Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 08, 2023 2:10 am
cipis píše:Ten měnič je asi slabý, dá 400W/350W trvale a špička 900W, to by mohlo být málo, pro ten chlaďák, asi o fous, ale málo.
Dělají se softstarty, ale u toho kompresoru nevím nevím ...
Nemáš zaplé ECO?
Ha, teď vidím ty dva metry, to je hrozně moc, zkus to na pokus dát co nejblíž, jak psal kodl, do půl metru.
Franta2776 píše:Já mám v obytce měnič 1500W trvalý výkon z 12V.Tahám s tím i presovač s mlýnkem 1500W než se nahřeje voda cca 150A vyzkoušeno na olověné startovací baterii 73Ah. Rozběhne 1kW flexu jak nic.Victrona prodej a kup si toto. https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... web201603_
Michael_jasom píše:Franta2776 píše:Já mám v obytce měnič 1500W trvalý výkon z 12V.Tahám s tím i presovač s mlýnkem 1500W než se nahřeje voda cca 150A vyzkoušeno na olověné startovací baterii 73Ah. Rozběhne 1kW flexu jak nic.Victrona prodej a kup si toto. https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... web201603_
Ahoj, vyzerá to lákovo, aj keď čínsky menič som mal a nevydržal ani jednu sezónu, somzrejme nie v tomto výkone čo si poslal ty. kažpadne pozvažujem tvoj návrhBTW tiež máš tak krátke prívodné káble?
vlkazajac píše:Skús pridať paralelne ďalšiu batériu, za pokus to stojí. Obmedziť prúd je slepá cesta, hlavne pri 500 VA meniči. Ten to pravdepodobne nedá ani s tou pridanou batériou.
Mne starú kombinovanú ch/m Victron rozbieha, ale zaskučí, možno raz vytrhá hmoždinky
Rozbehaj chladničku na sieti a keď bude nachladená/namrazená, skús prepnúť na menič. To sa niekedy dá, ale beda, keď ju vyvetráš alebo pridáš morku do mraziaku. To sa prepne na vyšší výkon a problém je tu znova.
Michael_jasom píše:vlkazajac píše:Skús pridať paralelne ďalšiu batériu, za pokus to stojí. Obmedziť prúd je slepá cesta, hlavne pri 500 VA meniči. Ten to pravdepodobne nedá ani s tou pridanou batériou.
Mne starú kombinovanú ch/m Victron rozbieha, ale zaskučí, možno raz vytrhá hmoždinky
Rozbehaj chladničku na sieti a keď bude nachladená/namrazená, skús prepnúť na menič. To sa niekedy dá, ale beda, keď ju vyvetráš alebo pridáš morku do mraziaku. To sa prepne na vyšší výkon a problém je tu znova.
Vyskúšam skrátiť prívodné káble či sa nebude konať zázrak, videl som niekde nejaké obmedzovče prúdu do zásuvky priamo čo si niektorý kupujú ak im chladnička zhadzovala istič pri rozbehu. Len som chcel nejakú reaálnu skúsenosť s tým obmedzovačom ...
Michael_jasom píše:Pozdravujem, poradťe prosím ako rozbehnúť chladničku BOSH, je to veľká chladnička s mraziakom s výkonom 80W, čo je pohode, avšak samozrejme rozbeh je skoro 1000W, máme rýchlu radu ako obmedziť prúd ? Moja zostava dole v popise. Ďakujem za každú radu
FRSO píše:Michael_jasom píše:Pozdravujem, poradťe prosím ako rozbehnúť chladničku BOSH, je to veľká chladnička s mraziakom s výkonom 80W, čo je pohode, avšak samozrejme rozbeh je skoro 1000W, máme rýchlu radu ako obmedziť prúd ? Moja zostava dole v popise. Ďakujem za každú radu
Nastav si menší výstupní napětí na tom měniči, on měří maximální omezovací proud a při poklesu napájecího napětí, nebo vyššího výstupního napětí pak vypíná po těch 4 vteřinách dříve, já nastavuji 225V u těch měničů, vyzkoušej, pak jedině ten silnější 800VA.
kodl69 píše:Proč si myslíš že větší proud? při rozběhu je proud dán odporem vinutí asynchronního motoru. pokud je nižší napětí, bude nižší i ten proud. O něco dýl bude trvat rozběh, ale chladnička musí korektně fungovat při 230V +-10% tj od 207V do 253V dlouhodobě...
Já osobně mám měnič nastaven na 220V, není důvod nastavovat víc.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník