Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř kvě 18, 2022 8:11 am
Marcus81 píše:Xixan píše: A co by som mal hladat
Hlavne kompatibilitu!
Tu je odkaz na kompatibilne ongrid menice s Victronom, https://www.victronenergy.com/live/ac_coupling:fronius a po novom do skupiny bol pridany aj SolarEdge!
PavelR píše:Díval jsem se teď do Ve.bus config a 2f systém umí.
Každopádně toto bude vyžadovat rozpadové místo hlídané třífázově. A v ostrovu to pojede jen na 2f ... no podlě mě nešťastný řešení.
Otázkou je jak se staví distributor k 2f FVE 2x 3kva jestli to odpovídá připojovacím podmínkám
vk_1 píše:Určitě to jde zapojit tak, že o sobě nebudou vědět, každý na jiné fázi. Jen při výpadku sítě nebudou synchronizované, takže na točivé 3F stroje byste musel zapomenout.
Já osobně bych ten třetí dokoupil, pak je všechno jednodušší a připravené od Victronu, dá se i dodávat do sítě atd.
gold1 píše:Tak aby o sobe nevedeli-- chapu to jako 1F zapojeni na L1 a totez na L2 spravne?Takze pri vypadku DS mi hrozi co presne napriklad pri sepnuti 2 plotynek(L1+L2) na indukcni desce???Tocive 3F stroje nemam.Jestlize je to nemozne jako neuplne 3F zapojeni,tak asi bude opravdu technicky jednodussi poridit treti menic.
vk_1 píše:gold1 píše:Tak aby o sobe nevedeli-- chapu to jako 1F zapojeni na L1 a totez na L2 spravne?Takze pri vypadku DS mi hrozi co presne napriklad pri sepnuti 2 plotynek(L1+L2) na indukcni desce???Tocive 3F stroje nemam.Jestlize je to nemozne jako neuplne 3F zapojeni,tak asi bude opravdu technicky jednodussi poridit treti menic.
Ano, tak. Indukce by to měla zvládnout, je si pohlídat ten nulák. A možná záleží na konkrétni desce.
Na Victronu, čistě ekonomicky a ekologicky, je nejlepší 1x Multiplus II 3000, legálně připojený s "přicucáváním" ze sítě. Pak na tu fázi se střídačem pověsit většinu spotřebičů v domě, a unese to opravdu hodně zátěže. Budete se muset omezovat jen při výpadku sítě. Bude vám dobře fungovat ESS od Victronu, nebudete muset řešit prkotiny a prostě to bude fungovat tak, jak Victron zamýšlel. Lze použít jednoduše wattrouter, nebo chytrý wallbox na výstupu do sítě.
Kdo chce funkční 3F systém, tak si koupí 3x MP v plném 3fázovém zapojení.
A kdo si chce hrát a má přebytek peněž, tak ostrov s většími střídači paralelně, na jedné fázi, ale ekonomicky to je blbost.
Já nevím, čeho přesně chcete dosáhnout, to se musíte rozhodnout sám
gold1 píše:reseni prilis nelibi,protoze mam kompletne elektrifikovanou domacnost a pri nedostatku energie z FVE mi ta jedna faze zustane pripojena na 25A jistic.Takze vyznamne omezeni komfortu spotreby temer celou zimu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků