Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte bře 09, 2021 7:19 am
oscar píše:josse píše:Jakou vlastní spotřebu? Když je DC/DC+střídač uspaný tak mu naměřím jen nějaké watty na ventilátory a CPU, nic co by stálo za námahu... Rozhodně to není oněch 50W! Jako před uspáním.
Prve tyzdne aj u mna Axpert ako hlavny MPPT fungoval tak, ze na noc sa zastavil ventilator a vypol sa uplne a az rano sa znova rozbehol, ale posledne dni bezi v kuse, a je jedno ze je vypnute cez vypinac, nema AC na vstupe, ani z DC (tma ale aj pri odpojenej poistke). Jedina moznost ho vypnut je odpojit od baterky...
Řádově minutu pojistka dává zhruba dvojnásobek... Záleží na charakteristice... Mě to jištění přijde ok. Ale doporučoval bych aby AC jistič vypadl dříve než DC pojistka k baterce...marko250 píše:Na těch měničích bych dal silnější pojistky 80A x 54V=4320W a ten měnič umí podržet 6000W několik minut.A ženy dokáží nemožné.Mělo by to odpovídat výstupu z něj 25A x 230 =5750W. A 40A z vari vt-40 bych taky dal malinko větší.Z baterek 100A mi příjde taky málo na ty tři měniče a regly,pojedou spolu,nebo ta menší je jen jako záloha?
marko250 píše:Z baterek 100A mi příjde taky málo na ty tři měniče a regly,pojedou spolu,nebo ta menší je jen jako záloha?
josse píše:Ale doporučoval bych aby AC jistič vypadl dříve než DC pojistka k baterce...
marsal64 píše:- úroč BMV 700 a současně i BSP 500 ?
marsal64 píše:- přepěťovky?
marsal64 píše:- kde uzemňuješ?
marsal64 píše:A ještě - čím jsi to kreslil?
marsal64 píše:Edit:
Jsem nyní ve stadiu zrodu něčeho velmi podobného Tvé instalaci. Uvažuji osobně, že ke každému packu baterie na busbar dám pojistkový odpojovač OEZ (s nožovými pojistkami) a dále stejný pojistkový odpojovač k dvěma stringům od panelů. Vypnutí všech pojistkových odpojovačů (celkem 5x, nejprve panely 2 stringy, pak baterky 3 packy) = havarijní vypnutí.
Jinde už spíše uvažuji odpojovače bez pojistek, např. na AC straně mezi jednotlivými XTM a rozvaděčem. Ale nevím zatím, jestli je to tak správně.
Ty baterky bych raději nepřetěžoval, 100A mi přijde MAX. Hlavně vzhledem k jejich kapacitě a dlouhodobé životnosti.oscar píše:josse píše:Ale doporučoval bych aby AC jistič vypadl dříve než DC pojistka k baterce...
takze 3x25A*240V = 18kW vs. 200A*52V = 10.4kW?
ono Studer dava z DC tak 4kw na 30 minut (viac len na par sekund) + Axpert tiez 4kw a prepina kompletne na DC tak dohromady max z DC strany vedia vyuzit 3*4=12kW / 52V = 230A -> tak este mozem dat namiesto 2x100A na baterku 2x125A do zalohy keby to spalilu ...
Ja sa skor obavam, ze mi zhodi 3x25A hlavny istic ked dam dvoch Studer do paralel na jednu fazu a cely dom nato, ale to az prax ukaze ci z celeho nebudu 3 samostatne fazy, alebo jeden Studer bude davat do DS do virtualnej baterky casom...
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků