od kodl69 » pát lis 29, 2019 7:12 pm
řekl bych, že nic moc, šak je tam BOM. zhruba si spočítej: attimy841, TL4040 2.048V - 2x30-40Kč, tranzistor 20kč, optočlen, něco smetí okolo, když moc tak za 30Kč. Výkonovej odpor do 10Kč V podstatě pokud udělám desku ve stylu těch co máš ty (a já taky) tak to odhaduju do 200Kč, ale ručně to neosazuju, to by se muselo někde zadat a ručně zapájet jenom konektory a výkonovej odpor, ta hrst smd odporů je podle mě kontraproduktivní. A když mi pojede tohle, tak můžu zdokonalovat flyback měniče, možná by to dokázal uřídit i ten procesor bez dalšího švába, ale netuším, jak s tím platformio ide narábat...
Pochopil jsi, jak je to myšlený, že máš víc "battery bank" ? to jsou všechny na jednom tom ESP nebo jak to dotyčnej myslel? Ještě bych potřeboval otevřít v Kicadu dokumentaci od řídícího modulu a uložit schéma do PDF, mě se kicad jaksi rozdrbal a nemůžu ho zprovoznit, navíc s ním neumím...
To Dano: ale jestli se nepletu, ta zadáváš adresu modulu při programování, tady vlastně žádná není, ve videu chlapík odpojí jeden článek a spojí komunikaci mimo něj a jede to dál, akorát s míň článkama...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.