Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 26, 2020 1:38 pm


FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
Předchozí

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod dano » pát led 10, 2020 9:55 pm

Relativne kusok v Snine mas Avelmak, mam s nimi velmi dobre skusenosti, ti maju vsetko mozne za dobre ceny, aj rozbehove kondenzatory. Na 90% to bude rozbehovy kondenzator, je uplne bezne ze rozbehove kondenzatory odchadzaju, ak motor nema tepelnu (nadprudovu) ochranu, tak motor zhori.
dano
 
Příspěvky: 129
Registrován: pát zář 01, 2017 7:54 am

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod Frenky » sob led 25, 2020 11:08 pm

Chlapy nevíte co je s Pavlem? Rottenkiwi se nějak dlouho nehlásí. Mám o něho trochu starost, zda ho ta oprava ledničky nějak nezdrchala.
18x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou.
http//95.85.214.80, viewtopic.php?f=3&t=4809
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 697
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Doubravička

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » sob led 25, 2020 11:44 pm

Neboj som OK, len sa treochu venujem iným veciam a trochu oddychujem:
https://www.youtube.com/watch?v=pp95UwZGD8Y
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 3385
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod marsal64 » ned led 26, 2020 12:00 am

rottenkiwi píše:Neboj som OK, len sa treochu venujem iným veciam a trochu oddychujem:
https://www.youtube.com/watch?v=pp95UwZGD8Y

To je prima, že jsi OK, kiwi. Já btw zrovna taky oddychujem v té své poustevně (eh, sleduji klesající SOC, je tu dva dny mlha, tak snad zítra nebo tak za dva dny generátor...), od rána se tu budu chystat na nějaké učení, které mne čeká. A při víně trochu medituji na Tvým videem o době virtuální všudypřítomnosti celého světa na monitoru.
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 384
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod Frenky » ned led 26, 2020 5:46 am

rottenkiwi píše:Neboj som OK, len sa treochu venujem iným veciam a trochu oddychujem:
https://www.youtube.com/watch?v=pp95UwZGD8Y


Tak to je paráda, měl jsem o tebe tak trochu strach. Já ležím v chaloupce na posteli s chřipkou přikládám do kamen dříví a sleduju ( kromě klesajiciho SOC) také plamínky v kamnech. Meditační video parádní. :yes:
18x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou.
http//95.85.214.80, viewtopic.php?f=3&t=4809
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 697
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Doubravička

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » ned led 26, 2020 4:48 pm

Netestuje niekto z fóra náhodou toto ?
https://www.youtube.com/watch?v=ojIkmRMqIjI
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 3385
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » ned led 26, 2020 9:21 pm

Ako v emulátore nabootujem WIn10 či Win7 ?
Kde mám v Ununtu nahrať obraz ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 3385
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod mypower.cz » ned led 26, 2020 9:26 pm

QEMU neznam, znam virtualbox, ale nebude to Add devices, CD rom, a vybrat binarni image instalacniho media? Mozna pujde namapovat i na fyzicke DVD nebo tak neco, at se pripadne z media nemusi vytvaret image. A kam to nahrat? Kamkoliv. Pak ten image vybrat pri pridavani zarizeni.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3892
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » ned led 26, 2020 10:24 pm

Tak toto sa mi páči, Ukrajinci či Rusi to robia po svojom:
https://www.youtube.com/watch?v=iKgYlVrrU80
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 3385
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod kodl69 » ned led 26, 2020 11:06 pm

Ten chlapík na začátku je dobrej úchyl, kreosan: https://www.youtube.com/user/kreosan
Jinak taky používám virtualbox, je to celkem jednoduchý, vytvoříš virtuální mašinu podle svejch představ a do virtuální mechaniky dáš iso obraz Woken... Já už nemám DVD mechaniku na PC pátej rok a žiju...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 4338
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » pon led 27, 2020 12:54 am

Som sa zasekol na tom, že VictronConnect v emulátore nevidí nič, ani jedno zariadenie:
emu_III.jpg

AKo tu pre VE Configure nainštalovať MK2/3 USB driver ?
emu_IV.jpg

Skušam všetky diery, ale MK3 / USB sa v vo VE conf. neobjaví.
usb_II.jpg

Tak je to QEMU problém, alebo problém driverov FTDI vo WIn10 od Victronu ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 3385
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod DanoP » pon led 27, 2020 6:57 am

Nie vsetky virtual hosty umoznuju priame mapovanie host portov do virtualnej masiny. Napriklad WMVare to umoznuje - aspon virtual desktop a aj to pouzivam dokonca aj pre debugrovanie (Visual studio - win CE), ale hyper-V to neumoznuje. Neviem ako je na tom virtualbox.
1770Wp monokryštál + PIP4048MS + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
DanoP
 
Příspěvky: 354
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » sob úno 15, 2020 10:52 am

V budúcnosti by som chcel mať 3F systém z meničov Victron Quattro.
No v manuáli https://www.victronenergy.com/upload/do ... re-xxxx1xx)a-EN-NL-FR-DE-ES-SE.pdf
na st. 11, som sa dočítal, že Quattro nie je vhodné pre zapojenie do trojuholníka / delta /.

To znamená že motory 3f zapojené do trojuholníka na tom nepobežia alebo ako je to myslené ?
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 3385
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod kvako1 » úte úno 18, 2020 11:51 pm

Hoj, ten odkaz nefunguje.
muj tchán ma 3 faz z měniču quatro a vše mu běží. o co přesně ti jde ?a mimchoden se jich chce zbavit.. není spokojen..

ty victrony zas nejsou takové terno jak se o nich tady píše.

ja mam 3x pip5048 tchán 3x victron 5000 a mužu ti říct že mě jde všechno a on ma problemy s výkonem.
on tady taky nikdo neuvadí že victronum klesá wýkon s teplotou.
takžese stane že 4kW victron ti neutahne 3,5kW spotřebič..
ja teť měl přebytky ,tak jsem pustil topení na měniče. jeli asi hodinu na3x 4,8kW cca. takže taková zatěžovka.. :) a dali to.

nějak mi nejde do hlavy že chceš zrovna ty victrony.. proč ? chceš to ofiko připojit ?
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 860Ah + ve vystavbě dalších 150A
kvako1
 
Příspěvky: 525
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod FRSO » stř úno 19, 2020 8:09 pm

kvako1 píše:Hoj, ten odkaz nefunguje.
muj tchán ma 3 faz z měniču quatro a vše mu běží. o co přesně ti jde ?a mimchoden se jich chce zbavit.. není spokojen..

ty victrony zas nejsou takové terno jak se o nich tady píše.

ja mam 3x pip5048 tchán 3x victron 5000 a mužu ti říct že mě jde všechno a on ma problemy s výkonem.
on tady taky nikdo neuvadí že victronum klesá wýkon s teplotou.
takžese stane že 4kW victron ti neutahne 3,5kW spotřebič..
ja teť měl přebytky ,tak jsem pustil topení na měniče. jeli asi hodinu na3x 4,8kW cca. takže taková zatěžovka.. :) a dali to.

nějak mi nejde do hlavy že chceš zrovna ty victrony.. proč ? chceš to ofiko připojit ?

Šak oni se žádné Victron 4kW nevyrábí, s odporovou zátěži 4,8kW si v pohodě poradí i ten Victron 5000VA, akorát životnost a spolehlivost je daleko vyšší u Victronu než u Axperta.
FRSO
 
Příspěvky: 1104
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod kodl69 » čtv úno 20, 2020 7:06 pm

to RKIWI: zamysli se nad tím, ty ty měniče nespojuješ do trojůhelníku, ale do hvězdy, předse všechny mají společnou nulu. Jak je zajištěno správné sfázování netuším, jestli jenom synchronizace sítí? O tomhle už nic nevím.
A k čemu ti třeba tří mocných fází?
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 4338
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Předchozí

Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'