Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř čer 07, 2023 5:57 pm
kluzo píše:Můj kousek vypadá takto (namontován v šuplíku od HDD), nastavení 30us/cm 0,2V/cm, měřeno přímo na baterii. Delší vedení, slabé dráty nebo smyčky a průběh bude zdeformován. Např. ta moje pojistka tam není úplně ideálněFotky se trochu mázli, fotil jsem mobilem.
kluzo píše:Pánové, desulfátor je opravdu zákeřná věc... včera mě to odpálilo laboratorní zdroj z kterého jsem to přiživoval 2 týdny na 13,8V v momentě když jsem to zapínal s kratším napájecím kabelem než původně. Dnes jsem to dal na druhý kanál a odpálilo to i ten... Ještě že na to používám pro jistotu 35let starý AUL210, oprava proto byla jednoduchá a rychlá, první tranzistor který jsem zkusil zkontrolovat byl k mému štěstí ten vadný (to se mě tak často nestává). V obou kanálech odešel ten samý KF508 v proudové regulaci, která zůstala svítit jako že je zkrat na výstupu - ještě že toho mám plnou skříň. Takže již jsem dobastlil PCB s LC filtrem (dvě toroidní cívky co jsem našel v šuplíku 12 závitů a kondenzátor) zakončený banánkama a lup to do cesty zdroje. Dle osciloskopu to filtruje téměř dokonale. Tolik asi k původní otázce zda to připojovat k autu...
Pokud chápu, tak se zde píše o bateriích, a ne o autu. "Špičky" neškodí, škodí spíše neznalost. Stejne jako je to se svárením na automobilu, škodlivým odpojováním baterií apod.luky píše:Občas tady v práci děláme nějaké věci pro "automotive". Maximální provozní napětí (MOV) je podle nějaké normy 40V. Maximální napětí (AMR) je o kousek výš, ale za tím už je jistá smrt. Takže zařízení co dělá špičky >50V bych k autu ani nepřibližoval.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník