Děkuji všem za návrhy.
Zjevně jsem se špatně vyjádřil.
Jde mi o to, že měnič je připojen k baterii (kombinované/hybridní taky k panelům), kterou (snad zatím) mám malou a neodpovídá možnému odebíranému proudu.
Pokud tedy uvažuji správně - baterii s kapacitou 80Ah chci vybíjet jen maximálně 0,5C = 40A, což odpovídá při 52V baterii zátěži maximálně 2080W. Všechny hodnoty ale dlouhodobě raději nižší, asi 0,3C.
Popravdě, zatím nevím, jak se chová měnič při bypass módu. Ale představuji si, že měnič požadovaný výkon pro zátěž dodá 2kW a zbytek požadovaného výkonu si spotřebiče vezmou z DS.
Moje představa je asi zkreslená tím, že zatím používám gridfree modráska GF-SUN-1000G2H u kterého toto nastavení je možné, viz.
https://www.i4wifi.cz/cs/faq/1829.
Chtěl bych přejít na "jiný" typ měniče, který vůbec nedělá přetoky. Pamatuji si, že jsem zde na fóru viděl graf měniče Studer, který je tak rychlý při ukončení odběru, že k přetoku nedojde. Sice používám gridfree dva roky a elektroměr má v registru 2.8.0 stále "1". Mám ale obavu z toho, že se to jednoho blbého dne změní.
Dalším důvodem k přechodu na hybridní typ měniče je, že gridfree končí při výpadku elektřiny.
Nechci přepojovat spotřebiče nad 2kW na jinou fázi, nechci ostrov. Upgrade baterie plánuji podle prostředků.
6x Poly AS-EU-6P30-285W, GF-SUN-1000G2H, fangpusun MPPT 150/45, LiFePO4 sadomo z 32700 asi 78Ah/48V