Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon srp 15, 2022 1:04 pm
dumi píše:Bude to asi hodne o konfiguraci, ja to mel dneska presne obracene, zatim co MPPT jeste ani nenajele tak PWMka uz davala 10W .
vlkazajac píše:Podmienky pre test v zlých podmienkach budú pár dní vynikajúce
marsal64 píše:Výměna Easunu za Victron jako "zimní měnič" provedena (díky, bready), vlastní spotřeba tedy menší.
Dva Makesky dávají v mlze, která tady teď je, ze střechy 150W (jižní panely hlásí 20W...).
Zjistil jsem navíc, že naftové topení Planar má asi poloviční spotřebu proti tomu starému čínskému a topí dobře.
A dnes mám namířeno ještě pro jeden pack baterek.
Víc se udělat moc nedá: tak, zimo, jen si pojď.
FRSO píše:marsal64 píše:Výměna Easunu za Victron jako "zimní měnič" provedena (díky, bready), vlastní spotřeba tedy menší.
Dva Makesky dávají v mlze, která tady teď je, ze střechy 150W (jižní panely hlásí 20W...).
Zjistil jsem navíc, že naftové topení Planar má asi poloviční spotřebu proti tomu starému čínskému a topí dobře.
A dnes mám namířeno ještě pro jeden pack baterek.
Víc se udělat moc nedá: tak, zimo, jen si pojď.
Ty modré krabičky se i mě líbí, jinou barvu nekupuji.
vlkazajac píše:Noci sú dlhé, bude to aj cca 16 hodín...... Potiaž je, že nevieme, koľko energie prešustruje ten "horší" menič za zvyšných 8 hodín cez deň pri vyšších výkonoch. Celková bilancia tak nakoniec za celých 24 hodín môže prekvapiť. Nerozhodne tak nakoniec kvalita konštrukcie resp. priebeh účinnosti v závislosti na zaťažení ? Kto to objektívne porovná, tomu dám 10 dobrých puntíkov a pošlem vietor, nech rozoženie hmlu a mraky ))
Stále si myslím, že na noc a pre hibernovanú domácnosť je potreba druhého akurátneho meniča objektívna.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Supra66, temno22 a 3 návštevníků