Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob pro 14, 2019 6:15 am
dumi píše:lehkej offtopic, jak se to tesni? co se dela s mezerama mezi panelama?
ota píše:Protože Martinovou silnou stránkou je že má super věci ale slabou stránkou je marketing tak si dovolím mu trochu pomoci.
Podobné panely jako nabízí od něj od loňska používám, opravoval jsem je a dovolímm si popsat postup opravy protože i takové amorfy mají svoje místo na slunci (a to doslova). U mě to bylo v instalaci která měla být levná a postradatelná. Zemědělská instalace uprostřed polí co čerpala vodu a napájela ohradník.
P/ohled zblízka na uražený box. Jou patrné přívody na které se připájí nový box a zbytky lepidla.
Zbytky lepidla se odříznou špachtlí
pak se připájí nový box. U Martina jsem jich našel hromadu paletě hned vedle panelů. Neručím ale za to že tam jsou i teď. Blokovací diodu jsem uštípl, na boxu jsou i vývody zakončené MC3 konektory. Vodič pouze 1,5mm2 CU, nehodí se pro silnoproudější instalace.
Na nový box, který je vlastně z úplně jiného panelu se udělá "húsenica" ze sanitárního silikonu
Potom se box otočí, zatíží a silikon se nechá vulkanizovat
výsledek jak vypadá panel po opravě a 300Wp sestava za 250Kč je níže.
Panely slouží a ikdyž jsou nezabezpečené na konstrukci v poli, kupodivu je ani přes zimu nikdo neukradl.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků