Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte bře 09, 2021 7:37 am
oscar píše:prva verzia Smart EVSE prenosneho rozvodnice - 2x16A s wattmetrom (Citigoe iV)
rottenkiwi píše:
Ešte by tam mal byť v tom boxe pre EV prúd chr. typu B.
/ nepliesť si s charak. ističov typ B /
youda píše:Vlastně nechápu, proč je tam předřazený ten Axpert a proč nenapájí nic jiného,než jen to XTM-ko.
A taky nevidím žádné regly a panely. Asi jsou všechny myšleny jen k Axpertovi a XTM jako že nic mít nebude?
Baterky chápu, že tam někde jsou, ale nevím jestli pro každý měnič extra, nebo mají být společné.
No prostě, asi bych doporučoval sepsat sem v pár bodech, co je cílem.
A u toho schématu bych se přimlouval za nějakou úplnější ale zároveň i přehlednější verzi.
FíraD píše:Já jsem o zapojení axpert - studer taky uvažoval. Přes léto by studer pomáhal axpertovi, v zimě axpert vypnout a nechat ho jen nabíjet baterky. Na studeru v zimě využít přicucavaní ze sítě. A hlavně budou využity komponenty co už jsou doma.
youda píše:No ideově by to takto zapojit šlo, je tam ale pár věcí, které jsou potencionální riziko, takže já bych to nedělal. Pokud jde o ta N-ka, tak zrovna tohle by neměl být až takový problém.
youda píše:Každopádně dle mého názoru je to zbytečný orloj a moc efektivní to taky není. Vzhledem k tomu, že Studery umí provádět automatické připínání až tří paralelně spojených měničů, osobně bych to řešil jako dva nebo tři paralelní XTM. Nebo možná jedno XTH.
youda píše:Axperta bych dočasně používal jen v režimu SCC, pro nabíjení baterky. S tím, že v režimu SCC se Axpert po západu slunce vždy sám vypne. Po došetření bych tam dal originál Studer VarioTracky a Axperta dal pryč.
youda píše:Alternativně bych zvážil ještě toto:
Pokud bys celý systém postavil jako legální hybrid, tak bys na FVE mohl připojit úplně všechny spotřebiče v domě. Konkrétně na AC vedení mezi měnič a přídavný regulační elměr. Přímo na AC výstup měniče se pak zapojují jen zálohované okruhy, tedy nikoliv indukce či EVSE. Toto by šlo udělat jak se Studery, tak s i jinými hybridy. Ekonomicky to nevychází vůbec špatně, protože takový systém dokáže spotřebovat úplně každý watt z panelů díky tomu, že plynule mixuje PV+DS kdykoliv zabere EVSE, indukce nebo jakýkoliv silný spotřebič. Zároveň není potřeba silný měnič a také není potřeba ani moc velká baterka, protože v hybridním režimu je možné omezit maximální vybíjecí proud z baterie (zbytek výkonu se dotáhne ze sítě, energie z baterie se využije později).
oscar píše:FíraD píše:Já jsem o zapojení axpert - studer taky uvažoval. Přes léto by studer pomáhal axpertovi, v zimě axpert vypnout a nechat ho jen nabíjet baterky. Na studeru v zimě využít přicucavaní ze sítě. A hlavně budou využity komponenty co už jsou doma.
V lete preco poradie DS -> Studer -> Axpert -> zataz a preco nie DS -> Axpert -> Studer -> zataz?
Studerovi cez SmartBoost sa da "dopomahat", ale ked Axpert je pretazeny, prepne na DS/teda vsetok zataz by padlo na Studer.
Existujuci komponenty chcem tiez vyuzit (teda aspon na jednu sezonu aby sa zistilo co ma/nema zmysel dalej zlepsovat)
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník