pruser je ze tieto informacie sa vlastne daju do dvoch minut najst na tomto fore pripadne inych materialoch (nedavno som linkoval nejake dve štúdie o ucinnosti amorf/poly/mono panelov v konkretnych testovacich podmienkach).
>> 2. Dá sa zarábať na SEKCI BAZÁR / neviem ako presne /
Paypal commission fee. Z kazdeho zrealizovaneho obchodu si hospodsky zobere 1% (uzivatel X preda panely uzivatelovi Y za 10.000 Kc, hospodsky si zobere stovku). Viem ze je velmi tazke ustrazit ci uzivatel X predal tovar vdaka tomuto foru alebo ne, atd, atd, chapem ze je tam milion detailov. Na zaciatok by som to nechal na potvrdenie kupujucim : zaver temy moze byt ako v mnohych pripadoch "diky XYZ, kupil som od neho panely, vsetko v poriadku, panely makaju bez problemu". V takej situacii vieme ze by mohlo byt moralnym kredom predavajuceho hospodskemu posunut bakšiš.
problem : aby sa neodradili uzivatelia od zverejnovania inzeratov tu == aby kompletne nepresli na bazos.cz ktory je zadarmo. Nemyslim si ze toto sa stane, plus kazdy rozumny clovek vie napisat inzerat "predam XYZ za 1234,-Kc, plus poprosim 12,-Kc hospodskemu tak ako sa sluší podla pravidiel lokalneho bazaru". Na bazosi moze byt inzerat "predam XYZ za 1234,-Kc". UPRIMNE, KAZDY Z NAS BY MOHOL MAT CHOCHMES ZE O PERCENTO NADSADI CENU A KED VOLACO PREDA AJ NA BAZOSI MIMO TOHOTO FORA, ZE PROSTE HOSPODSKEMU POSLE TO JEDNO PERCENTO AKO VDAKU ZA TO ZE SA NA TOMTO FORE DOZVEDEL MILION INFORMACII KTORE MU USETRILI DESIATKY TISIC KORUN. To uz je ale moralne kredo kazdeho z nas.
Mozno nejake reklamy firmam, bannerov tu mame zopar, ale to asi nie je ziadne terno vzhladom na pocet zobrazenych stranok atd, zase je to presny zasah do zaujmovej skupiny. KOMERCNA sekcia bazaru - napriklad tak ako maju na BMW fore. Firma si zaplati XYZ Kc mesacne, ma samostatnu sekciu v bazariku, do nej moze zverejnovat svoje ponuky vid priklad
https://www.bmwklub.sk/ "Obchodna sekcia".
Takisto ked niekto odtialto z fora volakomu inemu nieco komercne spravi, mohol by byt jeho moralny chochmes nieco poslat hospodskemu. Nebyt tohoto fora, nemal by zakazku == poslem stokorunu alebo dve, no uz sa z toho neposerem.
>> 3. Dá sa zarábať na manuáloch kvalitne preložených z angličtiny.
nemam ten dojem, okrem ineho pozor na autorske prava. Nemozes predavat manual ktory sam prelozis.
>> 4. Ak je problém s HW, tak napr. spoplatniť kapacitu uložených obrázkov,
>> lebo 16 TB disky nie sú zadarmo a málo ľudí si dá robotu,
>> natiahnuť 6 MB obr. do GIMP-u a urobiť z neho 100 - 500 kB.
neviem kolko dat obsahuje toto forum, ale 6TB HGST disky som kupoval po 50 eur na ebayi, nove 6TB stoja volakde okolo 120eur. Treba dva kvoli zrkadleniu dat (raid1), tam sa zmesti toooooooooooolko obrazkov ze az. Cena za kapacitu diskov nie je zaujimava ; cena za normalny hardware, hosting, energie, bandwidth je rozhodne vacsia pokial nemas "server" obeseny doma na UPC/Orange konektivite.
>> 5. Zarábať sa dá aj tak, že je napr. nemám peniaze, ale chcem panely.
>> Dohodneme sa, že ak mi panely dá na 4 mesačné splátky,
>> tak mu dám 200 Kč, za každý panel v cene 95 €.
moc komplikovane, neviem si predstavit riesenie naslednych problemov a uz vobec nie medzi republikami. Na splatky tu mame GE Money, Quattro, CSOB, Sporitelnu a podobne ustavy.
>> 6. Zarábať sa dá aj na spoločných nákupoch, lebo vďaka fóru
>> ten spoločný nákup vznikol, tak by bolo spravodlívé časť ušetrebných
>> prostriedkov adminovi poslať.
vynikajuci napad. Absolutne. Zase moralka cloveka - ked tu niekto zverejni uzasnu ponuku na Studery zo SecondSolu a ja namiesto 1990 eur zaplatim 600, tak si kludne kupim tri kedze su bez zaruky a nejaky bakšiš zase mozem veselo posunut hospodskému. Pretoze vdaka jeho diskusnemu foru som usetril tisice az desiatky tisic kaček.
>> Dříve (roky zpět) se tady sešli nadšenci a technici, co prozkoumávali terén a mohli debatovat na úrovni, protože
<< samotný vstup na fórum měl význam jen pro ty, co dokázali přeskočit vysoko nastavenou laťku (investovat do
>> drahých komponent, mít technické znalosti). Svět se ale posunul.
jasne, pisal som to - najprv tu bola extremne uzka VELICE ODBORNA skupina ludi, prakticky vsetci mali vlastne FVE alebo firmy ktore sa tym zaoberali. A potom sa sem dostala laicka verejnost ktora zakonite musi degradovat odbornu uroven diskusii (vid priklad kedy som sa ja registroval, asi dva mesiace dozadu
>> Dnes tady přicházejí především lidé, kteří chtějí ušetřit - tzn. chtějí FVE ideálně zadarmo, protože ty montážní firmy "jsou moc drahé" a "přece jim nebudu platit".
jasnacka. Takisto rovnaki ludia chodia na fora o autach (ako si mam opravit chybu P0123 na mojom Wolcgagene), o stavani (je lepsia plechova strecha alebo mam dat klasicke vypalene krytiny)... Tomuto sa proste zabranit neda.