jestli mu odvezu kolečko králičího hnoje.
"to ještě byl rád, že to neplatil průřezem vodičů"
a jak by asi zjistili, jaké tam vedou dráty? To by je tam asi někdo musel pustit, haha. Na prohlídku zahradních drátů žádný soudce příkaz k prohlídce nenapíše, tomu nevěřím. Obzvlášť pokud nikomu nevzniká škoda.
Nezkoušejte mi vysvětlit, že je někomu něco do soukromých drátů po našich pozemcích. Co jimi teče a samozřejmě že za to soused nic neplatí, do toho je každému taky hovno.
S tím bych se já nikdy nesmířil....
tam doslo na to ze on byl odpojeny a elektrina tam sla, takze z podezreni na cerny odber je musel v doprovodu policie pustit.
Uživatelský avatar
volente
Příspěvky: 2413
Registrován: stř srp 20, 2014 1:01 am
Bydliště: Brno - venkov

Re: Spor s ČEZ Distribuce

Příspěvek od volente »

Ostatně film "Kulový blesk" z roku 1978 vypovídá dost o podmínkách bydlení za mého mládí, a není jediný.
Možná by se dnešní mladá generace (která vyrostla v pohodlí paneláků) , bojující za uhlíkovou neutralitu "HNED", mohla inspirovat jak toho dosáhnout. A když "HNED", tak zpátky do jeskyně, nebo na stromy .
5,5kWp - 4x Solartec mono 180Wp +¨6x IBC 155Wp poly + 10x Solea 170Wp mono + 6x Husinage HSG 190Wp + 6x Calyxo 70Wp amorf vertikálně (JV), 2x ZN ShineSolar poly 250Wp + 2x 260Wp poly (JZ), Epever LS 3024B, Epever LS 2024B, MakeSkyBlue 20A, eSmart 3 - 60A, 19 kWh Li-Ion, Axpert MSXE PF1, 24V/3,0kW, Axpert MSXE 24V/2,4kW.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek