Neo píše:Z HDO by jsi měl-la mít dva nuláky pro blokování. Jeden je topení -20hodin denně, druhý je bojler se svým časovým omezením.
Připojit do okruhu blokování bojleru časové hodiny nebude problém.
Taky jsem nastolil režim šetření. Mamá hotel funguje, a potomci si toho neváží a šetřit se jim nechce
Postupně jsem snižoval teplotu bojleru a druhá fáze šetření je omezení doby ohřátí.
Zakázal jsem odpolední ohřívání bojleru, a sprchovat se chodíme s manželkou jako první dva.
První výsledky se pomalu dostavují a držkování potomků že večer není teplá voda beru s usměvem a výmluvou že nemají plýtvat teplou vodu přes den a že čez změnil čas ohřívání bojleru.![]()
Mladá se velice rychle naučila, že když je přes den sluníčko, tak si umeje vlasy odpoledne a večer jen sprcha.
Vanu mají za odměnu když jdu na noční a mohou použít moji teplou vodu.
Stejně to bude ještě běh na dlouhou trať
Tak to HDO nevím, mám přívod do koupelny, kde je vypínač HDO (ten velký sporákový) a tam je klasicky modrý, černý a zelený, takže předpokládám nulák, fáze a zem. Další nulák tam není. V rozvaděči je relé na bojler a spíná jen, když jde HDO. Nízký tarif 20 hodin jde na všechno ostatní, zásuvky, světla, vařič... všechno mám na elektriku, i to vaření a spotřeba nepěkná

Asi by to takhle bylo nejjednodušší a hlavně, jak říkáš, sprchovat se první a ať si to pak vyřeší holky mezi sebou