Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob dub 10, 2021 3:04 pm
marsal64 píše:Hledám radu, jak upevnit FVE panely svisle na zateplenou fasádu...
Vitek píše:panely na fasádu nepatří. 1. je to hnusný, 2. difuzí nevyrobí ani půlku toho co vodorovný. pokud není jiné zbití tak prosím.
kodl69 píše:Mě zaujaly ty hmoždinky - na konci závitovrutu je cosi plastovýho - to má vnitřní závit, za kterej se upevní ty závitovky (svorníky?) a na ně potom profily?
Cenovky jsou teda hodně hustý, otázka je, co to udělá při zatížení těch 60kg na hmoždinku - podle mě to vymáčkne do izolace celkem pěknou díru směrem dolů.
kodl69 píše:Mě zaujaly ty hmoždinky - na konci závitovrutu je cosi plastovýho - to má vnitřní závit, za kterej se upevní ty závitovky (svorníky?) a na ně potom profily?
Cenovky jsou teda hodně hustý, otázka je, co to udělá při zatížení těch 60kg na hmoždinku - podle mě to vymáčkne do izolace celkem pěknou díru směrem dolů.
Vitek píše:Sice zajímavá a pravdivá myšlenka, nicméně princip hmoždinky a upeněného předmětu je eliminace ohybového momentu a přeměnu v tah což nejde protože je tam páka. muselo by to být plošně připevněno na fasádu aby smykové tření mezi konzolí a fasádou bylo natolik velké ( a ještě to musí udržet kotvení izolantu ) že se ohybový moment uplně eliminuje, přemění na čistý tah ve šroubu. ...
V.
Quickyprd píše:Koukněte na stránky propasiv.cz či na dosteba. Jsou to systémové prvky na kotvení až mnohosetkilovych prvků do zateplené fasády. Cena je závislá na síle polystyrenu a požadované zátěži. Ale ta práce do již hotové fasády...fuj. Mají tam i ukázkové reference. Sám mám dost případové prvků ve fasádě.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků