Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon bře 08, 2021 11:52 pm
marsal64 píše:Připomínám ještě jednu "kodlovinu" - zatímco DC přepěťovky za panely jsi dodal (nebo alespoň nakreslil), což je chvályhodné, co ještě přepěťovky na AC vstupu a výstupu z měniče? Osobně budu dávat obojí.
DanoP píše:S poistkami je to takto (zjednodusene) -moj pohlad:
- istenie rozvodov - dimenzuje sa podla rozvodov aby v pripade skratu/pretazenia tieto nezhoreli, t.j. vypla poistka, pozor pri nizsich napatiach sa musi brat do uvahy aj odpor vedenia aby v pripade skratu bol dostatocny prud na prerusenie poistky.
- istenie elektronickych zariadeni - pravda je taka, ze tu sluzi poistka vacsinou len na ochranu pred zahorenim zariadenia, rychlost s akou sa pri poruche odpalia polovodice je tak velka, ze vacsina poistiek nedokaze na tento stav zareagovat, a prerusenie poistky je len nasledny krok po odpaleni polovodicov., prerazeni kondenzatorov a pod.
josse píše: 360Ah je pro 3x4kW prostě málo. A pojistky to nevylepší.
oscar píše:S cim automaticky prepinate FVE vs. DS?
oscar píše:S cim automaticky prepinate FVE vs. DS?
DanoP píše:oscar píše:S cim automaticky prepinate FVE vs. DS?
Vyuzivam transfer/bypass rele v menici. V studeri je to o to jednoduchsie ze sa ovladanie transfer rele da nakonfigurovat tak aby to slo priamo napr. cez Aux2, cez Aux1 ponechat reakciu na pretazenie, SOC a pod. U PIP (Axpert) bohuzial len podla napatia baterie a pri pretazeni, resp zmenou pracovneho modu.
Vyhoda je ze menic je v case prepnutia nafazovany, cize nehrozia velke skoky. Vypadok 10-15ms je tam ale aj tak, aj ked podla poslednych pozorovani ak je studer v boost mode tak pripnutie transfer rele nebolo pozorovatelne - musim este overit.
DanoP píše:oscar píše:S cim automaticky prepinate FVE vs. DS?
Vyuzivam transfer/bypass rele v menici. V studeri je to o to jednoduchsie ze sa ovladanie transfer rele da nakonfigurovat tak aby to slo priamo napr. cez Aux2, cez Aux1 ponechat reakciu na pretazenie, SOC a pod. U PIP (Axpert) bohuzial len podla napatia baterie a pri pretazeni, resp zmenou pracovneho modu.
Vyhoda je ze menic je v case prepnutia nafazovany, cize nehrozia velke skoky. Vypadok 10-15ms je tam ale aj tak, aj ked podla poslednych pozorovani ak je studer v boost mode tak pripnutie transfer rele nebolo pozorovatelne - musim este overit.
marsal64 píše:oscar píše:S cim automaticky prepinate FVE vs. DS?
Mám na cestě https://www.aliexpress.com/item/32957386070.html, 4P - používá to tu více lidí.
Chystám se to řídit pomocí PLC.
Vitek píše:DanoP píše:oscar píše:Prosím napiš jaký axpert muj rozhodně ne a všechny axperty maj jiné funkce. já to mám bez výpadku a přes double konverzi případně bypass. Nicmene bypass relé u mě cvaklo jen jednou... když sem to testoval. mám 3 paralelní PIP 5048MK. je třeba porovnat jabka s jabkem a ne hrušky se švestkama.
Ted co mám 20 kWp v panelech a 65 kWh v baterkách jsem v klidu.
Děkuju
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], dolby a 0 návštevníků