elektroměr

Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
Fichtl2
Příspěvky: 32
Registrován: sob srp 07, 2021 7:35 pm

elektroměr

Příspěvek od Fichtl2 »

Můžete mi poradit jak u toho tipu elektroměru poznám přetok? sory za nový topic ale nenašel jsem kam to dát.
Přílohy
IMG_20210916_081752.jpg
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: elektroměr

Příspěvek od mypower.cz »

Fichtl2 píše:sory za nový topic ale nenašel jsem kam to dát.
Technická: Založit nové téma na váš konkrétní dotaz je zcela v pořádku. Je nesmysl ptát se na dotaz v tématu jiného tazatele, který se ptal na něco jiného.
kodl69
Příspěvky: 7423
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: elektroměr

Příspěvek od kodl69 »

jako uživatel asi nijak, protože je tam pořád jenom registr 1.8.2.
pokud zadáš heslo, zobrazí se ti i ostatní registry, ale co obsahují, patří asi k utajovaným skutečnostem...
Nejjdnodušíí je mít od DS odstup aspoň 4mm na kontaktech stykače, a nemusíš to řešit ani teoreticky.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
cipis
Příspěvky: 4479
Registrován: pon srp 16, 2021 9:31 pm
Lokalita: blízko Brna
Bydliště: blízko Brna

Re: elektroměr

Příspěvek od cipis »

A ten symbol rohatky a západky značí co?
Člověk by řekl, že nemožnost jet zpátky, ale zase nad tím svítí zobáček na displeji.
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 2 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
CARSPA aktuálně odpojené
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Kostěj
Příspěvky: 594
Registrován: úte úno 25, 2014 9:33 pm
Lokalita: Dobrovicko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9200
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: elektroměr

Příspěvek od Kostěj »

xmasin
Příspěvky: 1767
Registrován: čtv čer 28, 2012 9:45 pm

Re: elektroměr

Příspěvek od xmasin »

Všechny registry by mělo jít vyčíst pomocí optického rozhraní s příslušným softwarem. Případně pomocí IoT čtecích hlav, které posílají data z jednotlivých registrů do cloudu. Například v oblasti ČEZ Distribuce lze legálně použít toto: https://visionq.cz/produkt/eliot-classic-lorawan/ Seznam podporovaných elektroměrů je zde https://visionq.cz/wp-content/uploads/2 ... C3%ADm.pdf
Fichtl2
Příspěvky: 32
Registrován: sob srp 07, 2021 7:35 pm

Re: elektroměr

Příspěvek od Fichtl2 »

Kostěj píše:Během přetoku bargraf bliká:
https://www.egd.cz/sites/default/files/ ... -2t-3f.pdf
díky, škoda že u toho asi zrovna musíš být když je přetok, zajimalo mě jestli už k nějakému došlo.
Fichtl2
Příspěvky: 32
Registrován: sob srp 07, 2021 7:35 pm

Re: elektroměr

Příspěvek od Fichtl2 »

xmasin píše:Všechny registry by mělo jít vyčíst pomocí optického rozhraní s příslušným softwarem. Případně pomocí IoT čtecích hlav, které posílají data z jednotlivých registrů do cloudu. Například v oblasti ČEZ Distribuce lze legálně použít toto: https://visionq.cz/produkt/eliot-classic-lorawan/ Seznam podporovaných elektroměrů je zde https://visionq.cz/wp-content/uploads/2 ... C3%ADm.pdf
a máš s tím nějaké zkušenosti ? ja se přímo na el nedostanu musel bych zavolat aby mi to přepečetili, mám to tak 5cm za sklem...nevím jestliže by to fungovalo
xmasin
Příspěvky: 1767
Registrován: čtv čer 28, 2012 9:45 pm

Re: elektroměr

Příspěvek od xmasin »

Fichtl2 píše:a máš s tím nějaké zkušenosti ? ja se přímo na el nedostanu musel bych zavolat aby mi to přepečetili, mám to tak 5cm za sklem...nevím jestliže by to fungovalo
Zatím ne, ale plánuju si to pořídit na chalupu. S optickou hlavicí jsem nastavoval podružné elektroměry a nebyl s tím problém, ta komunikace je standartizovaná.
Pokud to potřebuješ jen vyčíst, tak bych to udělal tak, že bych si tu hlavici sehnal, nahlásil rozplombování krytu kvůli poruše, vyčetl údaje a zase nechal zaplombovat.
Kromě toho bych se zeptal jestli EGD povoluje instalaci těchto čtecích zařízení.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek